Visningar

Nyatorp, Halmstad

Hederstiernas gata 22

Smakfull och otroligt välskött funkisvilla, perfekt för dig som önskar att bo centralt med cykelavstånd från Halmstad centrums begivenheter! Villan har löpande renoverats invändigt som utvändigt, med både eftertanke och varsam hand, där flertalet utmärkta platsbyggda lösningar konstruerats. Här finner ni bland annat ett omfångsrikt kök som hand i handsken för en matälskare, ett urläckert biorum för den film- och serieintresserade och ett rejält garage för den motorintresserade. Dessutom med en stor härlig insynsskyddad trädgård i idealiskt solläge! Kort och gott, en villa som måste upplevas på plats. Varmt välkommen!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 156 kvm + 74 kvm
Rum 7 varav 3-4 sovrum
Tomt 724.4 kvm
Byggnadsår 1940
Pris 4 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emil Jensen
Reg. Fastighetsmäklare
0706-84 77 53
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad och väl sammansatt 40-tals funkisvilla!

Planritning

Hederstiernas gata 22 entré copy
Hederstiernas gata 22 entré copy
Hederstiernas gata 22 övre copy
Hederstiernas gata 22 övre copy
Hederstiernas gata 22 källare copy
Hederstiernas gata 22 källare copy
Emil Jensen

Emil Jensen

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hederstiernas gata 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-4 sovrum
Boarea 156 kvm. taxeringsinformation

Entré
Inbjudande entréhall med golvvärme och goda avhängningsmöjligheter (platsbyggd förvaringslösning). Vit liggande panel på väggarna och mörk klinker på golv.

WC
Separat wc med ljus klinker på golv samt vita väggar i kombination med färgstark fondvägg av mosaik. Utrustning bestående av wc och tvättställ.

Kök
Stort härligt Kvik kök (2008), perfekt vid festligheter eller för den mattokige. Läckert renoverat med en fantastisk köksö att nyttja vid matlagning, som serveringsbänk eller matplats. Utgång till uterum (2012/13) med golvvärme och vidare trädgård i idealiskt sydvästligt läge. Köket har dessutom gott om förvaring där släta vita luckor symbioserar väl med den mörkare bänkskivan, den fräcka tapeten och det vackra skeppsgolvet. Separat matplats för 6 personer. Spotlights i tak. Köksutrustning bestående induktionshäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrum
Hemtrevligt vardagsrum med gott om plats, vilket nås från kök genom ett praktiskt serveringsrum. Den tjusiga braskaminen förhöjer mysfaktorn och sprider skön värme under kalla vintermånader. På golvet ligger snygg mörkbehandlad stavparkett och väggarna är vita i kombination med fondvägg av liggande träpanel.

Kontor
Praktiskt kontor i anslutning till vardagsrum, vilket nås genom ett par vackra gamla dubbeldörrar. Platsbyggd kontorslösning. På golvet ligger snygg mörkbehandlad stavparkett och väggarna är vita i kombination med fondvägg av liggande träpanel.

Hall/allrum
Mysigt allrum/hall som ansluter master bedroom och badrum via serveringsrum. På golvet ligger vackert furugolv behandlat med vitsåpa och väggarna är vita i kombination med mörkare fondtapet och en del rött tegel.

Master Bedroom
I anslutning till allrum/hall med vackert furugolv behandlat med vitsåpa och vita väggar i kombination med fondvägg av svart liggande panel samt matchande fondtapet. och en del rött tegel.

Badrum
Helkaklat badrum (2010) med vattenburen golvvärme och utgång till balkong. Snygg svart klinker/mosaik på golv matchas väl samman med vitt kakel och svart mosaik på väggarna. Mycket välkomponerat! Badrumsutrustning bestående av tvättställ med kommod och praktisk avställningsyta, vägghängt wc, handdukstork och rejäl duschplats.

Allrum/sovrum
Allrum som centrerar och sammanlänkar 2 jämnstora sovrum. Allrummet är belagt med furugolv i kombination med vita väggar och grå fondvägg. Det ena sovrummet har vita väggar och furugolv behandlat med vitsåpa. Det andra sovrummet har vita och gråväggar i kombination med heltäckningsmatta på golv (under ligger ett furugolv).

Källare
Rejäl källare med urläckert biorum att nyttja för bland annat den med film- och serieintresse. Uppbyggt med stålreglar och heltäckningsmatta lämplig för källarutrymmen.
Stor fräsch tvättstuga/torkrum med vita väggar och klinkerbelagt golv. Bra arbetsyta och förvaring samt vask, tvättmaskin och torktumlare.
Pannrum som även fungerar som förråd/verkstad med ytterligare förrådsutrymme där gamla garaget tidigare låg.
Dessutom ytterligare förvaringsutrymme att nyttja in anslutning till källarens hall.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Boarea 156 kvm
Biarea 74 kvm
Byggnadsår 1940
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Liggande träpanel
Fönster 2 och 3-glas isolerglas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme och braskamin
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2020 Renovering av balkong.
2015 Renovering av ytskikt i entréhall samt slipning och ytbehandling av vardagsrumsgolv.
2014 Omläggning av tak samt inklädnad av skorsten. Arbetet utfördes av fackman, Pelles plåt.
2014 Omläggning av garagetak samt ny garageport. Arbetet utfördes av fackman, Pelles plåt.
2013 Installation av fiber.
2012/2013 Renovering av uterum med golvvärme samt del av utvändig altan.
2012/2013 Tilläggsisolerat fasad samt ny fasadklädnad.
2011 Ny 3-glas isolerfönster samt ytterdörrar.
2010 Helkalkat badrum ovanvåning.
2008 Ombyggnad av kök (Kvick kök).
2005 Ombyggnad av entréhall.
2005 Renovering av master bedroom.
2003/2007 Dränering utfördes (ej framsida nordväst samt vid uterum sydöst och trappa nordöst).
2002 Klinkerbelagt golv i tvättstuga och hall i källaren.

Samtliga stammar ner till källarplan har blivit utbytta.
All el har blivit genomgånget och ny el-central installerats.
Vindsbjälklag har tilläggsisolerats.

Anslutningar: Fiber (Halmstads stadsnät)
Övriga byggnader Rejält friliggande garage samt förrådsutrymme under uterum.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-01-12
Energikonsumtion 105 kWh/m2 år.
Primärenergital 93

Ekonomi

Pris 4 950 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 226 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusbyggnad: 2 115 000 kr
  • Smahusmark: 1 111 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 115 000 kr
Värdeår 1940
Summa inteckningar 2 783 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 44 807 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 18 130 kr
  • Vatten/avlopp: 4 793 kr
  • Försäkring: 5 000 kr
  • Renhållning: 2 657 kr
  • Hushållsström: 14 227 kr

Fjärrvärmeförbrukning: 20,41 MWh.

Tomt

Tomtarea 724.4 kvm
Tomttyp Hörntomt
Övrigt Stor härlig insynsskyddad trädgårdsbaksida

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Detaljplan

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. Det är 800 m till Stora torg i city där det finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Nyatorp som är en del av Halmstads stadskärna har en blandad bebyggelse av friliggande villor, flerbostadshus, bostadsrätter samt hyreslägenheter. På cykelavstånd har vi Halmstads idrottscenter Sannarp. Där finns badhus, ishalla, fotbollshall, fotbollsplaner, padeltennis samt komplett friidrottsarena och skatepark. Här ligger även Halmstad Arena. Det är inte heller långt till Galgbergets friluftsområde med sina löp och vandringsspår. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Halmstads nya resecentrum ligger bara fem minuter bort.

Övrigt

Förskolor:

Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatans förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:

Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende