Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östermalmsgatan 44

Öst på stan Umeå

1 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Onsdag 4/8 16.30-17.15

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östermalmsgatan 44

Antal rum 1 rum
Boarea 43,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 0,5 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 2 697 kr/mån inkl, värme och vatten. individuell elmätning. TV/Bredband tillkommer med 240 kr/mån
Andel av årsavgift: 0,0888%
Driftskostnad 2 400 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar 100 kr el, 100 kr elnät
Söderläge
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1944
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 20 februari 2017
Energiklass: D
Primärenergital: 123 kWh/m² och år
Övriga byggnader Förråd i källaren tillhör lägenheten
HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning i garderober. På golvet ligger eklaminat och väggarna är vitmålade.

KÖK
Hemtrevligt kök med vita skåpluckor, laminatbänk och vitt kakel ovan ger köket en klassisk stil. Köket erbjuder mycket gott om förvaring. Den maskinella utrustningen är består av kombinerad kyl/frys, spis med ugn, fläkt samt modernt skafferi. Fin plats för matgrupp invid fönster, 4-6 pers.

VARDAGDRUM
Lättmöblerat och rymligt vardagsrum/allrum med plats för säng, soffa, tv-möbler och skrivbordhörna om så önskas. Tapetserade väggar i beige med brun fondtapet och stilfullt parkettgolv ramar fint in det gästvänliga rummet. Här når ni lägenhetens pärla, balkongen i härligt söderläge.

BADRUM
Komfortabelt badrum klätt i ljus och stilren våtrumsmatta. Badrummets inredning består av wc, handfat, spegelskåp med belysning och duschvägg,

Optimalt belägen etta med balkong i söderläge!

Optimalt belägen, smakfullt renoverad lägenhet Öst på stan, ett trevligt boende på halvtrappa i lugnt område!

Lägenheten har nya golv, renoverat badrum och ett rymligt kök med matplats. Hallen erbjuder bra förvaring och allrummet är lättmöblerat och luftigt med utgång till charmig balkong i soligt läge. Tillhörande källarförråd. Här bor ni på lugnt område mycket nära Universitetet, sjukhuset, IKSU och fantastiska älvspromenaden. Bekvämt gångavstånd till centrum och dess kompletta utbud av affärer och restauranger.

Varmt välkommen på visning!

Förening

Östermalmsgatan 44

Förening

Brf Duvan 8 i Umeå

Allmänt om föreningen

Bostadsrättföreningen Duvan 8 (org.nr 769635-3296) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2017. Föreningen förfogar över åtta lägenheter uppförda år 1944 på Östermalmsgatan 44. Föreningen har även 1 lokal i källarplan som i dagsläget är uthyrd. Föreningen förvaltas ekonomiskt av KPMG Umeå. Trappstädning sköts av en medlem i föreningen, snöröjning sköts av Bomgren Bygg och sandning sköts av medlemmarna gemensamt. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Hushållsel ingår ej i avgiften, separat avtal.
Ingen höjning av månadsavgiften är planerad under 2021 utan sker vid årsskiftet till 2022.
Eventuellt beräknar föreningen höja avgiften mellan 1-1,5%, enligt ordförande 2021-06-23.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Fasadrenovering ska påbörjas inom kort. Byte av samtliga fönster är nästan klart, enstaka fönsterbyten är kvar att byta.

HUSETS SKICK
2021 Byte av balkonger till lgh 1201 och 1202 är klara.
2020 Byte av samtliga balkongdörrar samt så utökade föreningen parkeringen vilket innebär att den nu rymmer en parkeringsplats per lägenhet, samt en gästparkering.

GÅRDEN
Gården utgörs huvudsakligen av gräs med en grusbelagd parkeringsplats på baksidan.
KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV (basutbud) ingår i månadsavgiften. Internet kan tecknas separat med Umeå Energi, och sedan valfri tjänsteleverantör.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugan i källaren tillhandahåller en tvättmaskin, en torktumlare och två torkskåp. Bokning av tvättstuga och bastu sker digitalt med hjälp av en personlig inloggning.

BILPLATSER
Föreningen har totalt 10 stycken parkeringsplatser, inklusive gästparkering, vilket innebär en parkeringsplats per lägenhet. Varje parkering kostar 350 kr/månad. Bostadsrättsinnehavaren har tillgång till en plats med motorvärmare från och med inflyttningsdagen.

ÖVRIGT
Förråd i källaren och balkong finns. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Söderberg & Partne (via Bostadsrätterna). Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas enskilt av bostadsrättsinnehavaren. I månadsavgiften ingår Värme, VA och basutbud av Kabel-TV. Abonnemang för hushållsel tecknas separat med Umeå Energi (därefter valfri leverantör).
Styrelsen har inga synpunkter på ägarandel när det gäller samägande barn + förälder, den får parterna fördela så som de finner lämpligast. Föreningen vill undvika att juridiska personer köper i föreningen. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-23. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Öst på stan kallas östra delen av gamla Umeå innerstad. Stadsdelen avgränsas av Umeå älven, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen karaktäriseras av äldre trähus. Det finns några historiska byggnader belägna i stadsdelen, till exempel gamla Länsresidenset och Gamla fängelset som är ombyggt till hotell och servering. Från området har du nära till både Universitet, NUS, stadskärnan och härliga promenadstråk längst älven.

Närservice

Caféer, restauranger, uteställen, Döbelns Park, förskola, skola, gymnasium, Konstnärligt campus, Iksu och strandpromenad längst älven.

Kommunikation

Kungsgatan löper genom hela området som är den centrala cykelleden till och från centrum och ända upp mot sjukhus och universitet. Du har även närheten till tågstationerna Umeå Centralstation samt Umeå Östra. Det finns mycket goda bussförbindelser, för mer info kring tider gå till www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter