Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Klippkanten 10

Hemavan/Tärnaby Hemavan

4 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Bostadsfakta

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 92 kvm + 9 kvm
Säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp Parhus
Byggnadsår 2021 Under konstruktion
Uppvärmning Vattenburen golvvärme på nedre plan samt Nibe F370 frånluftsvärmepump
Ventilation Frånluftsvärmepump Nibe F370
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Stående panel
Fönster: 3-glas isolerruta
Bjälklag: Trä
Tak: Takpapp
Fastighetsbet. Björkfors 1:1137

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 10 568 kr/år
varav
VA: 6 500 kr
Renhållning: 868 kr
Väg, samf.: 3 200 kr
Kommentar Renhållningen har en grundavgift på 868 kr/år. Tillkommer gör kostnaden för fritidshuskärl, för mer info se Storumans kommun. Säkring 16A. Försäkringen är under byggtiden en Villaförsäkring. Säkring 20A.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev 3 846 000 kr
Tomt
Areal: 359 kvm
Typ: Natur och fjällmark
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:34 ändamål: Elledningar och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:35 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:9 ändamål: Vägar
Arkitektritat parhus med ski in/ski out läge. Effektfull exteriör med spegelglas. 4 sovrum, bastu, skotergarage i direkt anlutning till bostaden. Ett spabad ska installeras på västra kortsidan.

Det är smakfulla och genomtänkta materialval genomgående i hela bostaden. Fönsterklätt väggparti i allrummet på bottenvåningen. På bottenvåningen ryms kök/matplats/vardagsrum i en öppen planlösning där stora sällskap ryms för middagar, sovrum, tvättstuga samt badrum med bastu. På loftvåning finns ytterligare 3 sovrum samt ett allrum med panoramafönster över Mortsfjället. Över köksdelen går en loftgång som sammankopplar sovrumsdelen med allrummet på loftvåningen. Trätrall som sträcker sig från altandörr på öster kortsida, runt hela långsidan för avslutas på bakre kortsida där ett spabad ska installeras. Morgon- och förmiddagssol fås på den östra kortsidan och eftermiddags-/kvällssol får insupas i spabadet på den västra kortsidan. Skotergarage i direkt anslutning till bostaden. Det är den södra delen av parhuset som säljs. Säljarna behåller den norra delen.

Som köpare av den södra delen kan du välja att bygga likadant eller skapa din egen drömstil genom många möjligheter till ändringar och tillval. Se tillvalslista i bildflödet.

Klippkanten ligger alldeles nära Kungsleden, vilken erbjuder fjällvandraren en fantastisk upplevelse, sommar som vinter. Närhet till skoterled. Bär- och svamprika marker, fina fiskevatten. Ett ypperligt läge för familjen som önskar lugn med närhet till allt vad fjällen har att erbjuda.
- SKI-IN SKI-OUT
- 4 SOVRUM
- BASTU
- SPABAD
- SKOTERGARAGE

Arkitektritat parhus med noggranna val av material och ytskikt. Visningsdelen kommer ägarna att behålla, vilket innebär att den del av parhuset som säljs är delen i söderläge. Färdigställande av parhusets insida samt utsida kommer att ske under våren och sensommaren 2021. De båda delarna av parhuset kommer att vara identiska med varandra. Fasaden ska målas i sommar, trätrall ska byggas, fasadbelysning ska montera samt pricken över i:et, spabad från Vinterland ska monteras på parhusets bakre kortsida. I direkt anslutning till bostaden finns ett skotergarage.

Väggar och tak är klädda i vitlaserad träpanel. Badrum och dusch har ett vackert kakel. Varje sovrum har en fondvägg med fototapet med varsin årstid i fjällmiljö.
Golvet på bottenvåningen är Maxwear Mountain, ett extra tåligt och slitstarkt golv. På golvet i badrummet/bastun samt teknikrummet/tvättstugan ligger det klinkers. Plattan har vattenburen golvvärme.
Loftvåningen har en heltäckningsmatta. I rummen på loftvåningen sitter det temperaturstyrda elelement.

Alla vitvaror i bostaden kommer från Electrolux. Fönster är från Tanumsfönster.

BOTTENVÅNING

ENTRÉ
Entrén ligger på bostadens långsida. Direkt innanför dörren finns en större avhängningsyta med platsbyggd bänk samt upphängningsanordningar för kläder och hjälmar.
Du kommer direkt in i vardagsrum/kök/matplats som har en öppen planlösning med full takhöjd. Från detta rum tar man sig till en hall med dubbla ingångar till sovrum ett, teknikrummet/tvättstugan samt badrum med en stor och härlig bastu. I hallen är det fyra platsbyggda garderober. Från köksdelen går en platsbyggd trapp upp till loftvåningen.

VARDAGSRUM/KÖK/MATPLATS
Väggen som vätter österut mot Mortsfjället är klätt helt i fönster, ända upp till taket. Här finns plats för fåtöljer eller en mindre soffa. Köksdelen som ligger under loftgången har köksskåp i Voxtorp Valnöt, bänkskiva i sten, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn samt en inbyggd micro. Mellan köksdelen och vardagsrumsdelen finns utrymme för ett större matbord.

TVÄTTSTUGA/TORKRUM/TEKNIKRUM
Ett rymligt rum med tvättmaskin och torktumlare. Gott om utrymme för att torka blöta kläder och skor/pjäxor. Här inne ryms även frånluftsvärmepumpen, Nibe F370.

BADRUM/BASTU
Ett vackert kakel/klinker i beige-grått klär golvet och fortsätter upp som en fondvägg bakom WC:n. Övriga väggar har ett vitt kakel. Den vackra badrumsmöbeln med dubbla handfat går i samma ton som kaklet och klinkern. Direkt till höger om dörren är duschen. Bastun som ligger i direkt anslutning till badrummet har väggar och tak samt framtida bastulavar i granpanel, laserade med pigmenterad vaxolja.

SOVRUM 1
För att nyttja rummet maximalt så har sovrummet två ingångar, en på vardera sida om dubbelsängen. Tre av väggarna är målade med en ljusgrå färg då den fjärde väggen är en fondvägg med fjällandskap i vinterskrud.

LOFTVÅNING
Trappen som tar en upp till loftvåningen från köksdelen är platsbyggd och laserad med pigmenterad vaxolja. På loftvåningen ryms ytterligare tre sovrum, ett utrymme med plats för en mindre soffa, skrivbord eller vad som passar en. Från sovrumsdelen går en loftgång över köksdelen/matplatsen som tar dig till ett magiskt rum med panoramafönster mot Mortsfjället.

SOVRUM 2, 3, 4
Alla tre sovrummen har en vägg i liggande, vitlaserad träpanel, två av väggarna målade i en ljusgrå ton samt den fjärde väggen bär en fondtapet med fjällmotiv: rum två vår, rum tre sommar samt rum fyra höst. I rum fyra , vars ena vägg vätter mot vardagsrumsdelen, sitter ett fönster vilket ger dig en magisk utsikt att vakna till med Mortsfjället som vy.

ALLMÄN YTA
Utanför sovrummen finns utrymme för eventuellt skrivbord, mindre soffa, fåtölj – det som passar för din ändamål.

ALLRUM
Från den allmänna ytan går en loftgång till allrummet som är placerat ovan skotergaraget. Ett magiskt rum med panoramafönster i två väderstreck. Här finns plats för en hörnsoffa om man så önskar. Ett rum för avkoppling! Loftgången har ett staket av klarlackat armeringsjärn med en liggare i laserat trä. Observera att man kan välja att sätta dit ett staket av glas istället för armeringsjärn (tilläggskostnad för materialet).

ÖVRIGT
Bostaden är förberett för fiber, finns ej bredband i området än.
Finns skoterparkering i området med anslutning till skoterleden.

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter