Vallås, Halmstad

Vasängsvägen 228

Nu kan vi presentera detta välrenoverade radhus i bostadsrättsform på populära Vallås! Husen i HSB:s brf Ängsgård är uppskattade tack vare sina omtyckta planlösningar och trevliga atriumträdgårdar, med sina odlingsmöjligheter. Huset på Vasängsvägen 228 bjuder även på renoverat kök, helkaklat badrum samt rymliga sovrum. Huset har även ett utmärkt läge med närhet till både sin egna carport samt föreningens tvättstuga. Dessutom ingår TV (48 st kanaler), Internet (fiber, 100/100) samt IP-telefoni i den låga månadsavgiften! Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 84 kvm
Avgift 3813 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1972
Pris 0 utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Radhus i bostadsrättsform!

Planritning

Vasngsvgen 228 copy
Vasngsvgen 228 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vasängsvägen 228

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 84 kvm.
Hiss Nej

HSB:s brf Ängsgård, även känt som "sockerbitarna", är ett ytterst populärt område i lugn omgivning på Vallås. Här finns en god blandning av yngre och äldre och är ett trivsamt boende. Föreningen är välskött och erbjuder flera tvättstugor, samlingslokal, övernattningsrum mm. Några steg från din egna carport finns denna bostad i markplan med sin charmiga och trevliga innergård. Precis utanför entrén finns det möjlighet att placera ett litet cafébord med tillhörande stolar. Härifrån nås även förrådet som även leder rakt in till atriumträdgården.

HALL
Välkommen in till denna välskötta bostad i ett plan vars renoveringar utförda med varsam hand. Hallen är rymligt och erbjuder gott om möjligheter till förvaring på höger sida. På golvet ligger ett vackert laminatgolv som följer med hela hallen in och till köket. I den inre delen av hallen finns tre garderober till förvaring. Hela bostaden har sk. flytande golv, vilket innebär det är helt fritt från trösklar. I taket sitter taklister. Väggarna är målade i vitt utförande. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Bostadens mycket fräscha och helkaklade badrum går i ljusa nyanser och finns i direkt anslutning till entrén. Golvvärme har installerats för behaglig komfort. Badrummet gjordes om 2009 med hjälp av fackman. En bänkskiva installerades 2017 över den helt nya tvättmaskin (2021) och torktumlaren (2021), perfekt avlastningsyta! Badrummet är även utrustat med: wc, kommod (2016), spegelskåp (2009), dusch med skjutbara dörrar av glas (2021) och badrumsskåp (2015).

SOVRUM/KONTOR
Till höger om entrén finner du bostadens första sovrum med kombinerad kontorsdel. Rummet har delats av och skapar ett större sovrum och en mindre kontorsdel. På golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv. Ett runt fönster installerades 2017 för ge ljus ett härligt ljusinsläpp åt kontorsdelen. Sovrummet har målade väggar i vitt utförande. Kontorsdelen har målade väggar samt tapetserad fondvägg ljust utförande.

KÖK
Köket totalrenoverades 2009 och går i stilrena kulörer. Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Arbetsbänken är av faneér och mellan arbetsbänken och överskåpen sitter ett stänkskydd i mörkt utförande. På golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv. Väggarna och taket är vitmålade. Köket innehåller spis, spisfläkt, integrerad diskmaskin , kombinerad kyl och frys samt inbyggd micro (2014).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är stort och luftigt med tre fönsterpartier med vy ut mot atriumträdgården. Rummet inbjuder till möblering efter behov och du får plats med både en större mat- samt soffgrupp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv.

SOVRUM
Det större av de två sovrummen ligger i anslutning till vardagsrummet. Väggarna har målats i i ljusgrå kulörer. Här återfinns även en större inredd klädkammare, perfekt för dig med mycket kläder!

ATRIUMTRÄDGÅRD
Trevlig atriumträdgård med stor möjlighet till både lek och kreation. Här avnjuts lugna sommarkvällar med förslagsvis grillning med härligt sällskap. En mysigt träddäck har byggts under 2018. Här nås även bostadens förråd som avskiljer bostaden mot grannen. Dimningsbar stämningsbelysning installerades (2017).

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans kedjehus i bostadsrättsform
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 1972
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Direkt El/Luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader RENOVERINGAR
2021 - Ny tvättmaskin och torktumlare. Duschkabin.
2020 - Ny luft/luft-värmepump. Nya innerdörrar till sovrum, garderob och toalett. Element i vardagsrummet.
2019 - Garderober i hallen.
2018 - Målat om samtliga rum, väggar samt tak. Nyq golv- och taklister i alla rum (utom garderoben). Byggt trall.

RENOVERINGAR UTFÖRDA AV TIDIGARE ÄGARE
2009 - Tilläggsisolering yttervägg, nya golv, nytt innertak.
2010 - Dekorationssten framsida
2012 - Stenläggning baksida
2017- Fönster kontorsrum. Lampor fram & baksida (elen 2013). Markiser framsida.

Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 49 i HSB Brf Ängsgård i Halmstad
Avgift 3813 kr/mån
Kommentar inkl. vatten, carport, fiber (100/10, Telia), TV (48 st kanaler i grundutbud), IP-telefoni, bostadsrättstillägg samt 133 kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 1 950 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 950 kr

I posten för uppvärmning ingår kostnaden för uppvärmning av vatten samt hushållsel.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,59322%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ängsgård i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-4127
Gatuadress Vasängsvägen 176
Postnummer 30258
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Populära och ytterst välskötta HSB Brf Ängsgård ligger på ett bekvämt avstånd till vardagens behov samt med närhet till kommunikationer. I Vallås centrum finns mataffär, apotek, vårdcentral, förskola och grundskola. Föreningen är mycket aktiv och har precis genomgått större investeringar på byggnaderna vilket gör de är väl utrustade inför framtiden. Föreningen består av 162 st bostadsrätter, samtliga på markplan! Föreningen äger fastigheterna Halmstad Vattumanen 1, 2 och 3 och bebyggdes mellan åren 1972-1974. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra ingår.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Soprum med källsortering finns i anslutning till garagen. Föreningen har två stycken tvättstugor samt 6 st cykelrum. Det finns även en rymlig fritidslokal som medlemmar får hyra för 300 kr/dygn.

Det finns även övernattningslägenhet med kök som innehåller två bäddsoffor som ger totalt 4 bäddar. Det finns även extra sängar att sätta in. Kostnad för att hyra övernattningslägenheten är 200 kr om den är en person som bor där och sedan tillkommer 100kr/person. Barn under 12 år bor gratis.

RENOVERINGAR
Pågående: Översyn av taken ca 14 tak per år.
Utförda:
2020 - Ny garagelänga övre gården.
2019 - Byte av förrådsdörrar.
2017 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2016 - Fönsterbyte samt nya säkerhetsdörrar.
2015/2016 - Byte av taken. Installation av Telia trippel play.
2010 - Friköpte fastigheten från Halmstad Kommun.

PARKERING
Till varje bostadsrätt följer en parkeringsplats under carport. Föreningen har även 66 st garageplaster med separat kö (fr. 200 kr/mån). Flera besöksparkeringar finns i området.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Telia Trippel Play där ett basutbud ingår i avgiften. Det är det stora kanalpaketet på 48 st kanaler som ingår samt bredband 100/10 och IP-telefoni.

FÖRSÄRKING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-03-15: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var med 1% 2021-01-01.
Antal lägenheter 162
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till expanderande köpcentrumet Hallarna! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar hela tiden med nyligen uppförda hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor:

Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola.

Skola:

Vallåsskolan F-9.

Räkna på ditt nya boende