Visningar

Centrum, Halmstad

Kasten Rönnowsgatan 3H

En känsla av lyx är det som genomsyrar denna bostad på Kasten Rönnowsgatan 3H. Här har inget lämnats åt slumpen och alla materialval och renoveringar är utförd med mycket varsam hand. Lägenheten är dessutom genomgående och därför mycket ljus och rymlig. Ett stort plus är den mysiga och inglasade balkongen som skapar ett extra rum och frihet. Förutom lägenhetens ypperliga skick passar den utmärkt för dig som vill bo med närhet till stadens puls, dess utbud av shopping och restauranger. För den studerande når du Högskolan i Halmstad med en kort cykeltur eller via buss. Du har även närhet till flera närliggande parker, härliga promenadstråk samt havet för salta bad. Brf Bikupan är en trygg och välskött förening som erbjuder fördelaktiga avgifter (3419kr/månaden) till sina medlemmar. Hiss finns och för dig med bil finns möjlighet till garageplats i källaren! Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 61.6 kvm
Avgift 3419 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1982
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nyrenoverad!

Planritning

Kasten Rönnowsgatan 3H copy
Kasten Rönnowsgatan 3H copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kasten Rönnowsgatan 3H

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61.6 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Ett kliv in i bostaden öppnar de nyrenoverade ytorna upp sig. Hela lägenheten har renoverats med varsam hand under 2021 och är i ypperligt skick. Ett helt nytt kök har installerats och badrummet har byggts om från grunden. Samtliga väggar och tak har blivit bredspacklade och sedan målade. Varje detalj är noga vald och det parkettgolvet från Kährs (med vitmatt lack) och sk "holländsk läggning" harmoniserar väl med de gråmålade (Sommarsnö) väggarna. I den inre delen av hallen finns två garderober till förvaring utav både ytterkläder och skor. Rakt fram från entrén kan en hatthylla placeras för hänga upp jacka samt ställa undan skorna. Varmt välkommen in.

KÖK
Direkt till höger om hallen finns det rymliga köket. Köket är L-format och erbjuder gott om förvaring i både under- samt överskåp. Arbetsytorna är väl tilltagna på arbetsbänk av laminat. Återigen påminns vi om de genomtänka detaljerna med skåp som kan nyttjas maximalt, en god arbetshöjd på arbetsbänken, underlimmad diskho från Franke samt LED-belysning under överskåpen. Vid fönstret kan ett matbord placers och ge plats för upp till fyra personer. Utrustning: induktionshäll, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys.

BADRUM
Det helkaklade badrummet inger en WOW-faktor med sitt stilrena klinker och kakel (Koster White). Badrummet är rymligt och har försetts med påkostat porslin. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel, dusch med vikbar dörr av glas samt varmvattenberedare. I trapphuset finns en tvättstuga som smidigt kan nyttjas vid behov. Dessutom har föreningen en större tvättstuga tvärs över gården. Önskas finns möjlighet att installera en tvättmaskin i badrummet. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

VARDAGSRUM
Den luftiga vardagsrumsdelen inbjuder till möblering och här får du enkelt plats med en större mat- samt soffgrupp om så önskas. Härifrån når du även den mysiga och inglasade balkongen som ger ett extra rum under vår till höst. Vardagsrummet har parkett på golvet och målade väggar i kulören Sommarsnö.

SOVRUM
Rymligt sovrum som möbleras efter behov. Garderober erbjuder gott om förvaring och är delvis försedd med inredning. I sovrummet får du enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas. För dig som är i behov av ett hemmakontor går även det utmärkt att placera i detta rum. Parkett på golvet och målade väggar i kulören varmgrå.

Detta är en mycket vacker bostaden i toppskick. Varmt välkommen att upplevas på plats.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 61.6 kvm
Byggnadsår 1982
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direktverkande El (Radiatorer)
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2021 - Omfattande renovering innefattande b.la:
- Nytt kök samt kapitalvaror.
- Renovering av badrum inkl inredning.
- Nytt golv (inkl lister, dörrfoder innerdörrar).
- Bredspackling samt målning av samtliga väggar och tak.
- Nya och fler garderober.
Övriga byggnader Tvättstuga i varje trappuppgång samt en större gemensam i källarplan. Förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-10-31
Primärenergital 69

Ekonomi

Lägenhetsnummer 243
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 3419 kr/mån
Kommentar inkl. vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 11 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 900 kr
  • Hushållsström: 9 900 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer, och baseras på nuvarande ägares förbrukning. Föreningen debiterar ca 1,20kr/kwh + moms för den förbrukningen som sker för uppvärmning, uppvärmning av vatten samt hushållsel. I posten uppvärmning ingår kostnaden för uppvärmning av vatten samt hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år.

Inre reparationsfond 712 kr
Andel i förening 0,9493%

Förening

Föreningsnamn Brf Bikupan
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716408-0231
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bikupan är välkänd för sitt centrala men ändå lugna läge och är ytterst välskött. En aktiv föreningen där diverse aktiviteter anordnas av medlemmarna och under de varma sommarkvällarna grillas det för fullt på den gemensamma innergården. Föreningen äger fastigheten Bikupan 4 och föreningens hus uppfördes 1982. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga medlemmar. Brf Bikupan har avtal med Riksbyggen som biträder styrelsen med dess ekonomiska och tekniska förvaltning. I avtalet ingår även service för föreningens medlemmar vid akuta behov (kostnaden debiteras den enskilde medlemmen vid nyttjande av tjänsten).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje trappuppgång finns en mindre tvättstuga. Det finns även en större tvättstuga i garaget och nås enklast via källargången. I källarplan finns även bilplatser. Samtliga trapphus har hiss. Till varje bostad följer ett förråd i källarplan (vissa saknar och då återfinns förrådet inne i lägenheten). Fråga ansvarig mäklare vilket förråd som tillhör denna bostad. På innergården finns ett miljöhus med källsortering.

Föreningen har teckna avtal med Bixia om att köpa in all el till föreningen. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt kommer driftkostnaderna att sänkas för varje medlem eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan.
Kommande: Relining (rörinfodring) kommer göras under 2021-2022 (OBS! Ej stambyte).

Utförda:
Fiberindragning (2020).
Renovering av innergård samt byggt miljöhus (2017).
Säkerhetsdörrar (2014).
Bytt/renoverat fläktsystem för att få bättre ventilation och OVK (2016).
Installerat nytt portlås/portlås (2016).

PARKERING
Föreningen har 85 st bilplatser (325 kr/mån) och 5 st MC-platser(100 kr/mån) placerade i källaren. Infarten finns på Barnhemsgatan. Separat kö tillämpas. Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Bredband (fiber) och TV tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2021-08-27: Efter samtal med styrelsens ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-08-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 93
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende