Visningar

Söndag 24 Oktober KL: 14:00 - 14:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Lorensborg, Malmö

Lorensborgsgatan 3A

OBS! FÖRHANDSVISNING SÖNDAGEN DEN 24 OKTOBER KLOCKAN 14.00, BOKNING SKER VIA MÄKLARENS HEMSIDA!

På Lorensborgsgatan 3A ges nu en fantastisk möjlighet att förvärva en härlig trerummare på fjärde våningen i välskött och stabil förening med låg månadsavgift. En välplanerad lägenhet på gavelläge som enkelt kan förvandlas till en fyrarummare. Här erbjuds ett stort och välutrustat kök med gott om arbetsytor för både matlagningen och bullbaket. Helkaklat badrum med badkar och dessutom en gäst-wc. Ljust och luftigt vardagsrum, två trivsamma sovrum, mycket goda förvaringsmöjligheter och underbart ljusinsläpp. Pricken över i:et står den stora inglasade balkongen för i härligt västerläge med vy över takåsar och underbara solnedgångar. Här bor du i ett lugnt och trevligt område med goda kommunikationsmöjligheter och nära till sköna Pildammsparken. En bostad som måste upplevas på plats!

Lorensborg ligger perfekt beläget med Pildammsparken runt hörnet. Inom cykel- gångavstånd når man Malmö City såväl som havet. På bara ca 10 minuter når du Triangeln och Södervärn och på ca 12 minuter nås Hyllie eller Malmö C. Perfekt läge för dig som vill ha närhet till det mesta och bo i en förening med låg belåning!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Säljaren disponerar i dagsläget över ett mindre källarförråd.

Enligt föreningens register är lägenheten registrerad som en 4 rum och kök men disponeras i dagsläget som en 3 rum och kök.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 91.5 kvm
Avgift 4234 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1957
Pris 2 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fräsch och rymlig gaveltrea med stor balkong i väster!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lorensborgsgatan 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 91.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 91.5 kvm
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Vi välkomnas in i bostaden genom en stor hall som tar oss vidare till bostadens samtliga rum. En stilren avhängningsordning finns direkt till höger om entrén och förvaring ges genom en stor inbyggd klädkammare. Vidare mot köket finns även en garderobssektion med skjutdörrar. Väggarna är släta, vitmålade och på golvet ligger ett fint svart klinker som sedan övergår i en trevlig parkett.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot den stora balkongen som vetter ut mot gården. Här får du plats med både den större soffgruppen som matplatsen, perfekt för många sociala tillfällen med vänner och familj. Väggarna är vita med en fondvägg i en blågrå ton och på golvet ligger en vacker originalparkett. Från vardagsrummet tar vi oss ut på den ljuvliga inglasade balkongen som förser dig med många soltimmar på eftermiddagen tack vare sitt uppskattade västerläge. Här finns det plats för ett större möblemang, mindre grill och en liten odlingshörna och utanför väntar en vacker vy över den grönskande innergården.

Sovrum 1 och 2

Två stora och ljusa sovrum som båda har vars en fransk balkong. Här finns gott om plats för dubbelsäng och extra förvaringsmöbler. Båda rummen fungerar alldeles utmärkt som såväl sovrum, barnrum som arbetsrum. Väggarna är vita med en fondvägg i en dov blå färg i sovrum 1, på golvet ligger laminat. Likaså i sovrum 2 ligger det laminat och väggarna här är ljusgrå.

Kök

Stort och rymligt kök med en härlig utsikt över Pildammsparken. Här finns det gott om förvaring i över- och underskåp, en avlastningssektion samt yta för ett matbord med plats för ett större sällskap. Köket går i sobra toner i ljus olivgrönt med kromande beslag och en mörkgrå arbetsbänk från Vedum. Utrustat med vitvaror från Husqvarna, så som en diskmaskin, inbyggd spishäll, ugn, mikro och kyl- och frys känns köket komplett. På golvet återkommer samma parkett som i hallen och väggarna är vitmålade.
För den som vill man enkelt dela av köket för att skapa ännu ett rum i bostaden, se alternativ planlösning.

Badrum

Helkaklat badrum i vita toner, med golvvärme och inbyggt badkar. Direkt till höger finns platsbyggda hyllplan som ger utmärkta förvaringsmöjligheter för diverse badrumsartiklar. Badrummet är utrustat med en toalett, kommod samt spegelskåp med spotlights. Skulle man önska att sätta in i en tvättmaskin finns detta förberett.

Gästtoalett

Gäst-wc utrustat med en toalett och handfat. Golvet pryds av ett blåmelerat mosaikklinker som även återkommer bakom toalettstolen. Övriga väggar är tapetserad med en ljus Espritapet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-07-31
Energikonsumtion 101 kWh/m2 år.
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 014 i Brf Åsunden
Pris 2 995 000 kr
Avgift 4234 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 69 kr/månad via Bahnhof på 1000/1000mb.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,446695%

Förening

Föreningsnamn Brf Åsunden
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5148
Gatuadress Lorensborsgatan 7a
Postnummer 21761
Ort Malmö
Epostadress styrelsen@asunden.se
Hemsida www.asunden.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Dan Lövgren
Allmänt om föreningen Brf Åsunden är en äkta bostadsrättsförening som innehar 269 stycken lägenheter och 12 stycken lokaler och består av två åttavåningshus och tre fyravåningshus. Föreningen bildades 1955-11-11. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Örehus Förvaltning. Tomträttsavgälden är omförhandlad för kommande 10 år från 2020-01-01.
Anteckningar Tvättsstugor finns i varje fastighets-länga. Sedan taggsystemet infördes har man endast möjlighet att tvätta i den fastighet man bor i. I tvättsstugan finns 2st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 torkrum. Tillgång till en föreningslokal som ligger i källaren på Lorensborgsgatan 7. Kostnaden är 250 kr varav 150 kr återbetalas efter städning och inspektion. I föreningen på Lorensborgsgatan 3B finns en modern träningslokal med nya maskiner samt bastu som kan nyttjas om 15 kr/månad samt en nyckeldeposition om 200 kr. I föreningen finns även cykelrum och miljöhus. För mer information gå in på föreningens hemsida www.asunden.se Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening (2021-06-21). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Det finns i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar de närmsta åren.
Äger föreningen marken Marken innehas med tomträtt.
Antal lägenheter 269
Antal lokaler 12
Renoveringar Föreningen följer en 20-årig underhålls plan som uppdaterades under 2020.

2020 Lekplatsen på gården byggdes om. Sand byttes ut mot gummimatta
2020 Infotavlor samt digital bokning av föreningens lokaler och tvättstugor
2020 Taken har setts över och taket på hus nummer 5 har lagts om
2019 OVK genomfördes utan anmärkning
2017 Lagat läcka i garage under 52:an
2017 Asfalterat om nedfart till garage
2017 Polerat upp trapporna
2016 Porttelefon installerades
2016 Passersystem med taggar installerades för alla trapphusentréer, källare och storgarage
2016 Genomgång och uppdatering av underhållsplanen
2016 Installerades taggsystem till grindar och portar.
2015 Omläggning av papptak samt tilläggsisolering av vind (Dammfrivägen 52)
2013 Tilläggsisolering av vindsbjälklag i de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2013 Nytt web-baserat styr- och övervakningssystem för värme och ventilation.
2013 Teglades norrgavlarna om för de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2013 Noggrann besiktning, som resulterade i ny underhållsplan för fastigheterna.
2010 Relining av avloppsstammarna.
2010: Miljöhus
2004 Upprustning av värmeanläggning och injustering av värmesystemet.
1997 Ny takpapp.
1995 Nya tappvattenledningar.
1991 Modernisering av fjärrvärmeundercentraler.
1986 Nya balkonger och nya 3-glas fönster.

Kommande:
2021 Takbyte
2022 Fasader
2024 Fönster
Parkering Föreningen har 60 stycken garageplatser för ca 230 kr/mån och 50 stycken parkeringsplatser för ca 100 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. I området råder avgiftsfri parkering längs gatorna.
Tv och bredband Kabeltv: Comhem, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Bahnhof 1000/1000, tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 69 kr/månad utöver månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Tvättsstugor finns i varje fastighets-länga. Sedan taggsystemet infördes har man endast möjlighet att tvätta i den fastighet man bor i. I tvättsstugan finns 2st tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 torkrum.

Tillgång till en föreningslokal som ligger i källaren på Lorensborgsgatan 7. Kostnaden är 250 kr varav 150 kr återbetalas efter städning och inspektion. I föreningen på Lorensborgsgatan 3B finns en modern träningslokal med nya maskiner samt bastu som kan nyttjas om 15 kr/månad samt en nyckeldeposition om 200 kr. I föreningen finns även cykelrum och miljöhus.

För mer information gå in på föreningens hemsida www.asunden.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening (2021-06-21). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende