Centrum, Halmstad

Westerbergs Gata 11

På populära Nissastrand finns denna rymliga fyra på hela 104 m2 och sina två balkonger! Bostaden erbjuder förutom tre sovrum även två helkaklade badrum, en modern och öppen planlösning samt generösa förvaringslösningar. De två balkongerna gör att du njuta av sol eller skugga dagen lång, med en trevlig vy mot Nissan och vackra Norre Katts Park i bakgrunden. Att bo på Nissastrand innebär att allt du behöver finns med en kort promenad. I närområdet finns flera matbutiker, träningsanläggningar, trevliga promenadstråk samt hela citys utbud av restauranger och shopping. Brf Henrik är en stabil förening med god ekonomi och i avgiften inkl. värme, vatten, TV (Lagom), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. Möjlighet finns till parkering i garage! Skynda innan någon annan hinner före. Vi ses på visningen.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 104 kvm
Avgift 6811 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2008
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Två balkonger med vy mot Nissan!

Planritning

Westerbergs gata 11 copy
Westerbergs gata 11 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Westerbergs Gata 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 104 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Andra boendeplan.

HALL
Välkomnande hall med parkett på golvet och målade väggar i en behaglig grå nyans. Direkt innanför dörren öppnas de luftiga och rymliga sällskapsytorna upp sig med kök och vardagsrum på vänster sida. På höger sida finns en rymlig garderob med skjutbara dörrar av glas. Här kan du enkelt hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Några steg in i hallen finns ytterligare möjligheter till förvaring utav ytterkläder. Golvet är slipat under 2021 och ytbehandlad för att vara extra stöttålig. Golvet i kombination med de målade väggarna ger ett modern och gemytligt intryck. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK/VARDAGSRUM
Med en öppen planlösning finner du kök och vardagsrum. Köket bär fina luckor av ljust trä och erbjuder gott om förvaring i både under- och överskåp. Generös arbetsyta erbjuds på bänkskiva av laminat. Ovanför bänkskivan sitter en mosaik. Förslagsvis kan ytan mot vardagsrummet avgränsas med en fast eller portabel köksö? Utrustning: spishäll (2017), spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro (2020), kyl och frys.

Via köket når du även den mysiga balkongen med sol under tidig förmiddag, samt sen kväll under sommaren. Nuvarande ägare har nyttjat denna balkong under stora delar utav dagen och är perfekt till morgonkaffet som kvällsfikan. Utsikt erbjuds mot föreningens trevliga innergård med Nissan och Norre Katts Park i bakgrunden. Balkongen har försetts med ett klickgolv.

Vardagsrumsdelen är rymlig och inbjuder till möblering efter behov. Du får plats med en större mat- och soffgrupp om så önskas. Ytorna har en slipad parkett på golvet och målade väggar i grå nyans. Via vardagsrumsdelen når du dessutom den andra balkongen med perfekt solläge från tidig eftermiddag mot kvällen. Även härifrån kan du se Nissan blänka i bakgrunden och trevliga Norre Katts park. Balkongen möbleras efter behov men har en given plats för grillen!

Mellan vardagsrum och kök, innan badrummet, finns även en mycket rymlig utrymme som i dagsläget fungerar som klädkammare.

BADRUM
Det första av två badrum finns på höger sida om hallen. Mört klinker på golvet, vitt kakel på väggarna samt en fondvägg av mosaik. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt dusch med vikbara dörrar av glas.

SOVRUM
Det första av tre sovrum nås i anslutning till hallen. Rummet i kombination med badrummet i direkt anslutning utgör det perfekta tonårsrummet. För den mindre familjen passar utrymmet utmärkt som kontor/gästrum. En fransk balkong erbjuder värdringsmöjligheter samt trevlig vy ut mot föreningens innergård. Parkett på golvet och målade väggar i grå nyans.

BADRUM
Det andra av två badrum finns mellan de två sovrummen på vänster sida om hallen. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter. Ovanför sitter en arbetsbänk av laminat samt två skåp till förvaring. Mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel, badkar, tvättmaskin samt torktumlare.

SOVRUM
Det andra sovrummet ligger placerat vägg-i-vägg med köket. Ett mysigt sovrum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Garderob erbjuder förvaring bakom skjutbara dörrar. Parkett på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Det tredje sovrummet ligger vägg-i-vägg med vardagsrummet. Luftigt rum som även det möbleras och nyttjas efter behov. Rejält med förvaring erbjuds i garderob bakom skjutdörrar och ELFA-system (2018). Parkett på golvet och tapetserade väggar.

Varmt välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 104 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2021:
- Slipat om golv i vardagsrum/kök.
- Målat om i vardagsrum/kök.
- Ny köksblandare.
2020:
- Mikro
2019:
- LED-armatur kök (Slöinge Elektriska). LED-belysning i tak inkl. dimringsbara.
2018 :
- Garderobsystem inkl ELFA-lösning i sovrum mot vardagsrummet.
- Målat om klädkammaren.
- Hyllsystem i källaren.
2017:
- Ny mosaik i köket.
- Spishäll
- Klickgolv på balkongerna
- Duschblandare
- Målning av två sovrum.
Övriga byggnader FÖRRÅD
Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-07-05
Primärenergital 120

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12
Avgift 6811 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (Lagom), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 550 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 3 800 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,37441%

Förening

Föreningsnamn Brf Henrik
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769613-8754
Gatuadress Westerbergs gata 7
Postnummer 30226
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Henrik är en äkta bostadsrättsförening och ligger på Nissastrand i centrala Halmstad. Föreningen hus uppfördes 2008 och består av tre huskroppar med totalt 79 st bostadsrätter samt tre lokaler (med hyresrätt). Lokalerna är i dagsläget uthyrda till en Hälsostudio samt frisör. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland och inkluderar styrelseansvar samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostad följer ett förråd i källarplan. Cykelförråd i källarplan. Föreningen har dessutom ett gästlägenhet (sovrum, vardagsrum, badrum samt pentry) som kan hyras utav medlemmarna mot en kostnad av 225kr/natten. Föreningen lånar även ut ett partytält med tillhörande bänkar och bord för festliga tillfälle som kan användas på innergårdens gräsmatta.

RENOVERINGAR
Föreningen har inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har en underhållsplan (kommande 30 åren) som uppdateras löpande.
Utförda renoveringar:
2021 - Installation av elstolpar.
2020 - Vattentätning i b-huset. Behandling av samtliga fasader. Genomgång av OVK samt byte av elementfilter. Uppfräschning av gästrummet på Esaias Thoréns gata 1.
2019 - Frånluftsåtervinningsanläggning.

PARKERING
Föreningen har 82 st garageplatser (ingen kö i dagsläget 2021-12-29) mot en kostnad av 500 kr/månaden, varav 6 st med laddstolpar (elen köps in separat). I övrigt parkering utmed vägen i närområdet eller parkeringshuset Gamle Tull. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Lagom) och internet (fiber 250/250 mbits) från Telia. Önskas fler TV-kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2021-12-29: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen höjer avgiften 2022-01-01 med 2 %. Föreningen har under 2021 bundit om räntan på ett lån till en lägre och fördelaktigare ränta. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och försöker amortera så mycket som är möjligt på föreningens lån.

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola. Kastanjealéns förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende