Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vackra Birgers Väg 205

Gottsunda Uppsala

1 695 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vackra Birgers Väg 205

Antal rum 4 rum
Boarea 91,50 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0046
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Kommentar Hall i markplan. Övriga rum 1 tr. upp
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr
Avgift: 5 346 kr/mån I avgiften ingår grundutbud av Digital-TV, bredband och fast telefoni.
Andel i föreningen: 0,61961%
Andel av årsavgift: 0,61961%
Uteplats vid entrén i markplan, balkong och fransk balkong en trappa upp.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1976-07-12 Registrerad ekonomisk plan
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Gottsunda 37:6
Strax innanför entrén når du den nedre hallen med hatthylla och avhängning. Via en trappa i vtimålat trä med väggar i delvis vitmålad pärlspont och trappstegsbelysning tar du dig sedan en trappa upp till en övre hall och resten av lägenheten. Lägenheten präglas av gott om umgängesytor i köket och vardagsrummet i hjärtat av lägenheten, stora rumsstorlekar och stora fönster som ger mycket naturligt ljus från flera håll, samt gott om förvaring. Via den övre hallen når du åt ena hållet i delvis öppen planlösning köket med utgång till balkongen. Genom köket når du två av lägenhetens sovrum och det ena badrummet. I övre hallen finns lägenhetens andra badrum, och rakt fram når du vardagsrummet som vetter mot baksidan. Bredvid vardagsrummet finns åt andra hållet ett av sovrummen. Mittemot ligger mot entrésidan lägenhetens största klädkammare med fönster som gör det möjligt att använda som ett extra sovrum för det minsta barnet eller som gästrum. Eller varför inte skapa en rymlig och lyxig walk- in-closet istället?

Nedre hall: Strax innanför ytterdörren finns plats för avhängning för ytterkläder. Hallen har vitt klinkergolv och vitmålade väggar. Ovanför ytterdörren finns även ett fönster. Via en trappa når du övre hall och resten av lägenheten en trappa upp.

Övre hall: Övre hall från vilken du når köket, vardagsrummet, ett av sovrummen och en klädkammare eller ett mindre barnrum med fönster samt ett av lägenhetens badrum. Hallen har vittapetserade väggar och golv i klinkermönstrat laminatgolv i terrakotta.

Badrum 1: Rymligt badrum med ljusmönstrad diskret plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med WC, Tvättställ och dusch med duschstång för draperi. För den som vill finns plats för badkar istället för dusch.

Sovrum: Sovrum med stort fönster som vetter mot den insynsskyddade baksidan med gräsmatta och träd. Sovrummet är tapetserat med svartvit tapet med stadsmotiv med skyskrapor med en fondvägg i grårandig tapet och laminatgolv.

Klädkammare/Barnrum med fönster: Mittemot sovrummet finns en klädkammare med fönster som är tillräckligt stort för att använda som barnrum eller omvandla till en stor och lyxig walk-in-closet med gott om plats för kläder skor och accessoarer. Rummet har lila tapetserade väggar med bård och laminatgolv. I utrymmet mellan sovrummet och klädkammare finn även två garderober i anslutning för extra förvaring.

Kök: Praktiskt och rymligt kök med gott om förvaring och arbetsytor med gott om plats för matbord där du lätt kan duka för upp till 8 personer. Naturligt ljus flödar in från flertalet fönster och från matplatsen finns utgång mot den rymliga balkongen mot framsidan. Här kan du spendera tid för fika eller middagar under solida sommarkvällar eller läsa en god bok. Köket går i ljusa färger med köksskåp med släta luckor med metallbeslag och en stor praktisk diskbänk kombinerad med bänkskiva i laminat. Väggarna går i vitt, klinkergolvet är vitt med accentmönster i terrakotta som matchar kaklet ovan kökets arbetsytor. Köket är utrustat med mestadels nyare vitvaror som spis med spishäll i rostfritt, mikrovågsugn och fläkt, kyl, frys och och diskmaskin i vitt.

