Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kuratorvägen 10

Ålidhöjd UMEÅ

2 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmälan krävs via vår hemsida!

Måndag 9/8 16.30-17.15

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kuratorvägen 10

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 78,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3249-1-39-2
Våning 10 av 10, hiss finns
Kommentar Toppvåning, längst upp i huset!
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr utgångspris
Avgift: 4 760 kr/mån ink, värme, vatten, internet och tv
Andel i föreningen: 0,80112%
Andel av årsavgift: 0,80112%
Driftskostnad 2 449 kr/år
varav
El: 2 449 kr (1624 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaderna är beräknade på nuvranade ägares förbrukning under förgående år ink 16 Ampere lägenhetssäkring.
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Solfylld balkong i västerläge med oslagbar utsikt över hela Umeå stad.
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1988
Ventilation FTX-System
Energideklaration
Utfärdad den 4 december 2018
Energiklass: C
Primärenergital: 90 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kuratorn 2
Nu ges möjligheten att förvärva denna unika topplägenhet på våning 10 av 10 med oslagbar utsikt över hela Umeå! Den välplanerade trean har genomgående stora rum, är stilrent inredd, har fantastiskt ljusinsläpp och erbjuder mycket gott om förvaringsmöjligheter. Balkong i solfyllt västerläge sätter guldkant på boendet.

Mycket välskött förening med möjlighet till bil och garageplats, nyrenoverad tvättstuga, bastu, lummig utemiljö i toppklass med lek och grillplatser. Fina faciliteter som övernattningsrum och samlingslokal finns att tillgå. Här bor ni granne med IKSU och Universitet och sjukhus.

Intilliggande ålidhemscentrum erbjuder apotek, vårdcentral, flertalet mataffärer och restauranger. Nydalasjön med dess vackra omgivningar och strövområdet bara ett stenkast bort. Förskolor och skola finns inom promenadavstånd. Detta enastående boende måste upplevas på plats, välkommen på visning!

- Högst upp i huset
- Oslagbar utsikt i västerläge
- Optimalt läge nära Universitet och sjukhus
- Mycket välskött förening
- Väldisponerad

HALL
Inbjudande och välkomnande hall med praktisk skjutdörrsgarderob med spegelglas. Längre in i hallen nås ytterligare förvaring i rymlig klädkammare och garderober. Ljus tapet och stilrent trägolv klär ytskikten.

KÖK
Stilrent inrett kök med klassiska vita skåpluckor med rostfria handtag och rostfärgat kakel pryder väggen ovanför arbetsbänken i träliknande laminat. Köket erbjuder mycket fin förvaring i skafferi, skåpar och vacker vitrindel. Kökets maskinella utrustning består fullstor kyl och frys, spis med ugn och häll, fläkt och diskmaskin. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ljust trägolv.

VARDAGSRUM
Rymligt och inbjudande vardagsrum med social kontakt till lägenhetens kök. Stort fönsterparti släpper in härligt ljusinsläpp och ger rymd till rummet. Utrymme för soffa, tv-möbel och enklare möblemang. Stilren tapet och klassiskt parkettgolv ramar fint in det gästvänliga rummet.

Från det sociala rummet når ni lägenhetens pärla, den enastående balkongen i västerläge. Oslagbar utsikt över hela Umeå stad och till härifrån ser ni till och med Röbäcksslätten.

SOVRUM
I anslutning till hallen nås det största sovrummet med plats för dubbelsäng och möblemang. Gott om klädförvaring ges i flera garderober. Väggarna är tapetserade i en lugn grön kulör och på golvet ligger trägolv.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum har också tapetserade väggar, dekorativ tapet och ljus matta på golv. Fin förvaring i skjutdörrsgarderob med både spegelglas och belysning.

BADRUM
Generöst badrum med all komfort ni behöver. Badrummets inredning består av wc, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp och dusch med vikbara väggar. Tvättmaskin, torkskåp, bänk med vask och utrymme för klädvård samt praktiskt hyllsystem underlättar vardagen. Väggarna är kaklade i duschutrymmet och ljus plastmatta pryder golvet.

Svårslagen utsikt från 10e våning!

Nu ges möjligheten att förvärva denna unika topplägenhet på våning 10 av 10 med oslagbar utsikt över hela Umeå! Den välplanerade trean har genomgående stora rum, är stilrent inredd, har fantastiskt ljusinsläpp och erbjuder mycket gott om förvaringsmöjligheter. Balkong i solfyllt västerläge sätter guldkant på boendet.

Mycket välskött förening med möjlighet till bil och garageplats, nyrenoverad tvättstuga, bastu, lummig utemiljö i toppklass med lek och grillplatser. Fina faciliteter som övernattningsrum och samlingslokal finns att tillgå. Här bor ni granne med IKSU och Universitet och sjukhus.

Intilliggande ålidhemscentrum erbjuder apotek, vårdcentral, flertalet mataffärer och restauranger. Nydalasjön med dess vackra omgivningar och strövområdet bara ett stenkast bort. Förskolor och skola finns inom promenadavstånd. Detta enastående boende måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Förening

Kuratorvägen 10

Förening

HSB Brf Kuratorn

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kuratorn är en äkta bostadsrättsförening vars hus uppfördes 1988. Föreningen förfogar över 125 lägenheter (bostadsrätter) och 2 lokaler (hyresrätter) på fastigheten Kuratorn 2. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen utförs av HSB Umeå. Även trappstädning och inre renhållning utförs av HSB Umeå. Svensk Markservice AB sköter grönytorna, snöröjning och sandning. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Inga avgiftshöjningar under 2020 enligt ordförande 2020-10-27.

HUSENS SKICK
2019-2020: Renovering av garage, byte fläktsystem i radhusen, byte av rökluckor.
2018: Utvändig ommålning av radhusen samt renovering av anslutningar till allmänt gång-/cykelvägsnät.
2017 Utbyte av växlar för internet, tvättstugan renoverades och maskiner byttes ut, ventilationskontroll i punkthus och radhus. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-08-29.
2016 Förbättringar av gång-/cykelvägar samt grönytor, byte av expansionssystem. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2016-09-06.
2015 Nya aggregat för ventilation och värmeåtervinning har installerats i punkthusen, ogräsbekämpning.
2014 Byte av VVC pump, tvättning av kakel i trapphus, byte av kodlåssystem för punkthusen, uppgradering av nätverket för internet, nya möbler vid grillplatsen.
2013 Undertaken på radhusen byttes, pelarna genom balkongerna på punkthusen återfick ursprunglig blå färg, frånluftskanalerna i punkthusen rensades, avloppsrensning i stickkanalerna utfördes, plåtytor på fasader till hus 28 och 30 rengjordes, ny belysning i samlingslokalen, ny dörr till soprummet.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Under 2021 planerar föreningen följande:
- Bygga om två soprum till cykelförråd
- Byta värmeväxlare
- Färdigställa arbetet med ett frostskadat tegel på hus 10
- Eventuellt några balkongåtgärder
- Eventuellt åtgärda frostskada på garage

GÅRDEN
Föreningens fina utemiljö består av sitt- och grillplatser, lekplatser och härlig grönska.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via ComHem och ingår i månadsavgiften. Bredband via AllTele (1000 Mbit), obligatoriskt tillägg 150 kr/månad.

TVÄTTSTUGA
Det finns en nyrenoverad grovtvättstuga i föreningen med stor tvättmaskin, liten tvättmaskin och torktumlare. Dessutom tillgång till torkrum och mangel. Grovtvättstugan bokas med hjälp av bokningscylinder, som följer med lägenheten.

PARKERING
65 garagePLATSER (310 kr/månad), 2 st i kö per 2020-10-27.
63 mv-platser (varav 10 st är gästparkeringar) (130 kr/månad), 2 st i kö per 2020-10-27.

Två stycken gula parkeringstillstånd följer med lägenheten vad gäller gästparkeringarna. Föreningens vicevärd Per Hedman kontaktas vid bokning av plats.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tillgång till samlingslokal för ca 30 personer (100 kr/dygn) och övernattningsrum (200 kr/dygn). Övernattningsrummet inrymmer pentry, wc/dusch, TV, täcken och är anpassat för 4 personer.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Fritidskommittén är mycket aktiv och anordnar t.ex surströmmingsfest i september och julgröt i december. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-10-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida www.kuratorn.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus och IKSU. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter. Här har man närhet till skog och friluftsområden och fina Nydalasjön.

Närservice

Granne med IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet. Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden finns i närheten. Ålidhems centrum ligger bara en promenad på 5 minuter bort med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med cykel. Mycket goda kommunikationer med buss alldeles i närheten. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet och här finns även bilpooler. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats och flygbussen dit passerar alldeles i närheten.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter