Centrum/öster, Halmstad

Blåsbackegatan 10A

Underbar trea högst upp i huset. Lägenheten har senaste åren moderniserats utan att tumma på kvalitén och bibehållna detaljer. Här trivs du med renoverat kök (2018), två sovrum med goda förvaringsmöjligheter, vardagsrum med fiskbensparkett samt en ljuvlig balkong med söderläge. Tack vate att lägenheten är belägen på en gavel ges ljus från tre väderstreck. Allt detta i välskött HSB-förening med god ekonomi. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 74 kvm
Avgift 4826 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1955
Pris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Gavellägenhet med balkong i söderläge!

blåsbackegatan

blåsbackegatan
blåsbackegatan
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blåsbackegatan 10A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 74 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Rymlig hall med lättskött klinker på golvet i mörkgrått utförande. I taket sitter infällda spotlights (dimbara) och väggarna är målade. Välkomnande stor hall med snygga materialval. Det finns flera möjliga möbleringsalternativ i hallen. Direkt på höger sida kan jacka samt skor ställas undan. Dessutom har nuvarande ägare försett hallen med två garderober, perfekt till förvaring. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Direkt till vänster om hallen finns det renoverade köket (2018). Köket är stilrent med skåpsluckor i vitt utförande. Förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Goda arbetsytor erbjuds på bänkskiva av laminat. Arbetsbänkens ena kortsida passar även utmärkt för enklare måltider eller här frukosten intas i farten. Vid större sällskap kan med fördel ett större matbord placeras i vardagsrummet. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Överskåpen har även försetts med LED-list. Plankgolv av ek och vitmålade väggar. Utrustning: induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggt ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt side-by-side kyl/frys.

SOVRUM
Det första sovrummet nås via den hallen, på höger. Luftigt sovrum som försetts med garderob med skjutbara dörrar. Du får enkelt plats med en större säng samt två tillhörande nattduksbord. För hotellkänsla finns en textilmatta i grå nyans på golvet. Väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Det ljusa och luftiga vardagsrummet har fönster i två väderstreck och inbjuder till möblering efter behov. Du får enkelt plats med ett större matbord samt soffgrupp. På golvet ligger en vacker och välhållen fiskbensparkett. Väggarna har blivit målade i mörkgrå nyans. Från vardagsrummet når du även den mysiga balkongen som erbjuder sol från lunch till sen kväll. Nuvarande ägare har försett balkongen med en platsbyggd loungedel. Här kommer du trivas under stor del utav året!

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via hallen. Perfekt rum som passar utmärkt som barnrum, tonårsrum eller till kontor. En garderob med skjutbara dörrar erbjuder förvaring. Målade väggar och även här fiskbensparkett på golvet.

BADRUM
Fräscht badrum med delvis kaklade väggar i vitt utförande. Golvet bär klinker som blivit målat i mörkt utförande.
Utrustning: wc, kommod, spegelskåp samt badkar.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 74 kvm
Byggnadsår 1955
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Renovering:
2020 - Vägg mellan kök och tidigare vardagsrum (skapat ytterligare ett rum). Målat om vardagsrum, sovrum samt hall. Sett över el/eldragning. Platsbyggd soffgrupp på balkongen. Garderober sovrum samt hall.

Renoveringar utförd av tidigare ägare:
2019 - Oljat golvet vardagsrummet. Heltäckningsmatta sovrummet. Målning sovrum.
2018 - Nytt kök från IKEA. Målning samt spotlights, klinker. Fräschat upp badrum med målning samt nytt porslin.
2017- slipat och oljat in parkettgolvet i vardagsrummet/sovrummet
Övriga byggnader Vindsförråd samt ett matförråd i källaren.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-11-30
Energikonsumtion 218 kWh/m2 år.
Primärenergital 171

Ekonomi

Lägenhetsnummer 11 i HSB:s Brf Kronbruden i Halmstad
Avgift 4826 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, vatten, bostadsrättstillägg samt TV (grundutbud)
Driftkostnad 5 984 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 920 kr
  • Hushållsström: 4 064 kr

Inre reparationsfond 2 363 kr
Andel i förening 1,50047%

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Kronbruden i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-1545
Gatuadress Blåsbackegatan 6A
Postnummer 30247
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välkommen till en aktiv förening mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen äger fastigheterna Kronbruden 1, Kronofogden 1 samt Klockstapeln. Föreningens mark bebyggdes 1951. Föreningen har en upprättat underhållsplan. Under senaste tiden har de större underhåll gjorts på föreningens byggnader. Föreningen består av 62 lägenheter i varierande storlek med adresserna Blåsbackegatan 4-4A, 5, 6-6A, 8-8A, 10- 10 A, Hederstiernas Gata 24 samt Snickaregatan. Närheten till bra kommunikationer finns runt hörnet och i närområdet finns både mataffär, gym, restauranger. Föreningen förfogar även över affärslokaler som hyrs ut och inbringar extra inkomster i kassan.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt kollektivt bostadsrättstillägg. Föreningen har tecknat avtal med HSB om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens mycket fräscha tvättstugor finns i huskropp nr 6 och 10 (2 st tvättstugor i byggnad nr 10).
Cykelrum finns i varje källare. Bastu finns i hus nr 6 för medlemmarnas förfogande. Under sommarhalvåret tillhandahåller föreningen med utemöbler på gården, Perfekt för grillkvällen?

RENOVERING
Utförda:
2019 - Byte av stigarledningar i samtliga fastigheter.
2018 - Ny eldragning samt elskåp i huskropparna.
2017 - Nya ytterdörrar i trapphusen (9 st).
2016 - Byte till säkerhetsdörrar, renovering trapphus.
2014 - Källaren målades om och bastun renoverades samt ventilationskontroll.
2010 - Byte av dag- och spillvattenledningar.
2007 - Relining av avloppsstammar, renovering av tvättstugor, samt fasadrenovering.
2004 - Takbyte samt renovering av balkonger.
2000 - Byte av fönster samt balkongdörrar.
2020 Relining av stammar på Hedenstiernas gata 24 samt grävarbeten för separering av dag- och spillvattenledning.


PARKERING
Föreningen har 8 st garage för uthyrning till en kostnad av ca 400 kr/mån (sep. kö) samt 8 platser i carport för 100 kr/mån (separat kö). Fri parkering på gatorna i området.

TV & INTERNET
TV (kabel) via ComHem (grundutbud) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Internet (ADSL, ComHem) med valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2021-01-25): Föreningen har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften för 2021.
Antal lägenheter 62
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. Det är 800 m till Stora torg i city där det finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Nyatorp som är en del av Halmstads stadskärna har en blandad bebyggelse av friliggande villor, flerbostadshus, bostadsrätter samt hyreslägenheter. På cykelavstånd har vi Halmstads idrottscenter Sannarp. Där finns badhus, ishall, fotbollshall, fotbollsplaner, padeltennis samt komplett friidrottsarena och skatepark. Här ligger även Halmstad Arena. Det är inte heller långt till Galgbergets friluftsområde med sina löp och vandringsspår. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Halmstads nya resecentrum ligger bara fem minuter bort.

Räkna på ditt nya boende