Sovrum 3: Mindre sovrum med stort fönster som vetter mot entrésidan. Sovrummet har ljust tapetserade väggar med en fondvägg i rött samt laminatgolv. Sovrummet ligger praktiskt beläget mellan köket, lägenhetens andra badrum och den andra klädkammaren.

Badrum 2: Lägenhetens andra badrum med retromönstrad småblommig badrumstapet som går i orange och brunt samt ljus plastmatta. Badrummet är utrustat med badkar med dusch, tvättställ i kommod och WC.

Sovrum 1: Ett av lägenheten större sovrum med stort fönster som vetter mot insynsskyddad grönskande baksida med träd och gräsmatta. Sovrummet är beläget mellan klädkammaren, badrummet och vardagsrummet. Rummet har tapetserade ljusrandiga tapeter med bård upptill och laminatgolv.

Vardagsrum: Vardagsrummet är stort och rymligt centralt beläget i mitten av lägenheten mellan den övre hallen köket och sovrummen. Här flödar ljuset in från en hel fönsterrad med fönster och en fransk balkong. Rummet har ljusrandiga tapeter med en fondvägg i beige nyans samt parkettgolv.

4:a med balkong/uteplats i lugnt område nära förskola, skola, Gottsunda Centrum

Gavellägenhet i etage på 4 r o k och 91,5 kvm med tre sovrum, två badrum, balkong, fransk balkong och uteplats. Lägenheten präglas av stora umgängesytor, rymliga sovrum och gott om förvaring. Fönster åt tre väderstreck ger lägenheten mycket naturligt ljus och bidrar till lägenhetens öppna känsla. Strax utanför entrén finns en liten trädgårdsplätt för odling och plats för grillfester i marknivå. Stort kök med utgång till rymlig balkong mot entrésidan för fika eller middagar på balkongen varmare dagar. Vardagsrummet med fransk balkong och två sovrum vetter mot baksidan i insynsskyddat läge mot grässlänt och gång- och cykelväg vid lugn återvändsgata. Två badrum belägna i olika delar av lägenheten underlättar för familjen stressiga mornar. Planlösning är perfekt för socialt umgänge med vänner och familj samtidigt som det finns utrymmer för privatliv.

På Vackra Birgers väg bor du i lugnt familjevänligt bilfritt område hus i två plan som ger radhuskänsla. Gott om plats för lek finns på stora gräsytor och på flertalet lekplatser, där barnen lätt kan springa över till grannbarnen för att leka. Samtidigt ligger lägenheten mycket nära föreningens parkering som ligger strax utanför området. Här finns både parkeringsplatser och garage och en stor gästparkering för dem som kommer på besök. I föreningen finns tillgång till bastu, pingisrum, snickarbod, vävrum och tvättstugor. Festlokal för större fester och övernattningsrum finns också att hyra. Föreningen är stabil, har låg belåning och gör kontinuerligt underhåll. Grundutbud för kabel-TV och bredband ingår i avgiften. Förskola och skola finns om knuten och Gottsunda Centrum och fina grönområden på några minuters promenadavstånd.

I Gottsunda har du både tillgång till naturen utanför knuten och systembolag, apotek, vårdcentral, butiker, caféer, badhus och livsmedelsbutiker mm på några minuters avstånd. Här kan du köpa exklusiv fisk och skaldjur på Feskarn, fikabröd från Thriller eller baklava från specialbutiken eller blommor i blomsterbutiken. Här finns även bibliotek, badhus, teater och dansakademi och flertalet ytterligare kulturaktiviteter särskilt för ungdomar. På sommaren ligger badplatser nära på ca 1-2 km avstånd. På ca 8 km avstånd nås Centrum med buss, bil eller cykel. Förbindelserna in till stan är goda. Busshållplats ligger vid närliggande Musikvägen och cykelväg finns hela vägen in till stan. Gottsunda ligger också mycket bra till för dem som jobbar på stora arbetsplatser som Akademiska sjukhuset och SLU. Med planerad spårväg kommer förbindelserna ytterligare att förbättras både mellan Gottsunda och andra områden och till Centralstationen i Uppsala.

Förening

Vackra Birgers Väg 205

Förening

HSB Brf 57 Serenaden

Allmänt om föreningen

Föreningen har fastigheterna Gottsunda 37:2-7. I föreningen finns 165 lägenheter med följande fördelning:
24 st -2 rok om 66 kvm, 40 st-3 rok om 78,5 kvm, 68 st 4 rok om 91,5 kvm, 8 st- 5 rok om 107 kvm, Radhuslägenheter-25 st om 121,5 kvm. Föreningen hyr ut en lokal. Föreningen har 93 källarförrådsutrymmen. Källarförråd hyrs separat för 20 kr/månad genom hemmavicevärden som har nycklarna till förråden. Två lägenheter delar på 1 förråd. Det finns Det finns något större förråd att hyra för 40 kr/månad. Till dessa förråd är det kö. I Serenaden har vi gemensamma lokaler som kan lånas eller hyras. Det finns två tvättstugor K1 och K2 med två fullt utrustade tvättrum vardera. I tvättstugan K1 finns också ett grovtvättrum. Alla tvättrum bokas i vårt bokningssystem på bokningstavlorna i tvättstugorna eller på din dator (webbokning) eller din mobil (app-bokning). Kvartersgårdens samlingssal kan hyras. Bastu i källaren vid VBv 51.Verkstäder för snickeri, målning och mekaniskt/cykel i källaren vid VBv 51.Övernattningsrummet i tvättstugan K2 som kan hyras. Pingisrummet i källaren vid VBv 51.
Källarförråd för flerfamiljshusen i källaren vid VBv 69.Vävstugan finns i kvartersgården. Vår kvartersgård bokas genom vår hemmavicevärd. Där lånar du också nycklar till lokalen. Hyran för kvartersgården är 400 kr/dygn samt en depositionsavgift på 500 kr som återbetalas efter slutstädning. Gästrummet och pingisrummet bokas i bokningssystemet. Nyckel till övernattningsrummet hämtar du hos nyckelansvarig och hyran är 100 kr/dygn.

Parkering

Det finns 116 garage att hyra för 300 kr/månad, 59 parkeringsplatser med motorvärmaruttag att hyra för 100 kr/månad och 13 parkeringsplatser utan motorvärmare att hyra för 75 kr/månad. Garage och parkeringsplatser hyrs genom förvaltaren. 2 nycklar ingår i garagehyran. Nyckelhanteringen sköts av Certego. Hemmavicevärden har hand om nyckeln till el-uttaget vid parkeringsplatser som har det. Föreningen har sett över hyreskontrakten för föreningens garage och parkeringsplatser och skapat tydliga regler för parkering och användandet av garagen. Parkeringsplatserna bevakas av parkeringsbolaget Protectus. För varje betald parkeringsavgift får föreningen en inkomst som täcker hyran för parkeringsplatserna utomhus. Protectus ser även till att reglerna för parkering efterföljs. Föreningen utreder även möjligheten för laddstationer av elbilar i föreningen.

Renoveringar - utförda och planerade

2019-2020- Stamspoling och filmning av avloppsstammar. Stambyte kan skjutas upp några år. Vattenskadorna i föreningen sammanställs inför kommande åtgärder. Garagen har besiktigats ( flera av garagen används som förråd vilket inte är tillåtet). Nya dörrmattor till kvartersgård och källare. Avstängningsventilerna är kontrollerade hos dem som efterfrågade det. Remissvar angående skolbygget är lämnat. Dörröppnare har installerats till tvättstugorna. Skyddsrummen är inspekterade och protokoll inväntas från MSB. Översynen av lekredskapen på lekplatserna är påbörjad. Radonmätningarna är flyttade till 2021 p g a smittrisken vid Covid-19. 2018-2019: Översyn av hyreskontrakt för garage och p-platser. Genomförd cykelrensning, renovering av lägenheter på Vackra Birgers väg 1 och 3 till följd av vattenskador, Sanering och renovering i källare efter översvämning, nya lyktstolpar, ansning av buskar och nyplantering mm.
2017: Införandet av nytt lås- och bokningssystem för tvättstugor, bastu, övernattningsrum och hobbylokaler, Målning av fönster och fönsterbleck, byte av dörrparti i tvättstuga K1, Genomförd energibesiktning, Plantering av träd, Låsbyte för samtliga garagedörrar, Nya ledstrålkastare vid parkeringsplatserna, renovering efter vattenskador i källarna till följd av skyfallet.
2016-2017: Målning av radhusens förrådsdörrar. Trädfällningar och nyplanteringar, införandet av rörelsedetektorer i tvättstugorna K1och K2.
2015-2016.Samtliga ventilationskanaler har sotats, alla takfläktar har bytts ut och ventilationssystemen har injusterats och kontrollerats. Renovering och målning av radhusens balkonger och entrépartier. Renovering och invändig och invändig målning av kvartersgården samt målning av fasaden och tvättstugornas fasader. Anskaffning av 9 st nya tvättmaskiner. Byte av lampor i gatlyktor från kvicksilver till LED-lampor. Nyplanteringar och trädfällningar.
2014-2015: Avslutad radonsanering med godkända mätvärden för alla lägenheter. Målning av gavelspetsar och balkonger på flerfamiljshusen. Nytt gruppavtal från ComHem med grundutbud av digital_TV, bredband och fast IP-telefoni. Byte av torkskåp och torktumlare samt toalett i tvättstuga K1. Nytt lekhus vid lekplatsen Mv 40.
2013-2014: Borttagande av buskage på kullen, sopning av yttertak, Samtliga lekplatser besiktigades och godkändes, utbyte och målning av garagepaneler, upprustning av kvartersgårdens pentry, fortsatt radonsanering med radonsugar.
2012-2013: Diskussioner kring lösningar för parkeringsproblemen, renovering av kvartersgårdens västra gavel, Byte av värmeväxlare, expansionskärl och VVC-pumpar i undercentralen. Renovering av sittbänkar och utemöbler, fortsatt radonsanering.
2010-2011: Byte av varmvatten och värmekulvert inom området, nytt dörrparti och ny inkörsramp till tvättstugan K2, system för nattlåsning av tvättstugorna, stamsspolning av samtliga lägenheter, Asfalt återställd efter kulvertläcka vid Vackra Birgers väg 137, Ny kyl och frys till kvartersgården, Reparation efter brand i sophus 4, Radonsanering påbörjad.
2008-2009:Ny gatubelysning på körvägar och infarter. Nytt styr- och reglersystem i undercentralen, Energibesiktning och radonmätning, radonsanering av 25 lägenheter.
2007-2008: Målning av källare på Vackra Birgers väg 51 och 69, Omfattande klottersanering genomförd, Sanering av källare och bastu p g a vattenskada, Anslutning till Ragnsells ReturMerasystem för möjlighet att lämna förpackningar i soprummen, Traktorgaraget i kvartersgården renoverat och iordningsställt till vävstuga, nya möbler och gardiner till kvartersgården.
2006-2007: Varmvattencirkulationsslingorna på vindarna bytta, Reparationer av vattenläckor på markförlagda värme- och vattenledningar, renovering av bastun, förbättring av skyltningen för föreningen i området, installering av fiberbredband från Bredbandsbolaget.
2005-2006: Blomplantering och stenläggning av gångar.
2004-2005: Gamla sophus rivna och ersatta av nya, ett vid varje infart, Byte av tvättmaskiner, Låsbyten för alla lägenheter och gemensamma lokaler till ASSA Twin C 10, Montering av backventiler i dagvattenbrunnarna vid källartrapporna.

Övrigt

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ja

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Närservice

Gottsunda Centrum

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter