Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 92

Mariestrand Umeå

2 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Måndag 26/10 18.00-18.45

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 92

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 81,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 132
Våning 8 av 11, hiss finns
Kommentar våning 11 förråd
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 204 kr/mån Värme, Bredband, Kabel TV
Andel i föreningen: 1,7456%
Andel av årsavgift: 1,74643%
Driftskostnad 3 500 kr/år
varav
El: 2 000 kr
VA: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Hushållsel, varm- och kallvatten mäts och bekostas individuellt, vilket innebär att du kan påverka din egen driftkostnad. Föreningen har individuell mätning. Schablonmässig kostnad angiven beräknad utifrån en månad. Hushållsel 139 kr/m, varmvatten 59 kr/m och kallvatten 64 kr/m.
2 inglasade balkonger
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2017
Energiklass: B
Primärenergital: 73 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
HALL
Rymlig och väldisponerad hall som öppnar upp till de generösa sällskapsytorna, kök och vardagsrum. Hallen är inredd med kapphylla och garderober, en av garderoberna är utrustat med städskåp. På golvet ligger ett fint parkettgolv som enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i bostaden (bortsett badrum), vilket ger ett fint helhetsintryck. Väggarna är ljust tapetserade.

KÖK
Kök och vardagsrum integrerar i en öppen och social planlösning, vilket gör det lätt och trivsamt att umgås. Flertalet fönsterpartierna ger vackert ljusinsläpp och oavsett var du befinner dig i rummet så kan du blicka ut över den fina omgivningen över Nydalasjön. Köksdelen är placerad till höger i rummet och inrett med vit skåpinredning och arbetsytor i svart laminat. En köksö skapar ytterligare förvaringsutrymmen samt arbetsytor till köket, samtidigt som den trivsamt avgränsar kök från matplats och vardagsrum. Från köket nås en av lägenhetens två inglasade balkonger. Från denna balkong kan ni njuta av morgonsol och morgonkaffet samtidigt som ni vilar ögonen mot Nydalasjön och naturen runtomkring.

Matplatsen är rymlig och placerad invid köksön och fönster ut mot Nydalaområdet.

VARDAGSRUM
Det rymliga vardagsrummet har gott om utrymme för större soffgrupp och ytterligare funktioner om önskemål finns. Rummet går att dela av och frigöra ytterligare ett sovrum i de fall behoven finns. Från vardagsrummet nås lägenhetens andra balkong, även den inglasad och utrustad med infravärme. Denna balkong är större och har fin kvällssol. Balkongen har delvis utsikt över Nydalaområdet.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet har 4 garderober. Sovrummet har mörkgrå tapeter.

SOVRUM 2
Sovrum 2 är mindre och passar utmärkt som barnrum, kontor eller gästrum. Rummet har 1 garderob, samt nisch för ytterligare garderober i de fall man önskar. Väggarna är ljust tapetserade.

BADRUM
Kaklat och klinkrat badrum i klassiskt och modernt vitt och grått. Badrummet är inrett med dusch, duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel samt handdukstork. Här finns även en separat tvättdel bestående av; tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk samt över- och underskåp. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter.

ÖVRIGT
Lägenheten är en 4:a i originalutförande. Nuvarande ägare valde bort ett sovrum i samband med nyproduktion för att frigöra rymligare sociala ytor, vilket blev ett mycket lyckat tillval.

Rymlig 3:a på högt läge och med utsikt mot Nydalsjön!

Välkommen till denna rymliga och påfallande ljusa lägenhet som karaktäriseras av den vackra utsikten över Nydalasjön samt generösa sällskapsytor. Två inglasade balkonger förgyller lägenheten ytterligare. Lägenheten är flexibel i sin planlösning och går smidigt att omdisponera till en 4:a om behoven finns. Här bor ni bekvämt med hiss i huset och med närhet till Mariehemscentrum, restaurang, träningsanläggning, busshållplats med flertalet avgångar samt Nydalaområdet med dess rekreations- och motionsutbud. Med cykel tar ni er enkelt till Universitet och NUS. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser, även carport.

Förening

Mariehemsvägen 92

Förening

Mariestrand 3

Allmänt om föreningen

RBF Mariestrand 3 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2013. Föreningen äger fastigheten Plymen 1 och 2 i Umeå på adressen Mariehemsvägen 90 och 92 och är uppförda 2015-2016. I samband med fusionen med RBF Mariestrand 4 förfogar man över 72 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. RBF Mariestrand 4 upplöstes 2018-05-22. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 1 % den 1/7 2020, enligt ordförande 2020-10-09.Ingen ytterligare höjning är planerad under 2020.

HUSENS SKICK
Husen är i nyskick då det byggdes 2015-2016. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Se vidare årsredovisning 2018-07-01–2019-06-30.

PARKERING
44 st carportplatser med el (495 kr/månad) och 25 st parkeringsplatser med el (325 kr/månad). Det finns MV-platser och carportplatser lediga, enligt ordförande 2020-10-09.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GÅRDEN
På gården finns lekplats och grill. Buskar och träd är under uppväxt.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykelförråd samt fordonsrum (för ex barnvagnar, skidor)

KABEL-TV OCH BREDBAND
Telia Triple Play (TV och bredband 100/100 MB) ingår i angiven månadsavgift. Bredbandshastigheteten kommer att höjas till 250/250, förhoppningsvis innan årets slut beroende på Telias leveranstid. Ingår fortfarande i månadsavgiften och kommer inte att generera någon höjning av den. Alla lägenheter kommer att få sin hårdvara utbytt i samband med det.


ÖVRIGT
Som bostadsrättsinnehavare kan du ur ett miljö- och ekonomiskt perspektiv påverka din egen driftskostnad då både el- varm och kallvattenförbrukning mäts och bekostas individuellt. Föreningen har en individuell mätning, så bostadsrättsinnehavaren betalar el-varm och kallvatten månadsvis. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Förråd för barnvagn, rullstolar samt möjlighet att ladda elrullstolar finns i trapphuset. Lägenhetsförråd finns bekvämt på vinden. Utvändiga cykelförråd kommer att vara i närheten av husen.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2020-10-09). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Mariestrand är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det endast bostadsrätter. Med nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet på Mariehem ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Mariestrand utgör tillsammans med Mariehem, Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

Vid Mariestrand har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariestrand tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter