Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hagalundsgatan 15

Torpa Jönköping

10 000 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Välkommen på visning! Anmäl dig på MOHV.se för information om tid.

Söndag 7/3

Bostadsfakta:

Antal rum 9 rum
Boarea + Biarea 222 kvm + 206 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla med källare och vind
Byggnadsår 1920
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare med betongplatta
Stomme: Betong/Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Tak: Råspont, underlagspapp & läkt med glacerade pannor
Fastighetsbet. Musketören 16

Övriga byggnader

Invid byggnaden ligger ett rymligt dubbelgarage med automatiska portar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 64 770 kr/år
varav
Uppvärmning: 23 000 kr
El: 26 000 kr
VA: 5 500 kr
Sotning: 850 kr
Renhållning: 3 420 kr
Försäkring: 6 000 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 3 845 000 kr varav mark 1 546 000 kr
Summa pantbrev 3 030 000 kr
Tomt
Areal: 1013 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ståtlig hundraåring i ett avundsvärt läge!

Har du någon gång passerat genom Torpas pampiga villakvarter har du med största sannolikhet fått syn på denna vackra byggnad som tronar på den mindre avstickarvägen Hagalundsgatan. Då huset stod färdigt i byggmästarens regi under tidigt 1900-tal var detta ett av få hus i området och Torpa klassades, tro det eller ej, fortsatt som landsbygd. Den tidiga etableringen är en bidragande faktor till det näst intill solitära läget på höjden där den putsade fasaden i falurött definitivt drar blickarna till sig.

Byggnaden stod färdig år 1920 och arkitektoniskt drar den mer åt det tjusiga nationalromantiska hållet än den lite mer dämpade tjugotalsklassicismen. Bostaden har varit hem åt nuvarande ägare de senaste 25 åren och i deras regi har omfattande renovering skett för att återställa ursprungskaraktären som vid deras tillträde dessvärre tappats bort under nästan ett sekel av olika trender. Bakom varje renoveringsinsats som gjort har mycket tanke och omfattande undersökningar gjorts för att linjera med dåvarande byggnadsepok, detta har bland annat resulterat i en bortplockad balkong och ett nytt tak utan takfot med inspiration från mitteuropa.

Interiört lämnas inte mycket att önska, även om entrén från sidan kan upplevas om blygsam för vissa. En fin fördelning av sociala och privata ytor där entréplan huserar de spatiösa umgängesytorna och övre plan bjuder på sovrum och umgängesytor för familjen. I källarplan finns möjlighet till uthyrning, gästrum eller tonårsrum - här är det dina behov som får bestämma. Vindsvåningen är en oslipad diamant där halva ytan i dagsläget är isolerad och kan nyttjas som sovrum och halva är förrådsutrymme.

Under sommarhalvåret är trädgården din alldeles egen oas, det insynsskyddade läget gör det svårt att tro att du befinner dig i hjärtat av Torpa. Att huset dessutom är beläget på lugn gata utan störande trafikbrus gör såklart sitt för att bidra till lugnet. När våren kommer smygandes spricker den ut i vacker grönska och fram emot senhösten kan du njuta av naturens färgpalett. Utmed fasaden klättrar både vinranka och blåregn vilket ger en vacker färgton som dessutom skvallrar om fördelaktig klimatzon. Under sommaren stannar solen till sent på kvällen, perfekt för långa grillkvällar med nära och kära.

Ett hus som detta kräver sin köpare, är det möjligtvis du? Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

NEDRE PLAN

HALL

Genom pampig entrédörr i massivt trä tar du dig in i bostadens huvudentré. Här får du en direkt överblick av nedre plan och de spatiösa ytorna. Till höger i hallen finns möjlighet att hänga av ytterkläder. Plats för förvarings- eller sittmöbel. Ljusa väggar kombineras med fiskbensparkett.

WC

Till vänster i hallen nås mindre gästwc. Utrustad med tvättställ och wc. På golvet ligger klinker och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Här finns gott om plats för soffgrupp och loungemöblemang. Eldningsbar öppen spis ger både hög mysfaktor och extra värme under vintern. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

MATSAL

Från vardagsrummet samt serveringsgången nås bostadens matsal. Här sitter ni lätt upp till 18 gäster vilket gör att platsen för framtida middagsbjudningar är given. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

KÖK

Snyggt kök med ljus färgsättning och klassiskt utförande. De vita luckorna kombineras med bänkskivor i sten. Köksön i centrum av köket ger både extra arbetsyta och förvaring. Utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn, kyl och frys. Matplats för 6 sittande. Massivt trägolv från Mörkaskog kombineras med ljusa väggar.

INGLASAT UTERUM

Från köket nås bostadens inglasade uterum som en stor del av året kan nyttjas som ett extra rum. Värms ytan upp passar det utmärkt som en vinterträdgård.

GROVENTRÉ

Bostadens grovéntre ligger i anslutning till köket. Här finns plats att hänga av sig ytterkläder för den som önskar och möjlighet finns att ytterligare inreda och anpassa efter egna önskemål.

ÖVRE PLAN

HALL

En trappa upp når du bostadens övre hall. I dagsläget nyttjas ytan som kontor men den lämpar sig även utmärkt som tv-rum eller lounge. På golvet ligger betsat träplank och väggarna är ljusa.

BADRUM

Via passage från hallen nås bostadens badrum. Här har inte snålats på ytan vilket gör rum för både dusch och badrum samt dubbla handfat. Utöver detta är badrummet utrustat med wc och förvaring. Rummet blir extra ljust tack vare infällda spotlights. På golvet ligger klinker med golvvärme och väggarna är kaklade.

KLÄDKAMMARE

Från badrummet nås klädkammare/dressingroom. Detta rum går även att nyttja som sovrum för den som önskar, i dagsläget är rummet dock inrett med flertalet väggfasta hyllor utmed långsidorna. På golvet ligger betsat träplank och väggarna är ljusa.

SOVRUM 1

Detta är det största av de fyra sovrummen och här finns gott om rum för dubbelsäng med tillhörande möblemang. I rummet finns även tillhörande eldstad. På golvet ligger betsat plankgolv och väggarna är ljusa.

SOVRUM 2

Detta sovrum nås från sovrum 1. Här finns plats för säng med tillhörande möblemang. Förvaring i garderob. På golvet ligger lackat plankgolv och väggarna är ljusa.

SOVRUM 3

Även detta rum rymmer säng med tillhörande möblemang. Förvaring finns i garderob. På golvet ligger lackat plankgolv och väggarna är ljusa.

SOVRUM 4

Plats för säng med tillhörande möblemang. Förvaring i garderob. På golvet ligger lackat plankgolv och väggarna är ljusa.

VINDSVÅNING

ISOLERAD DEL

Den isolerade delen öppnar upp för många möjligheter. Gästrum, tonårsrum eller kanske spelrum - låt fantasin sätta gränserna.

FÖRRÅDSDEL

Gott om förvaring för både nödvändiga och mindre viktiga saker hittar du här. För den som önskar ytterligare boyta går det självklart bra att tilläggsisolera även här för att öka på funktionen.

KÄLLARPLAN

Källarplan nås antingen via entré utifrån eller en trappa ned från entréplan. Nuvarande ägare har hyrt ut sovrummen till inneboende men även här är utvecklingspotentialen stor.

PENTRY

Pentryt är utrustat med kokplatta, kyl, frys och ugn. Här finns plats för mindre matbord.

WC

Från nedre hall/pentry nås wc. Utrustat med wc och handfat.

SOVRUM 1

Här finns plats för säng med tillhörande möblemang. På golvet ligger klinker med golvvärme och väggarna är ljusa.

SOVRUM 2

Här finns plats för säng med tillhörande möblemang. På golvet ligger klinker med golvvärme och väggarna är ljusa.

KLÄDVÅRD

Detta rum används idag huvudsakligen som sy- och strykrum men går såklart att disponera om som sovrum. Ljusa väggar kombineras med klinker.

MATKÄLLARE

Perfekt kallt rum som extra skafferi/kyl.

TVÄTTSTUGA

Utrustat med grovvask, tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjlighet i skåp. På golvet ligger plastmatta och väggarna är ljusa.

DUSCHRUM

I duschrummet finns förutom dusch och handfat även perfekt yta till att placera torkställning för kläder. På golvet ligger klinker och väggarna är kaklade. Härifrån nås bostadens bastu där aggregatet för närvarande är ur funktion.

Området

På Torpa samsas villorna med mindre flerfamiljshus vilket ger en härlig, levande stadsdel. Här finns lugnet trots närheten till centrum och i omgivningarna finns alltid något nytt att upptäcka. Flertalet grönskande parker - Stadsparken och Friaredalen för att nämna de närmsta - låter dig följa naturens växlingar på nära håll.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, restauranger och diversebutiker. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg.

Kommunikation

Bussen går från flertalet hållplatser i området med navet på Torpaplan där 2 av stamlinjerna finns tillgängliga. Pendlaren tar sig enkelt till E4an, Riksväg 40 eller flygplatsen. Till Jönköpings resecentrum har du cirka 20 minuters promenad.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter