Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hagudden 8 +10

Blidö

4 985 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokning

Fredag 25/9

Bostadsfakta

Antal rum 8 rum varav 6 - 7 sovrum
Boarea + Biarea 117 kvm + 35 kvm
Enl säljaren

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1970 tal enligt fastighetsinfo 1986
Uppvärmning Direkt El + flera eldstäder
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Takpapp
Övrigt Husen är i behov av renovering under kommande år.
Fastighetsbet. Blidö-Boda 1:31

Allmänt om fastigheten

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 7 500 kr (7 500) för Hagudden 10 Totala pantbrev för båda fastigheterna är 55000+34000kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 376 000 kr varav mark 1 388 000 kr
Summa pantbrev 55 000 kr
Tomt
Areal: 4480 kvm
Typ: Sluttande, berg, gräsytor
Vatten/avlopp Sommarvatten från egen brunn, servitut mellan fastigheterna. Avlopp saknas. Torrdass samt mulltoa.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Sunda GA:1 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut: Brunn Mm, 01-IM1-91/17395.1
Förmån: Avtalsservitut: Elledning, D201900077086:1.1

Ytterst tillfälle att förvärva två fastigheter intill varandra i västerläge

I Sunda på Blidö finns nu detta sommarparadis med möjlighet för bonusfamiljen eller generationsboende att förverkliga sin dröm. Upp till 5 möjliga hushåll fördelat på 4 byggnader gör att du kan äntligen få ha din frukost för dig själv utan att göra avkall på samvaron med svärfar eller barnbarn. Här kan du lätt ta dig ut till yttre skärgården med egen båt. Allmän brygga inom 200 m med motorbåtsdjup och som endast nyttjas av de två fastigheterna. En sjöbod finns också. Notera att uppgifter om boarea, tomt, tax värde baseras på båda fastigheterna sammanslagna. RING FÖR PRIVATVISNING!
Efter snart 30 år är det nu dags för en ny familj att ta vid detta sommarställe som även kan nyttjas vintertid. Med hela 4 byggnader fördelat på två fastigheter om totalt 4 480 kvm kan man bjuda ut släkt och vänner. Till Hagudden 8 finns servitut på vatten från brunn, dock inte vintersäkrat så det löser man med att ta med vatten i dunk vintertid då elslinga saknas på inkommande vattenledning. Storstugan, som vi kallar den, byggdes i två etapper mellan 1965-1986 och omfattar två sovrum samt allrum och kök med vedspis och vanlig spis på nedervåningen. Här finns även en mulltoalett, en separat dusch, en klädkammare samt en stor källare med mycket roligt för den händige. En trapp upp finns nästa hushåll med två alkover, allrum samt trinettkök som nås från joddlarbalkongen. Runt huset finns en trevlig uteplats som övergår till gräsmatta. Huset ligger i västligt läge.

Tar man trappen uppför berget kommer man till friggan med det stora pooldäcket, men det är allt annat än en frigga! Ett kök med kyl/frys, två keramikplattor för enklare matlagning samt ett rum som kan nyttjas för två-tre sängar. Enklare utedusch finns med access från altandäcket. Varför det kallas pooldäcket är just för att det är så många barn som fått bada i babybassänger här. Här har även en och annan visa hörts sjunga.

Så kommer vi då till Hagudden 10 där det bruna huset ligger, Toppstugan! Ett härligt boende med två sovrum, kök med kokplattor, kyl och utgång till altandäck och dusch samt ett allrum med väl fungerande öppen spis. Här har man tillgång till utedasset som ligger i en separat byggnad som även omfattar ett förråd.

Tillsammans får vi alltså ett underbart boende för dig som eftersöker möjligheten till generationsboende.

Familjen har önskemål att sälja dessa två fastigheter tillsammans samt möblerade och tillträde kan ske enligt överenskommelse.
Husen är i behov av renovering under kommande år.

