Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skogsråvägen 1

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

4 995 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Måndag 19/4 15.10-16.30

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea 158 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 2002 Ombyggt 2005
Uppvärmning Frånluftsvärmepump+fjärrvärmemodul (komplettering)
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 24 februari 2021
Energiklass: E
Primärenergital: 161 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Salen 16

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 40 045 kr/år
varav
Uppvärmning: 5 068 kr
El: 21 150 kr
VA: 6 587 kr
Renhållning: 1 340 kr
Väg, samf.: 2 400 kr
Försäkring: 3 500 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar 16 A säkring, 2 263kr/år inkluderat i elförbrukningen och fast avgift för fjärrvärme 3 900 kr/år är inkluderat i uppvärmning Samfällighet; snöskottning, gemensam belysning och underhåll av gemensamma ytor i området.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 3 207 000 kr varav mark 764 000 kr
Summa pantbrev 3 466 000 kr
Tomt
Areal: 852 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Salen GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Samfällighet: Umeå Salen S:1

Tomtebo, gavelläge i sydväst!

Välkommen till denna fina villa på mycket attraktivt sydväst läge. Villan fördelar sina bostadsytor i två plan där entréplan disponerar renoverat kök, vardagsrum, två sovrum, badrum och groventré med tvättstuga. Övre plan erbjuder allrum och två rymliga sovrum samt ett helkaklat badrum. Planlösningen är flexibel och fler sovrum går att skapas. Den insynsskyddade uteplatsen och tomten ger ytterligare rum när årstiden tillåter. Dubbelgarage (varmt). Fasad nymålad. Här bor Ni barnvänligt nära skog och natur, förskola/skola, matbutik, busskommunikationer och Nydalaområdet med dess utbud.
HALL
Öppen och ljus hall som trivsamt fördelar entréplanets samtliga ytor samt trapp upp till övre plan. På golvet ligger en klinker och väggarna är ljust målade.

KÖK
Renoverat (2007) och rymligt kök som trivsamt integrerar in mot vardagsrum. Köksinredningen går i vitt och valnöt och har fina förvaringsmöjligheter samt arbetsytor. Ovan arbetsytorna i laminat ligger ett mörkt kakel. Hel kyl och frys, induktionshäll, inbyggd ugn och mikro är kökets maskinella utrustning. Köket har en rymlig matplats vid fönster. På golvet ligger en parkett som enhetligt löper vidare in till vardagsrum.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Detta rum går att dela av för att skapa utrymme för ytterligare ett sovrum i entréplan. Ljust tapetserade väggar ramar in rummet. Stora fönsterpartier ut mot den fina tomten i ger fint ljusinsläpp. Uteplatsen och tomten nås från vardagsrummet. Tomten ligger på ett underbart sydvästläge, insynsskyddad med sol från morgon till kväll. Tomten har en uppvuxen trädgård med planteringar och bärbuskar.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum som fått en tillbyggd klädkammare. Här ryms dubbelsäng. Rummet har mörkgrå väggar och ett golv i valnöt.

SOVRUM 2
Mindre sovrum som passar utmärkt som kontor eller gästrum. Rummet går att göra större genom att plocka bort klädkammaren som nås från sovrum 1 (se planlösning). Rummet har vitmålade väggar och parkettgolv.

BADRUM 1
Matta på golv och vägg. Ett fönster släpper in ljus. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp.

ALLRUM
Rymligt och mysigt allrum med utrymme för soffgrupp, läshörna och förrådsdel. Hela övervåningen har ljusa laminatgolv och målade väggar i vitt och grått.

SOVRUM 3
De bägge sovrummen är placerade på var sida om allrummet och är bägge rummen mycket rymliga. Sovrum 3 vetter mot norr.

SOVRUM 4
Detta rum går att disponera om till två mindre sovrum om behoven finns. Rummet ligger mot söder.

BADRUM
Renoverat badrum (2007) med kakel och klinker samt golvvärme. Takdusch, wc och tvättställ med tillhörande kommod och spegel är badrummets inredning.

ÖVRIGT
Dubbelgarage (varmt)
Bredband finns
Gemensam skötsel av gräsytor.

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter