Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Björkhultsgatan 5

Norrahammar

3 195 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Välkommen på tidsbokad visning. Anmäl dig på Mohv.se!

Måndag 21/6 17.30-18.30

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 108 kvm + 108 kvm
Areakälla, se under övrigt

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag samt paxfläktar i badrum.
Energideklaration
Utfärdad den 11 juni 2021
Energiklass: B
Primärenergital: 59 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Övrigt Uppgiften om arean kommer från säljaren och är kontrollerad med taxeringsinformationen.
Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Den öppna spisen är godkänd att elda i. Sotning utfördes senast i mars 2021. Brandskyddskontroll utfördes 2015-08-26. Provtryckt 2004.

Radonmätning gjordes 2006-02-04, uppmätt värde, 35bq/m3.

Huset har energiklass B vilket är mycket bra för ett hus byggt på 60-talet.


Följande renoveringar har utförts,

2005 - Stambyte i hela huset
2005 - Badrum övervåning
2005 - Omgjord garageuppfart
2005 - Omläggning av golv hall övervåning
2007 - Byte av tak samt inklädnad av skorsten inklusive huv
2007 - Byte av hängrännor, stuprör i samband med takbyte.
2007 - Inglasat uterum med klinkers
2007 - Renovering av källarfönster, nya 2-glas-energiglas med ventiler
2008 - Byte av ytterdörrar
2010 - Ny altan/soldäck
2010 - Hall, badrum samt tvättstuga i källaren
2010 - Byte av elcentral samt nya jordade uttag i hela huset
2010 - Snörasskydd
2013 - Nytt larm installerat
2015 - Nya markiser
2015 - Byte av fönster övervåning (mockfjärds)
2015 - Renovering av kök på befintliga stommar samt utbyggnad med nya platsbyggda stommar
2015 - Renovering av sovrum källare inklusive putsning av väggar med kritfärg
2015 - Dränering med isodrän på delar av huset (från trappan till uterummet)
2015 - Nya vattenledningar (koppar) i källaren.
2017 - Ny garageport
2017 - Indragning av fiber
2018 - Installation av bergvärme
Fastighetsbet. Lilla Åsa 3:136

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 32 950 kr/år
varav
El: 19 000 kr
VA: 4 900 kr
Sotning: 350 kr
Renhållning: 3 800 kr
Försäkring: 4 900 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Uppgifter om driftkostnader är cirka och kommer från säljarna, baseras på 2 vuxna och 2 barn i hushållet.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 444 000 kr varav mark 619 000 kr
Summa pantbrev 2 764 500 kr
Tomt
Areal: 1493 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Förmån: Officialservitut Väg, 06-NHJ-334.1
Last: Officialservitut Kraftledning Expropriation, 06-IM1-35/884.1

Underbart vacker och gedigen familjevilla!

Om man ska beskriva detta hus med ett enda ord så är det definitivt kärlek.
Huset är beläget på en lugn återvändsgata och direkt när man kliver in i huset infinner sig en trivsam känsla, allt upplevs väldigt hemtrevligt.
Denna bostad har fått väldigt mycket kärlek under åren och nuvarande ägare har mer eller mindre gått igenom hela huset med både invändig och utvändig renovering. Allt är väldigt genomtänkt och utfört med stor noggrannhet och fingertoppskänsla. Villan i sig är ett gediget och välbyggt tegelhus från början av 60-talet som troligen står kvar även efter en orkan.
På entréplan finner du kök, matsal, vardagsrum, badrum samt tre sovrum. Den fullt fungerade öppna spisen i vardagsrummet höjer mysfaktorn rejält under vinterhalvåret.
Ett stort plus är helt klart att man gjort i ordning hela källaren och därmed skapat stora och praktiska ytor som passar hela familjen som handen i handsken. Här finns master bedroom, badrum, gym, hobby-hörna, groventré, garage samt gott om förvaring. Vid renovering av källaren har man använt oorganiskt material såsom metallreglar i väggarna, klinkers på golvet samt färg som andas, allt för att skapa ett bra inomhusklimat i källaren och slippa framtida eventuella fuktskador.

Du kommer garanterat att spendera många timmar i det inglasade uterummet under större delen av året, när det blir extra varma dagar flyttar du med fördel ut på altanen. På uteplatsen kan du njuta samtidigt som du har full koll på barnen som leker i trädgården. Stora sociala ytor bjuder in till härliga middagar och skönt häng med släkt och vänner. På tomten växer ett fint äppelträd, amerikanska blåbär finns också att mumsa på.
En bra boendeekonomi med låga driftkostnader erbjuds tack vare bergvärmepump installerad 2018 samt treglasfönster. Fiber drogs in i huset 2017.

Att bo i Norrahammar är lugnt och tryggt. Här finns vardaglig service, förskola och grundskola, idrottsföreningar samt bra kommunikation in till Jönköping city.

Detta huset måste upplevas på plats, välkommen att boka in dig på visning!

Entréplan

Hall

Trevlig hall där nuvarande ägare har tagit bort en inbyggd garderob över trappan för att skapa en luftigare och öppnare känsla. Kläderna hänger du av dig direkt till vänster. Väggarna är delvis målade i beige färg och delvis inklädda med vit träpanel. På golvet ligger det trämönstrad plastmatta.

Kök

Stort och praktiskt kök med gott om förvaring. Vita skåpluckor, grå bänkskiva i laminat samt vit köksskiva med kakelutseende. Fullutrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt. Fin utsikt mot trädgården från fönstret. Väggarna är vitmålade med en mönstrad ljus fondtapet.

Matsalsrum

I anslutning till köket finner vi denna matsalsdel med delvis öppen planlösning mot köket. Mycket trevligt och charmigt rum med gott om plats för matbord. Praktiskt med närhet till köket såklart. Väggarna går i beige och på golvet ligger det originalparkett.

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matbord med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når man det inglasade uterummet och altanen. Härlig öppen spis framför soffgruppen. Väggarna går i beige och på golvet ligger det originalparkett.

Inglasat uterum

Trevligt "extrarum" som förlänger utomhussäsongen. Stora skjutdörrspartier i glas som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för matbord med tillhörande möblemang. Från uterummet når du altanen/soldäcket samt trädgården. På väggarna har man målat fasadteglet vitt och på golvet ligger det klinkers.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, dusch, handfat med kommod, golvvärme samt förvaring i väggskåp. På väggarna sitter det vita kakelplattor och på golvet ligger det blå klinkers. Trevligt med ett fönster i badrummet.

Sovrum 1

Sovrum med gott om plats för säng med tillhörande möblemang. Smidig förvaring i inbyggda garderober. På väggarna sitter det en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger det trämönstrad plastmatta.

Sovrum/arbetsrum 2

Sovrum eller arbetsrum med gott om plats för säng med tillhörande möblemang. Smidig förvaring i inbyggda garderober. Väggarna är vitmålade med en ljus mönstrad fondtapet. På golvet ligger det trämönstrad plastmatta.

Sovrum 3

Sovrum med gott om plats för säng med tillhörande möblemang. Förvaring i inbyggd garderob. Väggarna är vitmålade med ljusa mönstrade fondtapeter och på golvet ligger det trämönstrad plastmatta.

Källarplan

Groventré

Praktisk entré efter exempelvis träning eller trädgårdsarbete. Direkt till vänster finns det gott om utrymme för att förvara exempelvis kläder. I anslutning ligger hobbyhörnan. På väggarna sitter det vit träpanel och på golvet ligger det gråa klinkers.

Hobbyhörna

Trevlig hörna där endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet. Idag används utrymmet som en ateljé. Väggarna är vitmålade med en mönstrad fondtapet. På golvet ligger det gråa klinkers.

Garage/gym

Garaget har nuvarande ägare nyttjat som gym men här är det också bara fantasin som sätter gränser för användningsområdet. Väggarna är vitmålade och golvet är av betong.

Master bedroom

Väldigt mysigt stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaring i skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade med en mönstrad fondtapet och på golvet ligger det gråa klinkers. Utrustat med golvvärme.

Tvättstuga

Väldigt praktisk tvättstuga med gott om plats för upphängning av kläder och förvaring. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det svart klinkers.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, duschkabin samt handfat. På väggarna sitter det vita kakelplattor och på golvet ligger det svart klinkers.

Området

Norrahammar är sedan 1971 en kommundel i Jönköpings kommun vars bebyggelse ingår i tätorten Jönköping, belägen cirka 9 km sydväst om Jönköpings centrum. Förskolor, två stycken låg-mellanstadieskolor samt högstadieskola finns. Flera idrottsföreningar med Norrahammar som bas.

Närservice

I Norrahammars centrum finns vårdcentral, tandläkare, livsmedelsbutik samt pizzeria.

Kommunikation

Norrahammar trafikeras av Jönköpings stadsbusslinjer 27 och 28, samt länståg (Krösatågen).

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter