Kulladal, Malmö

Blekingsborgsgatan 3A

Möjligheten att förvärva denna underbara 3:a är äntligen här! - Lägenheten är den enda i föreningen som har en terrass med härlig utsikt över hela innergården! Perfekt för bjudningar med trevligt umgänge på sommaren. Terrassen har även en markis man kan fälla ut och ligger i västlig riktning med fritt också mot söder och norr. Köket är renoverat i en modern stil och lägenheten ligger på en gavel vilket ger ett härligt ljusinsläpp från tre olika väderstreck - genom de stora fönsterpartierna. Badrum är helkaklat i fin ljus stil och ytskikten är genomgående i bra skick! Här är det bara att flytta rakt in i denna välskötta lägenhet!

Mobilia köpcentrum över vägen bjuder på allt man kan tänka sig som restauranger, gym, matbutiker och shopping! Trelleborgsvägen ligger i direkt anslutning och man tar sig lätt ut på ringvägen. De nära bussförbindelserna tar en lätt in i stan.

Säljaren disponerar i dagsläget över: källarförråd

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 75.5 kvm
Avgift 4275 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1957
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
David Kilman
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Conny Mathisson
Reg. Fastighetsmäklare
0738-34 37 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Unik lägenhet högst upp i huset med terrass!

Planritning

David Kilman

David Kilman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blekingsborgsgatan 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75.5 kvm.
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 75.5 kvm
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entré

Här välkomnas man in i en stor hall med gott om möjlighet för avhängning. Samtliga rum nås från hallen. Mörkt laminatgolv med vitmålade väggar.

Kök

Ett härligt renoverat kök. Mörkt laminatgolv med mörk bänkskiva i träimitation. Här finns gott om arbetsyta och är inrett med, Kyl/frys, diskmaskin, ugn med glashäll, köksfläkt. Vita luckor och ljus mosaik som stänkskydd. I köket får man även plats med ett större matbord för 4-6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och har ljusinsläpp från 2 väderstreck. Man når vardagsrummet både från hallen och köket. Från vardagsrummet nås även den otroliga terrassen! Plankgolv klär golvet. Vitmålade väggar.

Terrass

Rymlig och härlig terrass som nås från vardagsrummet. Här finns en markis man kan fälla ut vid behov. Perfekt för trevliga sammankomster på sommaren. Terrassen ligger in mot den lummiga innergården och man har fri sikt mot väst, söder och norr.

Sovrum

Finns plats för stor säng, skrivbord och eventuell garderob. Vitmålade väggar. Parkett på golvet.

Sovrum

Sovrummet har en modern, stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Vitmålade väggar med en mörk fondvägg. Parkett klär golvet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-06-20
Primärenergital 150

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2107-1-238-9
Pris 1 895 000 kr
Avgift 4275 kr/mån
Kommentar Inkl. Värme, vatten, kabel-TV, bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras för förbrukad el. Obligatorisk tillägg om 70 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s bredband tillkommer.
Andel i förening 0,37386%

Uteplats

Stor terrass.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Eriksfält
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5494
Gatuadress Blekingsborgsg 1a, Nb
Postnummer 21463
Ort Malmö
Epostadress vicevard@hsberiksfalt.se
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/eriksfalt
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Eriksfält är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1956-1957 när byggnaderna uppfördes och omfattar 299 lägenheter och 19 lokaler på adresserna Per Albin Hanssons väg 50 och 52 samt Blekingsborgsgatan 1 och 3. Föreningen äger marken och HSB ansvarar för den ekonomiska förvaltningen.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en upprättad underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.
2020 ny dörrautomatik till tvättstugor på Per Albin Hanssons väg 50
2019 byttes tvättmaskiner och tvättutrustning. Slutbesiktning av reliningen utfördes.
2018 relinades avloppsstammarna och entréerna i höghusen renoverades samt skjutdörrar installerades.
2016 renoverades samtliga lokaler. OVK och sotning utfördes samma år.
2015 renoverades utemiljön och gården.
2005 utfördes elsanering.
2004-2005 renoverades och glasades balkongerna in.
2003-2005 byttes vattenstammar samt avloppsstammar. I samband med stambytet renoverade föreningen badrummen. Dessutom renoverades även tak, fasad och fönster mellan dessa år.

KOMMANDE UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2021 planerar föreningen att fräscha upp tvättstugorna och byta jordfelsbrytare.
2022 planerar föreningen att utföra OVK-besiktning samt rensning av im-kanaler. planerar även omläggning av asfalt på innergård samt parkeringsplatser.
2023 Byte av värmepump. Omfogning av fasad och löpande byte av element. Upprustning av entré.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
För mer information om utförda eller kommande renoveringar se vidare i årsredovisningen.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen bjöd på månadsavgiften för januari både 2019 och 2020. Enligt föreningen finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar framåt (avstämt med föreningen 2021-04-28). Enligt årsredovisningen för år 2019 kan avgifterna komma att höjas med ca 2% under 2022 och 2023 för att säkerställa god ekonomi. För mer information se vidare i årsredovisningen.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av en gång i kvartalet. Medlemmen debiteras därefter månadsvis där kostnaden läggs på avin.

PARKERING
I föreningen finns 161 parkeringsplatser (ca 128 kr/mån), 44 garageplatser (ca 319 kr/mån) samt 4 MC-platser (ca 200 kr/mån) som kan hyras av föreningens medlemmar. Separat kö tillämpas. Cykelskjul som hyrs ut uppgår till 86 st och dessa kostar ca 20 kr/mån och plats att hyra.
I övrigt råder fri parkering med p-skiva i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ett gym som kostar 60 kr per hushåll och månad att nyttja. Kostnaden läggs på månadsavgiften för de som tecknat avtalet att utnyttja gymmet. Gymmet är beläget på Per Albin Hanssons väg 52 A.

Totalt finns 10 tvättstugor i föreningen som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt manglar.

I föreningen finns en fin parkliknande innergård med lugn atmosfär. Här finns tillgång till sitt- och grillplats, lekplats samt boulebana.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn Tele AB, basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen har tecknat gemensamt bredbandsavtal via Bahnhof (1000/1000 Mbit/s). Bredbandet ligger som ett obligatoriskt tillägg om 70 kr/månad. Möjlighet till IP-telefoni.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn och medlemsintervju innan godkännande av medlemskap.

Föreningen tillåter inte delat ägande - endast om båda innehavarna bor i lägenheten. Alltså ej förälder äger en del för att hjälpa sina barn - borgensåtagande rekommenderas istället.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/eriksfalt/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja.
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende