Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Svampvägen 6B

Norby Uppsala

1 750 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Svampvägen 6B

Antal rum 1 rum
Boarea 42,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 622
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Kommentar våning 2 i ett hus på 2 våningar.
Ekonomi Pris: 1 750 000 kr som accepterat pris
Avgift: 2 549 kr/mån (Tillkommer 60 kr i obligatorisk avgift för Kabel-TV). I varje lägenhet finns bredband och kabel-TV förberett. Leverantör är Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften (ingen digitalkanal). Com Hem er­bjuder mer TV, bredband och telefoni via tv-uttaget. För mer information, kontakta Com Hem.
Andel i föreningen: 0,8431%
Andel av årsavgift: 0,8%
Pantsatt Nej
Allmänt Ljus, välplanerad och öppen lägenhet med stor balkong i soligt västerläge, rymligt kök med matplats, gott om förvaring i lägenheten samt tillgång till förråd i källaren.

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus, bostadsrätt
Byggnadsår 1964 Föreningen bildades 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 20 november 2020
Energiklass: E
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 118 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Norby 67:1
Hall: Ljus välkomnande hall med vitmålade väggar och mörkt vinylgolv. Här finns gott om förvaring såväl i inbyggda garderober som i den stora klädkammaren. Här kan du stuva undan allt för en minimalistisk känsla.

Kök: Närmast hallen nås det välutrustade rymliga 60-talsköket med gott om förvaring och arbetsytor samt matplats vid stort fönster, som gjort för middagar tillsammans med vännerna eller familjen. Köket går i klassiskt vitt med vita släta köksluckor med snirkliga järnhandtag och stänkskydd i blå mosaik, vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Bänkytan består huvudsakligen av en stor praktisk diskbänk kombinerad med en mörk laminatskiva. Köket har nyare vitvaror och är utrustad med kombinerad kyl och frys, spis med spishäll samt spisfläkt.

Badrum: Bredvid köket nära hallen finns lägenhetens badrum. Det är helklaklat med kakel i blått och vitt med terrakottafärgat klinker med golvvärme. Badrummet har ett praktiskt fönster för vädring, uttag för tvättmaskin och är utrustat med WC, badkar, tvättställ i kommod och handdukstork. Det har även praktiska väggfasta hyllor för schampo och balsam som är lätta att nå.

Sovrum/ Vardagsrum: Stort kombinerat sovrum och vardagsrum med vitmålade väggar och ljust laminatgolv. I rummet finns gott om plats för både säng, skrivbord och soffhörna, eller ett extra matbord för större sällskap. Från rummet finns utgång till rymlig balkong i västerläge där goda middagar eller fikastunder kan avnjutas under den varmare delen av året. Vill du ha mer plats finns även föreningens stora gård med fast grill på baksidan av huset som vetter mot lugnt villaområde.

Stor 1:a med stor balkong nära Svamptorget i lugna Norby till ACCEPTERAT PRIS!

Stor 1:a med stor balkong och potential! ACCEPTERAT PRIS!
ACCEPTERAT PRIS! FLEXIBLA VISNINGSTIDER. KONTAKTA MÄKLAREN FÖR ÖNSKEMÅL! Ljus välplanerad stor 1:a på 42,5 kvm ( som en liten 2:a) med stor balkong mot lugn gata i västerläge ett stenkast från Svamptorget. I insynsskyddat läge kan du duka upp långbord på balkongen samtidigt som du har några minuter till till livsmedelsbutiken för att handla varor. Vin till middagen kan du handla på kort cykelavstånd i Gottsunda Centrum. Ryms inte sällskapet på balkongen har du tillgång till en stor gård. För kallare dagar har du ett stort rum i anslutning till balkongen med stor plats för middagsbord, soffhörna och sängavdelning. Du finns ett separat rymligt kök att laga maten i tillsammans med vännerna i utan att få os i resten av lägenheten. Du har nära till naturområden som Stadsskogen och Hågadalen för skogspromenader, joggingtur eller svampplockning. Lägenheten har ett visst renoveringsbehov, men med väl underhållet originalkök från 60-talet och vitmålade väggar som grund, ges goda förutsättningar att sätta sin egen prägel på lägenheten. Beläget mycket nära Svamptorget i Norby och omgärdad av villorna i området bidrar Brf Nova:s tvåplanshus till en villa-, och radhuskänsla i ett mycket lugnt och tryggt och familjevänligt område med stora lummiga innergårdar med trädgårdsprägel. För dig som studerar eller jobbar finns SLU, Ångström och Akademiska sjukhuset på några km avstånd.

Föreningen har god ekonomi med de stora renoveringarna gjorda och får även hyresintäkter från de lokaler de hyr ut. I föreningen finns såväl lekplats som boulebana och grillplats med fast grill, cykelförråd och barnvagnsförråd. Närmaste tvättstuga finns i grannhuset på Svampvägen 7. Varje lägenhet disponerar också källarförråd i källaren i samma hus som lägenheten. Det finns gott om garage i föreningen (48 st) och även ett fåtal kostnadsfria parkeringsplatser där "först till kvarnenprincipen gäller". Det är även möjligt att parkera kostnadsfritt längs gatan både för dem i föreningen och för besökande.

Vid Svamptorget finns närservice som ICA-butik, bageri, blomsterbutik, frisör, pizzeria, dansstudio mm. I Norby har du också nära till grönområden som Stadsskogen och Hågadalen. På några minuters avstånd från lägenheten finns busshållplats med flertalet busslinjer in till stan. Det finns även cykelväg hela vägen in till stan. Närliggande området Rosendal finns på ca 1km avstånd, Gottsunda Centrum på ca 2 km avstånd där t ex vårdcentral och systembolag finns.

Visningstider är flexibla. Välkommen att kontakta Märta Coronel Stillström på 0763-094502 eller marta.stillstrom@MOHV.se för bokning av visningstid och visningsdag!

Förening

Svampvägen 6B

Förening

Brf Nova

Allmänt om föreningen

Brf Nova består av husen på Svampvägen 3-9 som tillsammans innehåller 60 bostadslägenheter. Vidare hör 10 lokaler och 48 garageplatser till föreningen. Föreningens fastighet har beteckningarna Norby 66:1 och 67:1 (kvarteren Svampen och Kantarellen).

Lägenhetsfördelning:
11 1 rum och kök
22 2 rum och kök
10 3 rum och kök
17 4 rum och kök

Tv och bredband

I varje lägenhet finns bredband och kabeltv förberett. Leverantör är Com Hem. Grundutbudet ingår i årsavgiften (ingen digitalkanal). Com Hem er­bjuder mer TV, bredband och telefoni via tv-uttaget. För mer information, kontakta Com Hem.

Parkering

Det finns 48 garageplatser och ett fåtal vanliga parkeringsplatser i föreningen. Det finns 3 storlekar på garage. Kostnad för garage är 375 kr/månad för ett litet garage 450 kr för ett mellanstort garage och 450 kr/ månad för ett stort garage. Till garagen är det separat kö. Det är för närvarande 1-2 personer i kö till garageplatserna. Det finns även kostnadsfri parkering på föreningens 8 markerade parkeringsplatser och längs Svampvägen utanför. Här är det först till kvarn som tillämpas. Föreningens vicevärd har hand om parkeringen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomiska förvaltare är: Nabo Förvaltning AB Ingen avgiftshöjning är planerad i år både vad gäller lägenheter och parkering.

Renoveringar - utförda och planerade

Genomförda renoveringar:

2018 Renovering av fasad och grund för hus 6 och 8. Omläggning av kantsten utanför portarna till hus 4,6 och 8. Fortsatta radonåtgärder.
2017 Radonåtgärder, ny dränering och isolering grund hus 7, renovering av tvättstuga, renovvering av fasad och grund, plantering vid hus 4.
2016 Radonåtgärder
2014 Takrenovering
2013 Dränering och renovering fuktskada Dansstudion
2013 Renovering av fasad Svampvägen 8
2013 Åtgärdat läckage i avloppsrör under bageriet
2013 Ventilbyte undercentral
2013 Vattenläcka undercentral
2013 Uppsättning av parkeringsskyltar
2012 Vattenläcka i lgh 212
2012 Bageribyggnaden: nytt tak, ny isolering, nya ventilations-
anläggningar och nytt fönsterparti i södra gaveln
2011 Byte av en värmeväxlare i undercentralen
2011 Torkaggregat i torkrum 2
2011 Vattenläcka Svampvägen 4
2011 Ljuspollar utanför bageriet och dansstudion reparerade
2011 Sprickor i yttervägg, Svampvägen 8B
2010 Källartrappor, yttre källardörrar utbytta.
2010 Kulvertbyte från uc till kulvert mellan hus 5-7
2010 Iordningställande av lekplats mellan hus 3 och 5 och
uppmontering av grill vid hus 4
2007 Nya portar hus 3, 5, 7, Dränering grund hus 3
2005 Stamrenovering
2001 Nya garageportar
2000 Nya portar

Övrigt

Till varje lägenhet finns två förråd, varav ett ursprungligen varit avsett som matkällare uppmärkt med lägenhetsnumtret. I föreningen finns en tvättstuga med två torkrum och ett mangel- och stryk­rum med torktumlare. Tvättstugan finns i källaren till Svampvägen 7. Tvätt­tider bokas genom att namn och trappuppgång antecknas på tvättlistan. Nyck­larna förvaras i ett nyckelskåp. Skåpet öppnas med den nyckel som går till ytterdörren i trapphuset (porten). Denna nyckel kan också vid behov användas till ytterdörren Svampvägen 7A. Föreningen har en liten lekplats mellan Svampvägen 3 och 5. På innergården vid Svampvägen 4 finns det en boulebana och en grillplats med en fast monterad grill. När lägenheten överlåts inventerar föreningen genom vicevärden vilka nyck­lar som finns kvar i förhållande till hur många nycklar som kvitterats ut. Om det saknas nycklar som går till ytterdörren i trapphuset (porten) kan du som säljare komma att bli skyldig att betala för byte av nycklar och justering av nyckelsystem. Detta gäller även om du förlorar sådana nycklar vid annan tidpunkt.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Norby är ett lugnt område beläget mellan Eriksberg, Rosendal och Malma Backe. Beläget mittemellan Hågadalen och Stadsskogen finns närhet till flera strövområden och natur. Ett stenkast från hemmet finns närservice vid Svamptorget. USIF-arenan i Rosendal ligger ca 1km bort, På 2 km avstånd finns Gottsunda Centrum som även har vårdcentral, apotek systembolag och badhus mm. På ca 5- 6 km avstånd från lägenheten nås flera badplatser. På ca 4 km avstånd nås Uppsala Centrum.

Närservice

Svamptorget med blomsteraffär, livsmedelsbutik, frisör, bageri, pizzeria mm

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter