Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sjöråvägen 4A

Tomtebo/Nydalaviken UMEÅ

1 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Fredag 26/2 10.00-11.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sjöråvägen 4A

Antal rum 2 rum
Boarea 54,60 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00301
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Kommentar Lägenheten ligger i markplan.
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 758 kr/mån Inklusive värme, vatten, bredband och tv.
Andel i föreningen: 0,031553%
Andel av årsavgift: 3,15535%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 30 oktober 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 124 kWh/m² och år
HALL
Egen entré i markplan. Välkomnande hall med ekparkett, ljusa väggar, fint ljusinsläpp via ett fönster. Förvaring i garderob.

KÖK
Klassiskt kök i modernt utförande. Skåpinredningen är ljus med stilrena handtag i rostfritt, gråa bänkskivor av laminat och mörkt kakel som ger köket en tidlös karaktär. Köket erbjuder plats för matgrupp och gott om förvaring i skåp. Kombinerad kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn, fläkt och diskmaskin från Siemens är kökets maskinella utrustning. Från köket nås lägenhetens stora härliga uteplats med sol under större delen av dagen och kvällen. Sommartid har man sol till ca 19:00.

VARDAGSRUM
Lägenhetens sociala rum är ljust och luftigt med öppen planlösning mot matplatsen och köket. Här finns samma fina parkettgolv som i resten av lägenheten och väggar är tapetserade i en ljus nyans som bryts av mot en mörkare fondvägg.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum är i anslutning till hallen och erbjuder plats för dubbelsäng och bra förvaring genom flertalet garderober. Även här finns ljust tapetserade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Mycket komfortabelt badrum med ljusgrå golvmatta, vita helkaklade väggar samt fönster som släpper in härligt dagsljus. Här finns toalett, dusch, handfat med kommod och spegel. Badrummet är också utrustat med tvättmaskin, tumlare samt praktiskt arbetsbänk.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett förråd.
Välkommen till denna fina gaveltvåa i nyskick och med bekvämt avstånd till Universitetet, NUS och IKSU. Lägenheten har en egen ingång i markplan och har en tilltalande planlösning som karaktäriseras av stilrena ytskikt och genomgående fin standard. Lägenheten erbjuder vardagsrum med öppen planlösning mot det stilrena köket och extra stor altan med sol under stor del av dagen och kvällen, ett bra sovrum med garderober och ett modernt badrum med egen tvättutrustning. Här bor du med naturen- och vackra Nydalasjön runt hörnet samt goda kommunikationer med buss, gång- och cykelbanor till centrum och handelsområden. Välkommen att boka er visning via vår hemsida!

Förening

Sjöråvägen 4A

Förening

BRF Sjörået

Allmänt om föreningen

Brf Sjörået i Umeå (org.nr 769619-7214) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2014. Föreningen förfogar över 32 st lägenheter i 4 st 2-våninghus belägna på adressen Sjöråvägen 2, 4, 6 och 8, fastighetsbeteckning Sjörået 2. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Sveriges BostadsrättsCentrum och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår VÄ/VA, kabel-tv och internet. Varje medlem skaffar ett eget avtal med önskad leverantör för hushållselen. Under nästa årsmöte i juni kommer det att diskuteras årliga indexhöjningar av hyran, inget är beslutat än - enligt styrelsen 2021-02-18.

HUSENS SKICK
Husen är byggda 2015, så de är i gott skick. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2020. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. 2-årsbesiktning utförd 2018 och allt är åtgärdat, enligt ordförande 2019-03-07. Under 2019 skedde en inoljning av loftgångar.

GÅRDEN
Trevlig innergård som ramas in av husen. Där finns gemensam grillplats med bänkar och bord.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Internet: A3 (ingår i månadsavgiften), 100 MB.
Kabel-tv: Telenor, basutbud (ingår i månadsavgiften). Varje lägenhet är utrustad med en boxer som ska lämnas kvar vid flytt.

TVÄTTSTUGA/ÖVERNATTNINGSRUM
Det finns ingen tvättstuga eller övernattningsrum. Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.


P-PLATS
14 st parkeringsplatser med eluttag (250 kr/månad) samt 16 st carportplatser med eluttag (350 kr/månad). I dagsläget finns lediga parkeringsplatser, styrelsen 2021-02-18.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Sopsortering i soprummet, kostnad 22 kr/månad/bostadsrätt. Finns partytält att låna för medlemmar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2021-02-18). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter