Söder, Halmstad

Seglaregatan 3A

På populära Söder ges nu tillfället att förvärva denna välskötta tvåa i markplan. Här erbjuds modernt kök, separat matplats, luftigt vardagsrum samt sovrum med klädkammare! Dessutom din helt egna uteplats som i stort sätt är helt insynsskyddad och erbjuder solskydd i form av markis.

På Söder bor du på ett lugnt och naturnära läge med vackra promenadstråk utmed Nissan eller Prins Bertils stig. I närområdet finns flera uppskattade restauranger och caféer. Havet för salta bad lika så. För dig som söker efter puls är det även gångavstånd in till city med dess utbud.

BRF Lanternan är en mycket välskött förening med god ekonomi. Föreningen har en välskött innergård och ett hus i gott skick. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom möjlighet till parkeringsplats, övernattningslägenhet och lummig innergård. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 63.4 kvm
Avgift 3598 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2000
Pris 2 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Tvåa i markplan!

Planritning

Seglaregatan 3A copy
Seglaregatan 3A copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Seglaregatan 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 63.4 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Markplan!

HALL
Välkomna in i denna ljusa samt trevliga lägenhet i markplan på omåttligt populära Söder. På vänster sida finns möjlighet till att hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Förvaring erbjuds i tre garderober på vänster sida. På golvet ligger en mönstrad klinker, som sedan övergår till en ekparkett (2015) på övriga ytor i bostaden. Väggarna är målade i en behaglig mörkgrå ton. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt på höger sida finns det helkaklade badrummet. Ljust klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter samt arbetsyta på rostfribänk.
Utrustning: wc, kommod, dusch, badrumsskåp vask samt tvättmaskin.

KÖK/VARDAGSRUM
Trevlig kök med luckor av ek som försetts med beslag av borstat stål. Arbetsbänk i ljust utförande (laminat) bryts av med ett svart kakel som stänkskydd. Förvaringsmöjligheterna är goda i flera under- och överskåp. Den naturliga matplatsen erbjuder bord för sällskap upp till sex personer. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i ljusgrön kulör samt fondtapet. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin (2015), ugn samt mikro.

Vardagsrummet ligger med en delvis öppen planlösning mot köket. De stora fönsterpartierna ger ett behagligt ljusinsläpp och trevlig vy. Tack vare en häck är insynen i bostaden mycket begränsad. Ifrån vardagsrummet når du uteplatsen.

SOVRUM
Rymligt sovrum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Möjlighet till förvaring eller hemmakontor finns. Dessutom har sovrummet en mycket generös klädkammare med smarta förvaringslösningar för utnyttja ytan maximal. Parkett på golvet och målade väggar i ljusgrått utförande.

UTEPLATS
Underbar uteplats som erbjuder sol från lunch till kväll. Tack vare att uteplatsen är stensatt är den mycket lättskött. Utanför ger en häck insynsskydd. En markis finns för dig som önskar skugga.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 63.4 kvm
Byggnadsår 2000
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2020-02-02
Primärenergital 111

Ekonomi

Lägenhetsnummer E17 i Brf Lanternan
Pris 2 500 000 kr
Avgift 3598 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV och Internet (fiber, 100/50 mbits).
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 4 200 kr
  • Försäkring: 1 200 kr

Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt vilket avtal som tecknas.

Andel i förening 2,0503%

Förening

Föreningsnamn Brf Lanternan
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769604-9092
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Lanternan ligger på härliga området Söder i Halmstad. Föreningen består av en huskropp om totalt 35 lägenheter med adressen Seglaregatan 3 A-B, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2000 och föreningen äger fastigheten Blåklockan 2. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrad i Trygghansa, där även ansvarsförsäkring för styrelsen ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen är delaktig i tre gemensamhetsanläggningar med två kringliggande föreningar, gällande olika delar av fastigheterna som de tillsammans har.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensamhetslokal som kan hyras för 200kr per dygn. I lokalen finns badrum, vardagsrum (2st extra sängar), sovrum (2 sovplatser), samt matplatsdel. Lokalen delas med övriga två närliggande föreningar och får bokas max 7 nätter i sträck och under sommaren max 4 nätter i sträck.

RENOVERINGAR
Inga större kommande renoveringar mer än sedvanligt underhåll.

Genomförda renoveringar:
2021 - Installerat 10 st el-platser för elbil.

TV & INTERNET
Föreningen har tecknat ett kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) samt internet (fiber,100/50 mbits) som ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser, vilket innebär en till varje lägenhet. Parkeringsplatserna finns utomhus mot en kostnad om 200kr/mån samt i garag för 400 kr (separat kö tillämpas). Föreningen har installerat 10st el-stolpar vilket kan hyras förr 600kr/månad. I övrigt fri parkering i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-08-31: I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha bra ekonomi.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

I Halmstad kan man inte bo mycket mer centralt än på Söder. Trots närheten till stadskärnan så har området ett ostört läge omgärdat av Nissan och havet. Söders identitet bygger på att det har funnits anrik bebyggelse och maritim miljö sedan 1600-talet och som just nu kompletteras med nya spännande kvarter som växer fram på Söderkaj mot vattnet. Omgivningarna präglas av havets närhet. Dels den populära promenadsträckan utmed kajen som tar oss genom tider med varvsarbete och fiskhamn. Prins Bertils stig startar vid stadens vackra slott och slingrar sig utmed havet via Aleskogen mot Tylösand. Man kan också promenera utmed havet på Västra stranden där hundar är välkomna. Centrum når man med en kort promenad på 5-10 min och varför inte ta vägen via den fina Slottsparken.

Räkna på ditt nya boende