Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Backavägen 13

Snöstorp HALMSTAD

4 450 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 132 kvm + 70 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1945 Tillbyggt 2019
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 10 juni 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare/krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas, isolerglas samt 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 2020/21 Tillbyggnad av stort altandäck i söderläge.
2020/21 Stenläggning fram och baksida.
2019 Tillbyggnad av vardagsrum och badrum.
2019 Installation av luft/vattenvärmepump. Golvvärme på hela bottenvåningen förutom i den mindre entréhallen.
2019 Installation av PLEJD (smart belysning) i tillbyggnad samt kök.
2019 3-glas fönster tillbyggnad.
2016 Ombyggnad av kök.
2016 Renovering av ytskikt sovrum (golv, väggar och tak).
2016 Installation av fiber.
2015 3-glas fönster "gamla delen" (förutom i uterum och källare).
2015 Installation av fiber.
2013/14 Installation av ny el-central.

Ny EL överallt (förutom i källaren).
Anslutningar: Fiber (Halmstads stadsnät).
Fastighetsbet. Snöstorp 19:39

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 37 814 kr/år
varav
Uppvärmning: 23 000 kr
El: 0 kr (10000 kWh)
VA: 4 775 kr
Renhållning: 4 327 kr
Försäkring: 5 712 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för EL. Vattenförbrukning: 212 m3.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 1 293 000 kr varav mark 703 000 kr
Summa pantbrev 2 940 000 kr
Tomt
Areal: 1019 kvm
Tomtbeskrivning Mysig trädgårdstomt med stor lekyta!
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde enligt överenskommelse

Totalrenoverad enplansvilla med härlig trädgård!

Enplansvilla med källare som tillbyggdes 2019 med ett stort härligt vardagsrum samt med ett fantastiskt helkaklat badrum! Här erbjuds således utmärkta umgängesytor såväl inne som ute, med bland annat ett modernt kök (2016) i öppen planlösning med det helt fantastiska vardagsrummet i vinkel samt med ett stort altandäck och rejäl trädgårdsyta med utmärkt solläge. Dessutom mervärde av att villan ligger i barnvänlig område samt att merparten större renoveringar utförts under senare år. Varmt välkommen!
Hall
Mindre entréhall (med tillhörande utvändig veranda) med trappa ner till källare samt halvtrappa upp till genomgångsrum/allrum med härlig braskamin, bra klädkammare och utgång till uterum.

Kök
Modernt kök (2016) öppen planlösning med vardagsrum och med en utmärkt köksö att nyttja som serveringsbänk, arbetsyta eller matplats. Köket har dessutom gott om förvaring där vita släta luckor symbioserar väl med de mörka bänkskivorna, det snygga stänkskyddet och de rostfria vitvarorna. Köksutrustning bestående induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, rostfri ugn och micro samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Vita väggar och snyggt golv i gråton och med golvvärme.

Vardagsrum
Fantastiskt och omfångsrikt vardagsrum i vinkel som tillbyggdes 2019. I öppen planlösning med kök. Här finns både plats för matbord som för den stora soffgruppen och ni når härifrån det utmärkta altandäcket och vidare den underbara trädgården i utmärkt söderläge. På golvet ligger snyggt ljusgrå laminat och väggarna är vita.

Badrum
Modernt och stort helkaklat badrum med golvvärme (tillbyggt 2019). Vitt kakel och gråa stora klinkerplattor. Badrumsutrustning bestående av wc, dubbelt tvättställ med kommod, stor spegel med högtalare och belysning, handdukstork och rejäl duschplats.

Sovrum
3 bra sovrum som ligger på rad. 2 jämn stora varav 1 med stor härlig skjutgarderob och 1 med mindre klädkammare/garderob att nyttja till förvaring samt 1 mindre barnrum med mindre klädkammare/garderob. Samtliga med likadant grått golv som i övriga huset och med ljusblå väggar och beigea väggar i de större sovrummen samt med vita väggar och tillhörande fondvägg i det mindre sovrummet.

KÄLLARE
Grovkällare med betongväggar. Här finner ni hallutrymme med matkällare, badrum med wc, tvättställ med kommod och duschkabin, aktivitetshörna/gym, pannrum med utgång till baksidans trädgård samt stor verkstad/tvättstuga.

Området

Snöstorp är en stadsdel ca 5 km från centrala Halmstad på östra sidan av E6:an och gränsar till Vallås i norr och Fyllinge i söder. Före 1970 betraktades Snöstorp som en egen ort, men har idag vuxit samman med Halmstad. Läget är förmånligt med närhet till Vallås centrum, köpcentret Hallarna och handelsområdet på Stenalyckan. Det är dessutom cykelavstånd till ishall, simhall med äventyrsbad och inte minst till Halmstad Arena med dess stora utbud av aktiviteter. För den som är travintresserad är det gångavstånd till Halmstads travbana. Samtidigt har man nära till naturen och populärt strövområde i Fylleåns dalgång och endast en längre promenad till det populära utflyktsmålet Stadsbondgården. Bussförbindelserna och cykelvägarna är goda. Snöstorp kännetecknas inte minst av sin sexkantiga kyrka med tinnar och torn, vilken färdigställdes år 1883 och utnämndes till Sveriges vackraste kyrka år 2006. Kyrkan är belägen mitt i samhället och ritades av Emil Langlet som inspirerades av gamla romerska rundkyrkor och bysantisk byggnadskonst. Något som förklarar varför kyrkan fått ett utseende likt en österländsk riddarborg. Hembygdsföreningen bildades år 1933 med syftet att bevara och öka kunskapen om bygden och dess historia samt kulturarvet kring området i Snöstorpstrakten. Ett nytt kapitel i föreningens historia skrev efter att den äldre och förfallna Backagården rustats upp till att bli ett levande hembygdsmuseum, vilken år 1971 invigdes som Snöstorps Hembygdsgård. Hembygdsföreningen arrangerar aktiviteter som bland annat midsommarfirande och sommarloppis, men förvaltar även en skatt av fornfynd, gamla verktyg, redskap, fordon, textilier och dokument ända sedan 1700-talet. I trädgården finns dessutom en örtagård med olika krydd- och medicinalväxter. Aktiva föreningar i Snöstorp är bland annat folkrörelsen PRO, en av Sveriges största pensionärsorganisationer, och fotbollsföreningen Snöstorp Nyhem som har sin hemmaplan på Skedalaheds idrottsplats.

Övrigt

Förskola: Kyrkdalens förskola, Backatorpets förskola, Brogårds förskola, Klammerlyckans förskola och Hackspettens förskola Skola: Snöstorpsskolan Åk F-5 Östergårdsskolan Åk 4-9

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter