Vallås, Halmstad

Braxenvägen 11

På barnvänliga Fyllinge presenteras nu en denna fräscha och välskötta lägenhet om 72 m2 fördelat över tre rum och kök. Här trivs du med nyare kök, kaklat badrum, fräscha ytskikt samt en underbar balkong med sol under stor del utav dagen. Dessutom finns en liten uteplats i markplan - perfekt för grillkvällen! På Fyllinge bor du med närhet till förskola, skola, vårdcentral och flera matbutiker. På kort promenadavstånd finns även shoppingcentret Hallarna, och havet når du inom loppet av bara några minuter med cykel. Välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 72 kvm
Avgift 5082 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1983
Pris 0

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Balkong & uteplats!

Planritning

Braxenvgen 11 copy
Braxenvgen 11 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Braxenvägen 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp!

HALL
En trappa upp finner du denna fräsch och trevlig bostadsrätt. Precis utanför entrén finns en liten uteplats som erbjuder förmiddagssol. Dessutom finns ett stort förråd i anslutning till entrén. I hallen ligger en slitstarkt laminatgolv följer med in till kök och vardagsrum. Väggar har slipats ner, bredspacklats och sedan målats i vitt utförande. En garderob erbjuder förvaring. Till höger går det bra att hänga av jacka och ställa undan skor, välkommen in!

SOVRUM
Det större av de två sovrummen finns direkt till höger om entrén. Här finns det gott om plats för en dubbelsäng och möblering efter behov. Förvaring av kläder görs i den platsbyggda garderoben. Laminatgolv i mörkt utgörande, vitmålade väggar samt fondtapet.

BADRUM
Fräscht badrum som är delvis kaklat med ljust klinker och kakel, samt delvis målat i vitt utförande. En vask med tillhörande underskåp samt arbetsbänk har installerats vid tvättmaskinen för ge extra förvaring och arbetsyta. Utrustning: wc, badrumsskåp, kommod, dusch, tvättmaskin (2014).

KÖK
Det rymliga köket (IKEA) erbjuder bra förvaring i både under- och överskåp med luckor i ljusgrått utförande. En arbetsbänk av laminat erbjuder goda arbetsytor, ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Köket erbjuder plats för ett köksbord med fyra stolar om så önskas och när större sällskap gästar finns plats för ett bord i vardagsrummet. Laminat på golvet och vitmålade väggar. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin (2020) samt kombinerad kyl/frys (2021).

Från köket nås även den underbara balkongen i perfekt läge med sol större delen av dagen.

SOVRUM
Via köket nås det andra av två sovrum. Rummet disponeras efter behov och nyttjas med fördel som antingen tonårsrum eller för ett hemmakontor. Laminat på golvet och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrum nås rakt fram från entrén. Stor rum med utrymme och möblering efter önskat ändamål samt fransk balkong. Vitmålade väggar och tak. På golvet ligger laminatgolv.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1983
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader RENOVERINGAR
2021 - Ny kyl/frys
2020 - Installation av diskmaskin
2019 - Nya golv i samtliga rum. Målat om samtliga väggar.

Förråd utanför entrédörren.
Liten trevlig gräsplätt samt cykelskjul.

Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2020-01-07
Energikonsumtion 88 kWh/m2 år.
Primärenergital 99

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6 i BRF Lerlyckan
Avgift 5082 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,4173%

Förening

Föreningsnamn BRF Lerlyckan
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716408-1759
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Lerlyckan ligger lugnt beläggen med närhet till både natur och shopping! På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral, Statsbondgården samt Hallarna! Föreningens mark bebyggdes 1983 och består av 62 st bostäder, 1 lokal samt 29 garageplatser. Föreningen äger samtliga fastigheter som byggnaderna står på. Föreningen förvaltas av PART Fastighetsförvaltning AB.

Föreningen är ytterst välhållen med god ekonomi och löpande underhåll sker kontinuerligt enligt underhållsplan. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen förfogar över en övernattningslokal med 5 sovplatser. Kostnad 200 kr för 1:a dagen och 100kr per efterföljande dag. Bastu finns även i föreningen som medlemmarna disponerar fritt, en nyckel hämtas ut och en deposition på 200kr återfås vid återlämnande.
RENOVERINGAR
Utförda:
Konservering av tak (2018-2020), (2017-2018), Värmepannor och element (2017), Spolning och filmning avlopp (2016), Byte av belysning (2014), Nya fönster och altandörrar (2013), målning av huskroppar (2013), byte hängrännor (2013).
Kommande:
Byta balkongfasader på 2:a våningen till aluminum.

PARKERING
Föreningen har 29 garageplatser vilka kan hyras för 275 kr/månaden (separat kö).
Flertalet fria parkeringar i området.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Viasat) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet finns indraget via fiber (Halmstad Statsnät) och ingår i avgiften. Valfri hastighet och leverantör väljs och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI
Efter samtal med respresentant för styrelsen 2020-06-25: Det finns i dagsläget inga planer på att höja avgiften. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Senast föreningen höjde avgiften var 2015-07-01 med 2 %.
Antal lägenheter 62
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Kopare

Dokument

Området

Ingen karta för tillfället.

Cirka 3 kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det trevliga bostadsområdet Vallås. Vallås har en bred och varierande bebyggelse med allt från lägenheter till friliggande villor för alla behov. Här bor idag ca 6 000 personer. Runt och omkring Vallås finns flertalet rekreationsområden samt flertalet natursköna promenadstråk och motionsslingor. För de små finns större lekplatser, fotbollsplaner och tennisbanor. Närhet till fritidsaktiviteter finns vid Sannarp och Halmstad Arena. Närheten till city är förträfflig med flertalet busshållplatser och generösa avgångstider, även till expanderande köpcentrumet Hallarna! Det finns även bra cykelvägar i området för transport inom och till/från Vallås. Vallås Centrum expanderar hela tiden med nyligen uppförda hyresrätter. Vallås Centrum erbjuder mängder med tjänster samt bra service i from av ICA Supermarket, vårdcentral, folktandvård, apotek, körskola, närlivs, kemtvätt och restauranger.

Övrigt

Förskolor:

Rännebackens förskola, Förskola Vallgården, Strandvallens förskola, Ängsgårds förskola, Nordala förskola.

Skola:

Vallåsskolan F-9.

Räkna på ditt nya boende