Storstugan (röda huset) 62 kvm, 2-3 sovrum

Hus i 1,5 plan (62kvm+ inredd vind 18 kvm+ 18 kvm källare) med källare. Ingång via förstukvist. Till vänster finns ett sovrum i den lägre längan som byggdes 1965. På golvet ligger furuplank, väggarna är tapetserade och i taket sitter trä. En eldstad(ej fungerande) pryder vackert ena hörnen av rummet. Tillbyggnaden som vart klar 1986 är den stora delen. I hallen når du källaren via en dörr samt badrummet som har en mulltoalett och ett handfat. På golvet ligger en våtrumsmatta. Målade väggar. Fönster mot baksidan. Allrummet med plats för soffa framför den magnifika eldstaden(fungerar) är husets mysrum. Här kan man samlas och njuta med viss utsikt över vattnet. Det stora köket finns i anslutning och rymmer en matplats framför fönstret. En vedspis(fungerar)kompletterar spisen med fyra keramikplattor. Kyl/frys, diskbänk med indraget vatten(servitut från Hagudden 10). Intill köket finns det andra sovrummet som har en klädkammare. Trägolv och tapetserade väggar. Här finns ett linneskåp och en dörr till husets duschrum där handfat och duschkabin finns installerad. Övervåningens trapp finns på kortändan av huset och är under tak. På varsin sida finns ett utrymme där man placerat ett pentry med kokplatta. På motsatt sida finns förråd där man kan ställa kyl/frys. Kyl/frys står nu på nedervåningen. Allrummet rymmer soffhörna, har två sängplatser och plats för bord framför fönstret ner mot vattnet. Eldstadens murade skorsten ger fin värme i rummet. Bra med förvaring i kattvindarna längs långsidorna. På husets ena kortsida finns en trevlig altan med en murad eldstad(fungerar ej) och här kan man ha turen att ha solen med sig från morgon till kväll med lite skugga under dagen vilket gör denna plats till den svalaste på tomten. Du når även källareplanet utvändigt via denna altan.

Friggan (röda huset på berget) 12 kvm

Friggan, BÅ 2002, som den kallas, har en fantastisk plats högt upp på berget och med en stor altan utanför. Med sina 12 kvm omfattar den ett rum med kök längs ena sidan och sovplatser längs den andra. Trägolv, laserat trätak. Köket består av kyl/frys, diskho, indraget vatten, ny varmvattenberedare på 30L. Duscha gör man i uteduschen som är placerad på altandäcket där även ett handfat finns.

Undantaget, 8 kvm

Så kallas den byggnad som ligger längst ut på fastigheten. Denna är i stort behov av renovering om man vill använda den som en bostad. Idag finns två rum varav ett som är möblerat. Köket består av en diskho, inkommande vatten är endast kallvatten, kokplattor(2 st) och en liten kyl. Morgonsol på lilla altanen vid ingång. Via "blåbärsbacken" tar du dig upp till övriga hus.

Toppstugan (ligger på fastigheten 1:30)

Ett mycket trevligt hus om 35 kvm med stor uteplats som nås via kök och sovrum. Byggår 1965. Att den just kallas toppstugan är inte svårt att förstå då den är placerad på berget. Huset har två bra sovrum, ett arbetskök med diskho, spis, kyl, och varmvattenberedare 30L(2018). Det trivsamma allrummet har en eldstad (fungerar) och plats för soffgrupp. Här finns inget avlopp för BDT. Ytskikten är trägolv, och trätak, tapetserade väggar i sovrummen. Huset står på plintar och taket har tegelpannor. Här finns sommarvatten från egen brunn. Intill huset finns ett uthus som har både torrdass och förråd. Detta hus har besiktigats under 2019 och protokoll kan ses på visning.

Området

Närservice

ICA Blidö klassas nog som ett av de bästa utbuden i skärgården. Här har du även ombud för både Apotek och Systembolag. Öppet alla dagar i veckan. På ön finns även distriktssköterska, bio och bageri För skolungdomar finns låg och mellanstadieklasser i Köpmanholm(Yxlan)

Kommunikation

Med bilfärja via Furusund tar du bilen så långt ut österut du kan i den vackra skärgården. Dessa färjor går regelbundet varje hel och halvtimme från tidig morgon till midnatt. Avvikelser kl 12:30 som flyttats till 12:45 Bussar från Norrtälje busstation avgår flera gånger per dag

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter