Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skidspåret 3A

Berghem UMEÅ

1 525 000 kr

Se alla bilder


Visning

Ring eller maila för tidsbokning!

Tisdag 24/11 13.00-13.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Skidspåret 3A

Antal rum 1 rum + kokvrå
Boarea 30,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3204-1-5-12
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 525 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 2 023 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel (mot avräkning).
Andel i föreningen: 0,63091%
Andel av årsavgift: 0,63091%
Reparationsfond: 1 848 kr
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 28 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Kontrollen 2
Välkommen till ert nya boende på omtyckta Berghem. Här bor ni endast ett stenkast från universitet och sjukhusområdet. Närheten till centrum känns ändå påtaglig och en kortare promenad bort finner ni hela Umeås utbud av restauranger och shopping. Utanför lägenheten finns busshållplats som tar er direkt ner till stan och med anslutning direkt till flyget. Lägenheten har ett kvadratiskt lätt möblerat rum med mysig sovalkov, helkaklat badrum och ett renoverat och fullutrustat kök. Stabil förening och en månadsavgift som inkluderar värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel. Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida!

- RENOVERAT FULLUTRUSTAT KÖK!

- LJUS OCH LUFTIG

- HELKAKLAT BADRUM

- LÄTTMÖBLERAD

- NÄRA UNIVERSITET OCH SJUKHUS

- AVGIFT SOM INKLUDERAR ”ALLT”


HALL
Hallen är rymlig och har plats för klädavhängning och viss möblering, tex. en byrå. Här finns även två garderober för förvaring. Golvet är ett ljust laminatgolv och väggarna är tapetserade i en lugn färgnyans.

RUM & ALKOV
Lägenhetens rum har samma typ av ljust laminatgolv som hallen. Väggarna är tapetserade med en fint mönstrad fondvägg och resten vitt. Det är ett lättmöblerat rum där flera möbleringsalternativ är möjliga. Takhöjden gör också att många väljer att möblera på höjden, med tex. ett loft i alkoven, för att frigöra golvyta. Ett stort fönster släpper in dagsljus långt in i lägenheten.

KÖK
Köket är renoverat och ett väl fungerande arbetskök med utdragslådor och rymliga skåp bakom luckor i vitt. Arbetsbänkarna är av massivträ med ett täckskiva i laminat ovanför. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys samt micro. Ljusinsläpp via ett fönster. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM
Badrummet är helkaklat i vitt med snygga, svarta detaljer. Här finns duschplats, wc, handfat, spegel, spegelskåp samt möjligheter att installera egen tvättmaskin. Golvvärme.

LÄGENHETSFÖRRÅD
Till lägenheten hör två förråd i källarplan.

RENOVERINGAR
2010: Omtapetsering i rum. alkov och kök.
2016: Tapetserat väggar i rum och alkov (de vita väggarna). Målat fönsterkarmar och lister.
2017: Renovering av kök.
Välkommen till ert nya boende på omtyckta Berghem. Här bor ni endast ett stenkast från universitet och sjukhusområdet. Närheten till centrum känns ändå påtaglig och en kortare promenad bort finner ni hela Umeås utbud av restauranger och shopping. Lägenheten har ett kvadratiskt lätt möblerat rum med mysig sovalkov, helkaklat badrum och ett renoverat och fullutrustat kök. Stabil förening och en månadsavgift som inkluderar värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel. Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida!

Förening

Skidspåret 3A

Förening

HSB Brf Kontrollen

Allmänt om föreningen

Brf HSB Kontrollen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter belägna på Skidspåret 3 A-B, Rågången 2 A-D, 4 A-E. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 7 st lokaler (hyresrätter). Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB Umeå och tekniskt av Firma Ulf Johansson. Trappstädning och inre renhållning har utförts av Samhall AB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är att den är god och inga avgiftshöjningar kommer att göras de kommande åren (information från ordförande 2020-11-16).

HUSENS SKICK
2017 Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-01.
2016 Byte av lägenhetsdörrar, målning av trapphusen samt byte av trapphusarmatur till energisnåla LED-lampor. Ett antal dörrar i källaren har också bytts ut (bl.a. till tvättstugor och torkrum). Tvättstugan på Rågången 2 har fått en ny tvättmaskin och på Rågången 4 har en ny torktumlare installerats. Varmvattensystemet till fastigheten på Skidspåret har justerats så att varmvattnet nu kommer betydligt snabbare i tappkranarna, som på sikt bör ge energibesparingar.
2015 Renovering av innergård i form av ny grill, nya bärbuskar/fruktträd, ny flaggstång/julgran. Fasaden på Rågången 2 och 4 har rengjorts/tvättats. Förrådet vid Berghems Blommor och miljöhuset på Rågången 2 har målats.
Balkonger: Renoverade och utbyggda för några år sedan.
2011 Dränering genomförd.
2005 El utbytt.
1999 Vatten- och avloppsstammar byttes.
1998 Tak renoverat.
1980-talet Fasad renoverad.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen diskuterar fönsterbyte, men först inom 5-10 år. Ingen renovering på gång under 2020.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar. Den största gården, med sol i princip hela dagen, har grill- och lekplats samt flera sittgrupper. Gratis odlingslotter, vicevärden sköter kön till dessa.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet (Small) ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se
Bredband samt IP-telefoni finns via Bredbandsbolaget 100/100 MB, ingår i avgiften.

PARKERING
- 76 st parkeringsplatser med motorvärmare, 134 kr/månad.
- 8 st varmgarage, 352-529 kr/månad, pris beroende på storlek.
- 14 st carportplatser, cirka 280 kr / månad.

Alla som köper i Brf Kontrollen är garanterade en parkeringsplats (enligt ordförande 2020-11-16).

ÖVRIGT
Två tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med fräscha maskiner. I dem finns två tvättmaskiner, torktumlare och anslutande torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. I källaren finns också två st hobbyrum (Rågången 2 och 4), bastu (600 kr/år) och övernattningsrum med kokvrå och 4 sovplatser (200 kr/dygn). HSB Brf Kontrollen äger 100 andelar i HSB Vind i Umeå Ek förening. Avräkning hushålls-el sker 1 gång/år vid årsskifte (återbetalning ifall man betalat för mycket alt. inbetalning ifall man betalat för lite). Nya radonmätningar är gjorda och mätvärden ligger under 200 Bq. Avsättning till inre fond sker. Trevlig stämning i föreningen som årligen har städdag och julbord m.m. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-11-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande badhus, norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeå enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter