Visningar

Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 14

Bostäderna på Hemmansvägen är mycket uppskattade tack vare sitt strategiska läge och sin utomordentliga planlösningar. Här bor du tryggt i stabil HSB-förening med välskött ekonomi och ständigt aktiv för att förbättra boendemiljön för sina medlemmar. Just denna bostad erbjuder ett renoverat kök, fräscht badrum, påkostade golv och genomgående goda ytskikt. Samtliga fönster ligger även mot den lugna och grönskande trädgården. Läget är utmärkt och du når exempelvis högskolan, city för puls och Hallarna snabbt och smidigt med cykel. Söker du salta bad är närheten till Östra stranden dessutom förträfflig. I den låga avgiften på 3328 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) samt bostadsrättstillägg, vilket borgar för en mycket fördelaktig månadskostnad. Dessutom ett stort förråd i trappuppgången. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 57.5 kvm
Avgift 3328 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1961
Pris 1 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor inglasad balkong!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 57.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HSB brf Lineslätt är välkänd för sina uppskattade planlösningar, låga månadsavgifter samt inglasade balkonger. Så sent som under 2019 förlängdes balkongerna med ca 1 m och glasades in vilket har skapat ett extra rum under större delen av året och ger en yta på dryga 7 m2. Just den här lägenheten renoverades under 2018 med nytt kök, påkostande golv och bredspacklade/målade väggar. Bostaden erbjuder dessutom goda förvaringsmöjligheter och ett fräscht helkaklat badrum.

HALL
Hallen är rymlig och välkomnade. På golvet ligger ett exklusivt keramisk kompositgolv från Bjelin. Golvet följer med in till köket och harmoniserar med de vitmålade (bredspacklade) väggarna. På höger sida finns det möjlighet att hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Hallen erbjuder gott om förvaring i två garderobslängor med skjutbara dörrar. Ett ytterligare plus är att att bostaden värms upp med vattenburen golvvärme vilket bidrar till en hög komfort. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det moderna och stilrena köket har vita köksluckor med beslag av rostfritt stål. Gott om förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Underskåpen har flera "dolda" lådor för att utnyttja utrymmet maximalt. Bänkskivan som är av marmorimitation (laminat) tillsammans med stänkskyddet ger köket en smakfull karaktär. I köket får du plats med ett matbord för upp till sex personer och erbjuder en trivsam vy mot föreningens innergård. I taket utmed köket sitter infälld spotlights. Köket är utrustat med: spishäll, spisfläkt, integrerad kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn samt inbyggd mikro.

SOVRUM
Det trivsamma sovrummet är stort och luftigt. Här får du enkelt plats med en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Det finns även bra utrymme för ett mindre skrivbord utmed väggen mot garderoben, eller ytterligare garderober om så önskas. På golvet ligger ett exklusivt härdat ek-golv från Bjelin. Väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum som inbjuder till möblering efter behov. Du får plats med både en större mat- och soffgrupp om så önskas.
Härifrån nås även den trevliga inglasade balkongen med sol under större delen utav dagen och fungerar som ett extra rum under större delen utav året. Balkongen är mycket uppskattad av föreningens medlemmar. Vardagsrummet har vitmålade väggar och exklusivt härdat ek-golv från Bjelin.

BADRUM
Fräscht och helkaklat badrum i ljust utförande. Utrustning: wc, handfat, spegelskåp samt badkar.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 57.5 kvm
Byggnadsår 1961
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme med vattenburen golvvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Bostaden har genomgått en varsam renovering under 2018 med b.la.
- Nytt kök och kapitalvaror (spishäll, spisfläkt, diskmaskin, ugn, mikro, kombinerad kyl/frys).
- Nya exklusiva golv samt golvlister.
- Bredspacklat samtliga väggar och målat om.
- Skjutdörrar till garderober.

Det finns ett stort förråd på entréplan (ensam om detta i föreningen) samt matkällarförråd som följer bostaden. Märkta med nr 53.

Det finns även cykelförråd samt övernattningslägenhet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-12-10
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 53 i HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Pris 1 650 000 kr utgångspris
Avgift 3328 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber) och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 3 550 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 350 kr
  • Hushållsström: 2 200 kr

Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Bostaden är pantsatt .

Inre reparationsfond 8 167 kr
Andel i förening 0,8985%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lineslätt i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-1461
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s brf Lineslätt i Halmstad ligger på ett lugnt och lummigt läge i östra Halmstad. Området är mycket populärt bland ungdomar och studenter som studerar vid Högskolan i Halmstad. Föreningen är mycket aktiv och välskött. Föreningen äger fastigheten Hörnan 1 och föreningens hus uppfördes 1961. Utöver fastigheten Hörnan 1 har föreningen bebyggt marken på Höghuset 4. Marken arrenderas av HSB brf Linehed, men föreningen äger garagebyggnaden som uppförts på marken. Föreningen består av 102 st bostadsrätter, 3 lokaler och 36 st garage. Samtliga 3 lokaler är i dagsläget uthyrda. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har fyra tvättstugor till medlemmarnas förfogande. Tvättstuga 1 är avsedd för grovtvätt, bokningssystem tillämpas. Det finns ett källarförråd som följer varje bostad. Cykelförråd finns på gaveln Hemmansvägen 12. Gemensam motionslokal samt övernattningslägenhet.

RENOVERINGAR
Kommande: Inga kommande underhåll förutom sedvanligt underhåll. Ev. Rensning av kanalerna.
2019 - Nya balkonger. OVK-besiktning (Godkänd).
2018 - Fönsterbyte samt byte till säkerhetsdörrar. Renovering av trapphusen samt ny sophantering.
2014 - Spolning av avloppstammar. Tvättstuga nr 2 renoverad.
2013 - Motionsrum färdigställt. Installation av ny belysning.
2012 - Asfaltering av planen till garagen utförda.
2011 - Staket vi parkering mot Östergårdsskolan ersattes med havtornshäck. Blomlådor utplacerade vid infarten.
2010 - Tvättstuga 4 renoverades. Tomten köptes av kommunen.
2009 - Spolning av stammar. Tvättstuga 3 renoverades samt samtliga torkrum. Nya bänkar och bord samt utegrill uppfört på gården. Blomsterbodens lokaler renoverades.

PARKERING
Varje bostadsrättsinnehavare får två stycken parkeringskort som kan nyttjas på föreningens gemensamma parkeringsplatser. Fri parkering råder runt Hemmansplatsen.
Garage mot en kostnad av 325 kr/månaden, separat kö tillämpas.
200 kr/månad kallgaraget, separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Ett grundutbud med tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Bredband (fiber) via ComHem ingår i avgiften (250/250mbits).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2021-04-28: efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. En höjning med 270kr genomfördes 1/10 2019 för de nya balkongerna. Föreningen höjde avgiften innan dess 2017-10-01 för att täcka kostnaden för nya fönster, säkerhetsdörrar, renovering av trappuppgångar samt miljöhus.
Antal lägenheter 102
Antal lokaler 3
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Öster - Högskolan För den som inte ville bo mitt inne i stadens puls passar Öster/Högskolan perfekt. Området är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Hallarna vid E6:an. Området erbjuder hög service i form av flertalet förskolor, skolor, vårdcentral, matbutiker och träningsanläggningar inom kort promenadavstånd. City nås enklast med cykel, men likväl till fots eller med buss. Flertalet olika linjer trafikerar området större delen av dygnet. Halmstad resecentrum når du dryga kilometern härifrån och är hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing.

Övrigt

Förskolor

Granitens förskola, Grottans förskola, Klackerups förskola, Klotets förskola, Engelbrekts förskola, Rödhaken förskola, Fiskens förskola

Skolor
Linehedsskolan (åk F-3)
Östergårdsskolan (åk 4-9)
Nyhemsskolan, (åk F-5)

Sturegymnasiet
Sannarpsgymnasiet

Räkna på ditt nya boende