Visningar

Torsdag 28 Oktober Kontakta mäklare för tidsbokning
Söndag 31 Oktober Kontakta mäklare för tidsbokning
Hindby, Malmö

Ekgatan 15

Charmerande sekelskiftesvilla anno 1938, präglad av stilfullhet och värme med tidstypiska stuckaturer, burspråk och högt i tak. Äntligen finns chansen att förvärva detta charmiga 30-tals hus på en fantastisk hörntomt med moderna och stilrena materialval. Fastigheten har genomgått en större totalrenovering 2021 med nya ytskick samt nya badrum och kök. Här finner ni en smakfull kombination där välbevarad charm möter det moderna. Kvadratmetrarna är välplanerade med öppna sällskapsytor på bottenvåning, modernt och generöst kök med exklusiva materialval, gäst-wc och en större groventré med plats för garderober. Ovanvåning med "master bedroom "och två bra sovrum, allrum med fantastiska fönsterpartier och ett generöst badrum med både dusch och badkar. Källare med tre större rum, bastu och ett stort helkaklat badrum. Dagens ägare har även dragit om elen på både bottenvåning och ovanvåning samt delvis i källare. Ny fjärrvärmepanna från 2021!

Planlösningen är optimal för familjen med en praktisk uppdelning mellan de sociala och privata ytorna. Huset har även genomgått en del yttre renoveringar med bl.a. plåtbyte och ommålningar. Trädgårdstomt i optimalt söderläge med nylagd gräsmatta och utbyggt trädäck från 2021. Här finns det gott om plats för den stora familjen! Framsida med nylagd sten bjuder på en uppfart med plats för två bilar. Boendet är väl omhändertaget och har omsorgsfullt renoverats!

Bo i ett barnvänligt och populärt villaområde med närhet till matbutiker, skolor och förskolor. Bra busskommunikationer och endast 15 minuters cykelväg in till Malmö City.
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 168 kvm + 142 kvm
Rum 7 varav 3-4 sovrum
Tomt 560 kvm
Byggnadsår 1938
Pris 6 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Annika Lawitz
Reg. Fastighetsmäklare
0708-25 63 09
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Smakfullt renoverad 30-tals villa med moderna materialval från 2021!

Källare

Källare
Källare

Planritning

Bottenvåning
Bottenvåning
Ovanvåning
Ovanvåning
Annika Lawitz

Annika Lawitz

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ekgatan 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-4 sovrum
Boarea 168 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 168 kvm
Biarea 142 kvm
Byggnadsår 1938
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Stomme Betong, tegel och trä
Fasad Tegel
Fönster 2-glas slutet av 80-talet.
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Större del av plåt samt fönsterbleck utbytt 2021
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Källargrund
Uppvärmning Ny fjärrvärmepanna 2021
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden GJORDA RENOVERINGAR 2021:

TOMT
• Byggt ut trädäck med utgång från vardagsrum. Impregnerat trä, kan målas efter 2 år efter eget tycke
• Nylagd gräsmatta
• Nylagd stenblock på både uppfart och till entré
• Nytt trästaket med plåtbleck längs tomt
• Ny entrédörr
• Utbyggd entré längs kortsida av huset
• Nya fönsterbleck av plåt på de flesta fönster
• Ny plåt på balkong
• Nymålad grundmur (svart)
• Större del av plåt längst tak är utbytt
• Träsektioner på tak är nymålade

INVÄNDIGT (BV)
• Hela bottenvåningen är bredspacklad och nymålad (vägg och tak).
• Nytt klinkergolv i kök, hall och groventrén.
• Nytt parkettgolv (ek) i vardagsrum.
• Nya golvlister.
• Alla fönster är nymålade.
• Nya eluttag och strömbrytare.
• Nya spotlights i kök, vardagsrum och groventré.
• Nya vattenburna element på hela bottenvåningen.
• Nytt kök (Ikea). Kyl/frys (Electrolux), induktionshäll 80cm (Bosch), inbyggd varmluftsugn (Bosch), microvågsugn (Bosch), fläkt (Bosch), diskmaskin (Ikea)


INVÄNDIGT (ÖV)
• Nymålad trappa
• Hela ovanvåningen är bredspacklad och nymålad (vägg och tak).
• Nyslipad golv i allrum och master bedroom.
• Nytt parkettgolv (ek) i de andra två mindre sovrummen.
• Nya golvlister.
• Alla fönster är nymålade.
• Nya eluttag och strömbrytare.
• Nya spotlights i alla rum förutom allrummet.
• Nytt helkaklat badrum. Dusch med vikbar glasdörr, badkar, kommod med dubbla kranar, spegel med belysning. Spotlights i tak.
• Nya vattenburna element.
• Samtliga dörrar är utbytta.

VIND
• Ny isolering

KÄLLARE
• Nymålad trappa
• Nytt helkaklat badrum. Dusch, wc, kommod, spegel. Spotlights i tak.
• Stora rummet nymålat med nya element. Mindre rummet samma.
• Rum bredvid bastu är nymålad med nytt klinkergolv.

Rum

Entré och hall


Välkomnande hall med nylagt klinkergolv i grå ton som matchas smakfullt med bredspacklade vita väggar. Den svarta entrédörren skapar en snygg dramatisk brytning till den i övrigt ljusa upplevelsen. Här finner vi även de klassiska attributen såsom högt i tak och stuckaturer. I anslutning till hall finns gäst-wc samt trappa upp till ovanvåning.

Gästtoalett


Helkaklad gästtoalett med kommod (okänt årtal på renovering).

Kök

Modern och stilren köksinredning i högglansig vitt från IKEA (2021). Arbetsytorna består av en mörkare bänkskiva i laminat som samsas med samma enhetliga kakel ovan bänk som klinkergolv. Här kan kocken njuta av dess goda arbetsyta samt generösa förvaringsmöjligheter. Här finns dessutom två stora skafferiskåp som bjuder på ytterligare förvaring! Här går både funktion och kvalitet hand i hand.. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys "side by side" med ismaskin (Bosch), varmluftsugn (Bosch), induktionshäll 80cm (Bosch), rostfri fläkt, inbyggd diskmaskin och integrerad mikrovågsugn (Bosch), samtliga vitvaror är oanvända från 2021. Väggarna är bredspacklade och målade i en grå kulör och på golvet vilar samma enhetliga stengolv som i hall. Ett otroligt generöst och ljust kök med två härliga fönsterpartier i både norr och väst. Här finns dessutom plats för det stora matbordet!

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på två magiska rum i fil där både ljus och rymd dominerar med stora fönsterpartier i två väderstreck (söder och väster). En generös sällskapsyta med nylagt parkettgolv, nymålade bredspacklade väggar, spots i tak samt djupa fönsternischer och ett vackert burspråk. Plats för både soffgrupp och matplats om det så önskas, en underbar sällskapsyta som rymmer både familj och vänner. Från vardagsrummet finner ni utgången till den nylagda terrassen med generösa kvadratmetrar. Här kan ni inreda med både solstolar, loungehörna och varför inte matbord! Med några trapper ner når ni den nylagda gräsmattan som bjuder på plats för både lek och bus.

Groventré

Via hall når ni även "groventrén" med ett stort rum som rymmer många garderober om behovet finns. Även här finner ni samma enhetliga stengolv som i kök och entré. Även här har väggarna blivit bredspacklade och målade i grå ton. Via groventrén når ni trappan ner till källaren.

Trappa

Den vackra trätrappan i vitt med tidstypiska detaljer leder oss vidare upp till ovanvåningen. Till höger om trappan når ni husets balkong i norr med ny plåt från 2021.

Allrum

Allrum med nyslipat trägolv och bredspacklade väggar i ljus kulör. Vi välkomnas av två stora fönsterpartier i rakt söder som bjuder på mycket ljus och härlig vy över trädgården. Ett bra utrymme för den mysiga soffgruppen! Via allrummet når ni ovanvåningens alla rum.

Sovrum nr 1

Sovrum nr 1 med slipad ekparkett, spots i tak och ljus kulör på vägg. Fönsterbänk i sten. Pricken över i.et är de vackra träbjälkarna som ger rummet extra karaktär!

Master Bedroom

"Master Bedroom" med slipad ekparkett, spots i tak samt ljus färg på vägg som bryts av med en fin fondvägg. Plats för dubbelsäng och mer därtill! Fönsterbänk i sten.

Sovrum nr 3

Sovrum nr 3 med slipad ekparkett, spots i tak och ljus kulör på vägg. Fönsterbänk i sten. Pricken över i.et är de vackra träbjälkarna som ger rummet extra karaktär!

Badrum

Badrummet är otroligt generöst till storlek och utstrålar exklusivitet! Stora klinkerplattor i en jordnära ton möter vita kakelplattor och bryts av med mosaikkakel längs ena väggen och duschgolv. Inbyggd dusch med glasdörr, fristående badkar, kommod med dubbla kranar, spots i tak, spegel med belysning samt wc.

Källare

Källare med tre större rum, ett kallförråd vid sidan om bastu samt "pannrum" med ytterligare förvaring. Även här finner ni ett badrum med dusch.

Rum i källare

Det största rummet i källaren kan användas som en sällskapsyta. Golvet pryds av ett massivt granitgolv (årtal saknas) och ommålade väggar. I anslutning till detta rum finner ni ett extra rum som kan förslagsvis användas som ett gästsovrum. Ommålade väggar samt laminatgolv.

I anslutning till bastu finner ni ett större rum med nylagt klinkergolv och vita väggar. Detta kan förslagsvis inredas som en "spa-del" med loungemöbler. Ett större förråd/skafferi finns även i detta utrymme med nylagt klinkergolv och ommålade väggar.

Badrum i källare

Badrummet är helkaklat i en stilren kombination mellan vitt och grått. Här finns plats att ställa tvättmaskin och torktumlare. Spots i tak, dsuch, wc, spegel samt kommod.

Ekonomi

Pris 6 395 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 125 000 kr (fastställt avseende år 2015)
Varav:
  • Smahusmark: 808 000 kr
  • Smahusbyggnad: 1 317 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 317 000 kr
Värdeår 1938
Summa inteckningar 1 250 000 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr

Tomt

Tomtarea 560 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Ändring Av Dp Stadsplan

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende