Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hedvägen 17

Backen Umeå

3 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Boarea 113 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp Radhus
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme + luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 16 maj 2016
Energiklass: C
Primärenergital: 115 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas+2-glasfönster
Bjälklag: Trä och betong
Tak: Betongpannor
Fastighetsbet. Flygeln 6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 22 196 kr/år
varav
Uppvärmning: 8 388 kr
El: 6 900 kr (4712 kWh)
VA: 4 908 kr
Renhållning: 2 000 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar 16 A säkring 2 214 kr/år Fjärrvärmeförbrukning 6 657 kwh senaste 12 månadersperioden
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 039 000 kr varav mark 764 000 kr
Summa pantbrev 2 167 500 kr
Tomt
Areal: 256 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Solfyllt läge på gaveln! Låg driftkostnad!

Välkommen till detta trivsamma gavelradhus beläget på fint läge i området. Huset disponerar fina och sociala ytor i entréplan samt tre med välplanerade sovrum på övre plan. Möjlighet finns att inreda ytterligare ett sovrum på övre plan. Tak och fönster är bytta, vind tilläggsisolerad, kök renoverat och luftvärmepump installerad. Bostaden har en fantastisk tomt i fint söderläge, en grönskande oas som vetter mot mindre skogsdunge. Garage i länga. Mycket låg driftkostnad. Här bor ni barnvänligt nära förskola/skolor, Iksu spa, fina promenadstråk längst älven, matbutik samt busshållplats.
HALL
Entré med plats för kapp- och skohylla. Klinker med golvvärme ger god komfort. Inre hall är delvis möblerbar och fördelar samtliga ytor i entréplan samt trapp upp till övre plan.

KÖK
Till höger i hall nås renoverat kök från 2016 med vit skåpinredning och arbetsytor i grå laminat. Flertalet skåp ger bra förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, ung, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Köket har också ett förvaringsutrymme byggd under trapp, mycket praktiskt. Invid fönster placeras matplats. På golvet ligger ett grått klinkerliknande laminat. Från köket är det delvis öppet in mot det rymliga mat- och vardagsrummet, vilket ger ett trivsamt samband mellan rummen.

VARDAGSRUM OCH MATRUM
Rymligt och ljust rum i fin planlösning in mot hall och kök. Parkettgolv och ljust tapetserade väggar ramar in rummet. Stora fönsterpartier i söder ger fint ljusinsläpp. Rummet har utrymme och naturlig plats för både större soffgrupp och matgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Här finns utgång till den fina tomten och uteplatser. Tomten är välarbetad med fina bärbuskar, planteringar, träd och buskar. När trädgården står i blom är detta en grönskande oas. Tomten ligger i ett skyddat söderläge och vetter mot ett mindre skogsparti, vilket ger en privat och insynsskyddad känsla.

BADRUM OCH TVÄTTSTUGA
Badrum i kombination med tvättstuga. Badrummet är inrett med duschkabin, tvättställ med tillhörande skåp samt tvättmaskin, torktumlare med arbetsbänk och överskåp. Badrummet är i äldre skick och har matta på golv och vägg. Från badrummet nås pannrum.

ÖVRE HALL
Övre hall fördelar tre sovrum, klädkammare och rymligt förråd. Från hallen finns utgång till balkong i fint söderläge in mot gården.

SOVRUM 1
Mycket rymligt sovrum med klädda väggar i träspont. En rymlig nisch ger utrymme för kontorsdel, barnkammare alt klädkammare. På golvet ligger ett trägolv.

SOVRUM 2
Sovrum 2 är tapetserat i grönt. Rummet är inrett med en garderob. Snedtak med fönsterkupa gör rummet mysigt. Laminat på golv.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med egen klädkammare. Rummet vetter in mot gården. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett laminat.

FÖRRÅD
Mycket rymligt förråd som går att bygga om till ytterligare ett sovrum i de fall behov finns.

WC
Wc inredd med tvättställ och toalettstol. Grå klinker och tapet på vägg.

ÖVRIGT
2019 fönster i vardagsrum bytta
2018 tilläggsisolerat vinda 35 cm
2017 luftvärmepump installerad
2016 renovering av kök (Ikea)
2013 plåtskodd skorsten + när för fåglar, fasad mot garage tytt och målad
2009 yttertak bytt
2003 fönster bytta (ej vardagsrum och 2 sovrumsfönster)
2002 fjärrvärme

L

Området

Backen är en stadsdel i Umeå, beläget ca 5 km från stadskärnan. I området finns det både flerbostadshus och småhus. Område var tidigare en jordbruksbygd. Tillsammans med Västerhiske, Grisbacka, Grubbe och Umedalen ingår Backen i Backenområdet. Längst vackra strandpromenaden vid älven kan man cykla eller promenera in mot stadskärnan eller ut mot Baggböle och trädgård Aboretum, en vacker och naturskön upplevelse.

Närservice

I området finns bl a bageri, restaurang och bistro La Garage, pizzerior, idrottshall och fotbollsplaner, Iksu Spa med gym/bad/ljusterapi/gruppträning och behandlingar, Klockarbäckens handelsområde, matbutik samt Skulpturpark.

Kommunikation

Cykelavstånd till centrala Umeå. Det finns goda kommunikationer med buss. Linje 1 i lokaltrafiken tar dig till centrum, Universitet och Universitetsjukhuset. Västerut når ni Kåddis, Baggböle och Brännland. För busstidtabell se www.tabussen.nu

Övrigt

Backenskolan (F-6), Västangårdsskola (F-9). Fristående skolor; Waldorfskola (F-9 och gymnasium), Montessoriskola (F-6), NTI-gymnasiet samt Hannaskolan (F-9) samt förskolor.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter