Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tappströmsvägen 46

Tappström EKERÖ

6 495 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 124 kvm + 30 kvm
säljarens information*

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans radhus med källare
Byggnadsår 1964
Uppvärmning FJärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 5 januari 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 48 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare med betongplatta / Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel / Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä / Betong
Tak: Alkorplan (Takduk)
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Tappström 2:9

Övriga byggnader

Tillgång finns även till garageplats i länga. I garagen finns sedan hösten 2020 elbilsladdboxar, en box till respektive hushåll. I varje laddbox finns även ett extra eluttag. All el som används av hushållen via laddboxarna debiteras av föreningens kassör till hushållen via faktura.

Ägaren har sedan 2015 gjort omfattande renoveringar på huset. Dessa specificeras i separat dokument som finns bifogat. Bland annat är alla fönster/altandörrar bytta 2015, badrum/tvättstuga renoverat/ombyggt 2016, nya altaner på både fram och baksidan mm. Fiber finns installerat där ägaren själv tecknar önskvärt abonnemang.

Den ekonomiska föreningen Tappström 1 (som fastigheten har del i) har ansvar för byggnadernas skötsel. Föreningen har som främsta syfte att ta tillvara på, och sköta om, områdets gemensamma intressen och angelägenheter som uppvärmning (tidigare bergvärme och olja, från 2021 med fjärrvärme), vatten och avlopp, sophämtning, snöröjning och sandning mm. I föreningens ansvar ligger även byggnadernas tak, kulvertar, gemensamma rörledningar och garagen. Ungefär vart åttonde år köps fasadfärg (den svarta) som delas ut till samtliga hushåll så att vi därmed målar husen ungefär samtidigt och med samma kulör. En avgift till föreningen på 3.180 kr debiteras varje månad. Denna kostnad är inräknad i den angivna driftskostnaden.

Genom föreningen finns också möjlighet att hyra båtplats vid den gemensamma bryggan. Detta kostar från 500 kr/år. Det finns även en gemensam tvättstuga samt en gemensamhetslokal, den röda stugan, som går att hyra för 100 kr/dygn.

*Byggnadens taxerade yta idag är 124+10 kvm. Ägaren har mätt upp källarplanet till ca 30 kvm, vilket gör att ytan bör vara 124+30 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollera arean om den är av avgörande betydelse.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 63 949 kr/år
varav
El: 16 869 kr
Väg, samf.: 2 400 kr
Försäkring: 4 120 kr
Övrigt: 40 560 kr
Beräknat antal pers: 3
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Posten övrigt avser avgiften till föreningen där VA, sophantering, visst underhåll av husen mm ingår.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 4 186 000 kr varav mark 2 209 000 kr
Summa pantbrev 2 500 000 kr
Tomt
Areal: 189 kvm
Tomtbeskrivning Vacker framsida i söderläge med sol från morgon till kväll. Träaltan, delvis under tak, med markis bjuder in till en plats i solen. Välskött gräsmatta (nylagd/utrullad 2017) samt fina buskar som ramar in och skiljer av mot grannarna. Här finns även två stilfulla träd (ympade). Från husets baksida ges en ogenerad vy ner till Mälaren. Här finns en mängd vackra planteringar och sommarvatten framdraget för obegränsad tillgång. Altan i trä med elektrisk markis rymmer ordentlig bordsgrupp där dagens måltider med fördel kan avnjutas under sommarhalvåret. Trivsamma ledbelysning finns att tända under sena kvällar. En trappa ner finns sedan en till altan som är perfekt som soldäck under sommaren med slående vy ner till Mälaren.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Ekerö Närlunda GA:4 ändamål: Vägar, Samfällighet: Ekerö Tappström S:1
Avtalsservitut Väg Och Årlig Avgäld
Last: Avtalsservitut: Väg Och Årlig Avgäld, 01-IM6-25/1813.3
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM6-36/2840.1

Ett fantastiskt radhus med perfekt läge - Absolut närhet till allt du behöver!

- Hundra meter till Mälaren
- Möjlighet till båtplats
- En minut gångväg till skola/förskola
- Stor del underhåll av husen ingår
- Mycket goda kommunikationer
- Garageplats med elbilsladdning

Ett fantastiskt fint läge med vacker utsikt mot Tappströmskanalen och den vackra naturen omkring. Barnvänligt och trevligt område med gångavstånd till Ekerö centrum och det stora utbudet som erbjuds där samt mycket goda kommunikationer där samtliga bussar mot Ekerö passerar hållplatsen vid Tappström. På endast 15 minuters pendling når du Brommaplan.

Detta hus på Tappströmsvägen 46 har de senaste sex åren renoverats till ett genomgående toppskick. Här erbjuds en väldigt hög standard som i kombination med det vackra läget bjuder in till en fin livskvalitet. Varför inte ta ett bubbelbad och samtidigt njuta av sjöutsikten och se segelbåtarna glida förbi? Dessutom gör den öppna planlösningen att du kan se Mälarens glitter även från köket i samband med matlagningen.

Ett lättskött boende där föreningen Tappen 1 (som fastigheten har del i) står för en stor del yttre underhåll av husen. Bland annat yttertak, gemensamma VA-ledningar, uppvärmning, garagelängorna mm. Genom föreningen kan man även nyttja den gemensamma tvättstugan, gemensamhetslokalen och hyra båtplats vid den gemensamma bryggan.

I närmiljön erbjuds möjlighet till avkopplande motion i Ekerös vackra natur, ett rikt föreningsliv med mycket aktiviteter, flera golfbanor, alpin skidbacke mm. På kort gångavstånd från huset finns även skolor (F-9) och förskolor.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och intresseanmälan för visning!

Hall

Entré med plats för avhängning och förvaring i garderob med skjutdörr. På golvet ligger ett snyggt klinkergolv i grå ton och väggarna är målade i vitt. Dimbara spotlights i taket.

Kök

Rymligt kök för den stora familjen med en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger sjöutsikt mot Mälaren. Fint ljusinsläpp från fönster mot söder där även utgång finns via altandörr. Gott om förvaringsutrymmen i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Högblanka skåpluckor i vitt, vitt kakel och svart bänkskiva matchar snyggt med ekparkettgolvet och den lila tapeten. Utrustat med induktionshäll, ugn, kyl, frys, diskmaskin och micro.

Vardagsrum

Från vardagsrummet ges en ogenerad vy ner till Mälaren. Generösa ytor ger plats för både sällskapshörna och matsalsbord om så önskas. Stavlagd ekparkettgolv och väggar med svarta tapeter. Spotlights finns i taket. Stora fönster bjuder på ett fint ljusinsläpp och härlig utsikt. Här finns även utgång till altanen på baksida via helglasad altandörr.

WC

På entréplanet finns även en WC med handfat. Helkaklad i blått och med stor inbyggd spegel som ger en känsla av rymd.

Övre hall / Klädkammare

På det övre planet möter först en hall med ekparkett golv och vitmålade väggar. Dimbara spotlights i taket ger en trivsam belysning. Här finns även två garderober för förvaring samt en rymlig klädkammare som kan användas som walk-in-closet.

Sovrum 1

Här ryms dubbelsäng och en härlig sjöutsikt mot Mälaren ges. Ekparkettgolv och väggar målade i en behaglig blå ton. Dimbara spotlights i taket.

Sovrum 2

Rymligt sovrum som även detta har plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler om så önskas. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Utgång finns till den soliga balkongen i söder.

Sovrum 3

Här finns ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt samt fond målad i mörkgrått. Även här utgång till den soliga balkongen.

Badrum/Tvättstuga

Renoverat och ombyggt 2016 med fin känsla och precision. Välutrustat med bubbelbadkar för två, dusch med glasvägg, WC, kommod med dubbla handfat, handdukstork, badrumsskåp och dimbara spotlights i taket. Dessutom finns en tvättdel med tvättmaskin, torkskåp, arbetsbänk och förvaringsskåp. Elektrisk golvvärme ger en behaglig komfort. Stilfullt utförande med vitt kaklade väggar med gråa detaljer och klinkergolv i grått. Vacker och ogenerad sjöutsikt mot Mälaren ges. Bubbelbadkaret är på ett genomtänkt sätt upphöjt för att ge bästa möjliga sjöutsikt för att höja kvalitetstiden.

Källarplan

Huset har även ett halvt källarplan som är inrett med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Perfekt att använda som extra sovrum, hobbyrum eller bara förvaringsutrymme. Dimbara spotlights finns i taket.

Området

Området Tappström är det första området som välkomnar dig när du kommer ut till Ekerö och passerar Tappströmsbron. Här bor man nära kommunikationer, Ekerö centrums stora utbud, skolor/förskolor och ett stenkast från Mälarens strand. För den idrotts- och motionsintresserade så erbjuder Mälaröarna ett stort utbud av vacker natur med fina vandringsstråk. Flera olika klubbar erbjuder bollsport, löpträning, kampsport mm. Dessutom har kommunen totalt tre golfbanor samt en av hela Stockholms bästa skidbackar samt konstsnöspår för skidåkning vintertid. Är du intresserad av båtlivet så finns en mängd olika båtklubbar vart du än vänder dig.

Närservice

I området finns Ekerö Centrum som har ett stort utbud av allt viktigt du kan tänka dig. Här finns vårdcentral, apotek, tandläkare, livsmedelsbutiker och annat som är viktigt. Dessutom systembolag, bibliotek, restauranger, klädbutiker, snabbmatställen mm. Vid Tappströmsskolan finns verksamhet från förskoleklass till högstadiet. Utöver det finns även Birkaskolan (F-9) som bedriver montessoripedagogik samt Ekendals förskola.

Kommunikation

Från Tappström avgår samtliga busslinjer från Ekerö mot Brommaplan, vilket gör kommunikationerna mycket goda. Till Brommaplan tar det endast ca 15 min och därifrån avgår tunnelbanans gröna linje mot city. Blåbuss 176 och 177 går dessutom hela vägen från Ekerö via Solna till Danderyd.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter