Nissastrand, Halmstad

Nissabogatan 6

På ett centralt läge på Nissastrand finns nu denna ljusa och genomgående lägenhet med en takhöjd på 2,60 meter till salu. Med en stor uteplats på ca 24 m2 går det att njuta av många härliga sommardagar och kvällar! För den som vill går det även att glasa in uteplatsen för att kunna njuta av den längre på året. På ett perfekt läge en halvtrappa upp från gatan (hiss från markplan) men med direkt utgång till uteplatsen på baksidan med utsikt mot den mysiga innergården blir det en perfekt kombination. Lägenheten har ett härligt ljusinflöde från två väderstreck och en delvis öppen planlösning mellan kök samt vardagsrum skapar möjligheter för en social och härlig samvaro. Helkaklat badrum i stilfulla färger med golvvärme samt en separat tvättstuga ger en optimal komfort och bekvämlighet. I föreningen finns ett gym i källaren som används flitigt av föreningens medlemmar, en övernattningslokal vilken är perfekt att kunna hyra vid besök från nära och kära samt en mysig innergård, dessutom två härliga altaner med utsikt över Nissan! I Brf Villa Real bor man bekvämt i en stabil förening med bra ekonomi och med närhet till naturen och stadens puls.


Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 73.5 kvm
Avgift 5010 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2008
Pris 2 495 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Inflyttningsklart på Nissastrand!

Planritning

Nissabogatan 6 copy
Nissabogatan 6 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nissabogatan 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Den genomgående planlösningen ger hallen ett härligt ljusinflöde från två väderstreck, till vänster finns plats att hänga av sig ytterkläderna på den snygga klädhängaren. På golvet ligger ett praktiskt klinker i grått som sedan övergår i ett parkettgolv. Väggarna är målade i vitt. Rakt fram i hallen finns en garderob med skjutdörrar vilken är perfekt att hänga undan ytterkläderna i.

SOVRUM
Från hallen nås sovrummet in till vänster. Stort rum med gott om plat för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare möblemang. Till höger i rummet finns en större garderob med skjutdörrar som rymmer mycket kläder och annat. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt samt med en fondtapet i ljust med ett mönster av blommor. Ovanför fönstret finns två punktbelysningar som ger ett fint sken och en mysig känsla samt finns även vita rullgardiner för den mer ombonade känslan.

BADRUM
Från hallen nås badrummet rakt fram. Helkaklat badrum i ljusa färger med ett ljusgrått klinkergolv samt vitt kakel på väggarna och för maximal komfort finns såklart golvvärme. Som en snygg detalj och kontrast till det ljusa badrummet finns en praktiskt bänkskiva i svart sten. I övrigt är badrummet utrustat med: Spegelskåp med belysning, dusch med skjutdörrar, handfat med kommod, wc, samt handdukstork.

TVÄTTSTUGA
Efter badrummet finner vi tvättstugan in till vänster. Stort rum med både tvättmaskin och torktumlare för maximal bekvämlighet att kunna tvätta utan att boka tid. Här finns praktiska skåp för förvaring, belysning ovanför bänkskivan. Tvättstugan går i stilrena färger med målade väggar i vitt, vita luckor till skåpen, vitt kakel samt en laminatbänkskiva i ljusgrått.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster. Snyggt kök från Ballingslöv i samma färgskala som resten av lägenheten med vita skåpsluckor och handtag i silver, stänkskydd i vitt kakel samt en laminatbänkskiva som bryter av fint i något mörkare grå nyans. Köket är stort med gott om plats för all matlagnning samt förvaring i de många praktiska skåpen. I köket finns en naturlig matplatsdel med ett härligt ljusinflöde från de stora fönsterna på höger sida ut mot den egna uteplatsen samt bra belysning i taket med dimbara spotlights. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här parkettgolvet. Köket är utrustat med följande: Inbyggnadsmicro samt ugn, häll, fullhöjd kyl- och frysskåp samt fläkt.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en delvis öppen planlösning mot köket och matplatsen. Rummet är ljust med mycket ljusinsläpp från fönsterna som sträcker sig längst med hela högra sidan i rummet. I vardagrummet finns gott om plats för större soffa, tv- bänk, läshörna och bra med plats för annat möblemang. På väggarna är det målat i vitt och även här ligger parkettgolvet. Ovanför fönsterna både i kök och vardagsrum har man installerat samma stilfulla punktbelysning med 2 lampor i varje fönster likadant som är gjort i sovrummet. Från vardagsrummet nås uteplatsen via altandörren.

UTEPLATS
Från vardagsrummet tar vi oss vidare ut till den stora och härliga uteplatsen. Här finns gott om plats att kunna njuta av sommarens härliga dagar. Uteplatsen är ca 24m2 så det finns gott om plats större loungesoffa som nuvarande ägare har det till vänster. På höger sida blir det perfekt att kunna lata sig och njuta av livet i solstolarna eller varför inte en härlig hängmatta. Självklart finns det även plats för att kunna ha en grill och njuta av härlig matlagning. Nuvarande ägare har byggt ett trall för den mer ombonade och härliga känslan. Solen strålar når uteplatsen från morgon till sen eftermiddag. För den som önskar går det även att bygga ett inglasat uterum.

KLÄDKAMMARE
Från hallen nås klädkammaren in till höger. Här finns praktisk förvaring med befintliga hyllsystem för optimal förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett parkettgolv.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluftsventilation m
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett större förråd i källaren.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2013-10-02

Ekonomi

Lägenhetsnummer 35 i Riksbyggens BRF Villa Real
Pris 2 495 000 kr som utgångspris
Avgift 5010 kr/mån
Kommentar Inkl: Värme, vatten, bostadrättstillstillägg, TV, samt Fiber (100/10).
Driftkostnad 8 212 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 229 kr
  • Hushållsström: 6 983 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 1,38159%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens BRF Villa Real
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769612-8987
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Villa Real bilades 2009 då även föreningens hus uppfördes. Föreningen har 60 lägenheter samt 48 garageplatser i källarplan. Den mysiga innergården delas tillsammans med grannföreningen Brf Henrik. Föreningen har avtal med Riksbyggen som sköter ekonomisk- och teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://villareal.se.

RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har upprättat en underhållsplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje lägenhet har ett lägenhetsförråd i källaren. Förrådet har samma nummer som lägenheten och numret finns ovanför/vid sidan om dörrarna. Cykelförråd finns också i källaren. Övernattningslägenhet ligger på Nissabogatan 2 (200 kr/dygn). Motionslokal i källaren på Nissabogatan 8.

PARKERING
Föreningen har 48 garageplatser i källarplanet (separat kö) varav 6st är laddbilsplatser.. Pris: 600 kr/mån för vanlig plats, 900 kr/mån för elbilsplats samt tillkommer kostnad för elförbrukningen. I övrigt parkering i närområdet mot avgift. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Föreningen har avtal med Telia (Fiber) vilket innebär att TV (Lagom), bredband (fiber 100/10) samt IP-telefoni ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-10-05: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Föreningen har aldrig höjt avgiften. Däremot skedde en sänkning (!) med 2 % 2016 samt ca 1% 2021.

Dokument

Området

Nissastrand är en nyare stadsdel på Gamletullsområdet i centrala Halmstad. Här finns en blandad arkitektonisk utformning av kvarteren som ger prov på olika stilar från olika tidsåldrar. Här finns lägenheter för alla smaker och behov. Längs Nissans östra strand har sedan tidigt 2000-tal byggts åtta kvarter med bostäder på tomten tidigare tillhörde Albany Nordiska filt AB. Av de gamla fabrikslokalerna finns bara det gamla huvudkontoret, en lagerlokal och det byggnadsminnesförklarade pumphuset kvar. Området omfattar cirka 1500 lägenheter. Utöver det finns ett kvarter med studentbostäder, två äldreboende (servicebostäder), Halmstads Stadsbibliotek och ett större parkeringsgarage. Via den gamla röda järnvägsbron eller nybyggda gångbron vid Stadsbiblioteket nås centrum och dess utbud. På Nissastrand bor du på stadens solsida, med kort promenadavstånd till allt vad stadskärnan har att erbjuda. Här finns flertalet trevliga och mysiga restauranger, Lilla torg med dess uteserveringar och Stora Torg med sitt utbud av torghandel. Naturligtvis erbjuds bra shopping. Längs med Nissan finns även den trevliga kvarterskrogen, träningsanläggning samt kroppsvård. Livsmedel kan inhandlas både i stan eller på den större närbutiken COOP. På kort promenadavstånd nås stadens pågående byggnation av Halmstads resecentrum med tågstation och terminal för regionsbussar. Inom kort är detta hjärtat för all kollektivtrafik i Halmstad kommun. Vid den gamla järnvägsbron startar strandpromenaden och sträcker sig längs Nissans östra strand, förbi Nissastrand, passerar Filtparken och mynnar ut i Kapsylparken. Under vackra sommarkvällar kan du avnjuta en promenad och folklivet utmed vattnet och småbåtar förbi åkandes. Linnéparken bjuder in till lek och rekreation och på andra sidan Nissan väntar Norre Katts park med sin trevliga parkmiljö samt en rotunda med caféverksamhet under sommartiden. På trevliga torget Ernst Wigforss plats hedras minnet av den Halmstadbördige ideologen som var finansminister i flera regeringar under början av 1900-talet. Här har ett modernt torg skapats med hjälp av befintlig växtlighet. Stora träbänkar har byggts och kuber av stål har ställts på plats. I kuberna har belysning placerats och på sidorna kan citat av Ernst Wigforss avläsas. På den södra delen av torget har det anlagts en boulebana. Torget har belönats med Halmstad Byggnadsnämnds Arkitekturpris. Nissastrand är ett område som växer och flertalet nyproduktioner pågår. Välkommen till Nissastrand om du söker livskvalité och njuta av livets goda utan alla måsten.

Räkna på ditt nya boende