Visningar

Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 5

Nu finns möjligheten att förvärva en av föreningens bästa lägenheter! Här erbjuds välrenoverat kök, helkaklat badrum samt generösa förvaringslösningar. Bostaden är dessutom genomgående vilket gör den mycket ljus och rymlig, i kombination med de smakfulla materialvalen. Pricken över i:et är den inglasade balkongen som erbjuder sol från förmiddag till eftermiddag. Här bor du i trygg och stabil förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 3987kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 209kr som sätts av till en inre reparationsfond. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Reparationsfond på ca 13.000 kr ingår i köpet och för den som önskar finns möjligheten till snabbt tillträde. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 73.5 kvm
Avgift 3987 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1959
Pris 1 775 000 utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mycket välskött lägenhet!

Planritning

Hemmansvägen 15 copy Enis
Hemmansvägen 15 copy Enis
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkommen in till denna välrenoverade lägenhet! Ljuset från fönsterpartierna i vardagsrum och kök sprider sig ända in i hallen och entrédörren. Direkt innanför dörren ligger en lättskött klinker i mörk nyans. Golvet övergår sedan till valnötsgolv av laminat, som följer med in i vardagsrummet. På högersidan kan ytterkläder hängas upp samt skor ställas undan. Önskas ytterligare förvaring finns det plats för att installera garderobsystem. Hela bostaden värms upp med ett vattenburet golvvärmesystem, vilket ger en behaglig inomhusmiljö året om. Väggarna är målade i vitt utförande. Välkommen in!

BADRUM
På vänster sida finns det stilrena och helkaklade badrummet med mörk klinker på golvet, vitt kakel samt svart mosaik på väggarna. Utrymme för att installera en tvättmaskin finns. Föreningen har även en mycket omtyckt tvättstuga! Utrustning: wc, handfat med kommod, badrumsskåp och dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Kökets planlösning är mycket uppskattad. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i både under- och överskåp som är upp till 80 cm stora. Goda arbetsytor erbjuds på arbetsbänk av sten. Ovanför arbetsbänken sitter ett rött kakel som stänkskydd och under överskåpen sitter spotlights. Vid fönstret får du plats för ett mindre matbord för upp till fyra personer. Vid festliga tillfällen kan ett större matbord enkelt placeras i vardagsrummet. Fönstren i köket sprider ljuset långt in i rummet vilket gör att det upplevs som stort och luftigt. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv, väggarna är målade i vitt utförande. Utrustning: spishäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, kolfilterfläkt, kombinerad kyl/frys (2016) samt diskmaskin (samtliga i rostfritt utförande).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust, luftigt och har fönsterpartier ut mot den inglasade balkongen. Rummet möbleras efter behov och önskas får du plats med både en större mat- och soffgrupp. På golvet ligger ett laminat av valnöt. Väggarna är målade i vitt utförande samt bär en fondvägg med mönstrad tapet i mörkt utförande. Balkongen ligger perfekt med sol från tidig förmiddag till eftermiddag. Här bjuds det på en härlig vy ut mot den lummiga innergården. Balkongen är ca 7 m2 vilket gör den möblerbar. Tack vare att den är inglasad kan den nyttjas under större delen utav året och bidrar till att lägenheten får ett "extra rum".

SOVRUM
Det större av de två sovrummen nås via vardagsrummet. Rummet är luftigt och du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas. Förvaring sker i garderober på kortsidan mot vardagsrummet - Perfekt för dig med mycket kläder! I sovrummet får även ett skrivbord plats om så önskas. Laminat på golvet och tapet i ljust (2021) utförande på väggarna.

SOVRUM
Det perfekta tonårs- eller arbetsrummet? Bostadens andra och något mindre sovrum finns nås i anslutning till köket. Rummet anpassas helt efterönskemål och behov. Laminat på golvet och tapetserade väggar samt fondvägg.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten.
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader RENOVERINGAR
Större delen av lägenheten renoverades under 2012 vilket innefattade b.la. nytt kök, renovering av badrum, nya golv samt ytskikt. Ny el-central samt viss el dragning.

FÖRRÅD
Till bostaden följer ett förråd, samt ett sk "matkällarförråd", på vinden (märkta 10).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 10 i HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Pris 1 775 000 kr utgångspris
Avgift 3987 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Fiber (250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 209kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 100 kr
  • Hushållsström: 300 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer.

Inre reparationsfond 13 805 kr
Andel i förening 0,83333%

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare i varje. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidsintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus samt samlingslokal.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR
Kommande: Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter.

Utförda:
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna.. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2021-09-24: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende