Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 29A

Berghem UMEÅ

2 295 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Fredag 22/1 12.00-13.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axtorpsvägen 29A

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 78,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3214-1-40-9
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 295 000 kr utgångspris
Avgift: 3 355 kr/mån ink, värme, vatten, internet, tv och hushållsel (shablon)
Andel i föreningen: 0,57186%
Andel av årsavgift: 0,57186%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Fin balkong med inglasning med härlig sol under dagen.
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd och ett matkällarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 12 augusti 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 87 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Skidbacken 7
Kliv in i denna välplanerade och optimalt belägna gaveltrea med låg avgift på attraktiva Berghem! Lägenheten har bevarad tidstypisk karaktär i kombination med stilrena och moderna ytskikt. I harmoni fördelas stort kök med fint utrymme för matplats, rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong och vackra dubbeldörrar, helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin, två sovrum med bra storlek och hall med mycket god förvaringsmöjlighet.

Här bor du i en solid förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och fina faciliteter som samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, bastu och aktiviteter för de boende såsom tennisbana och boulebana. Trivsam utemiljö med grillplatser med utomhusmöbler. Tvättstuga, två tillhörande förråd och cykelförråd finns beläget i samma hus och parkeringsplatser finns lediga. På Berghem bor du bekvämt med promenadavstånd till Universitet, Sjukhus, IKSU och välsorterad mataffär.

- Låg avgift
- Välplanerad och generösa rum
- Mycket solid förening
- Optimalt läge
- Inglasad balkong

HALL
Välkomnande hall med mycket bra möjlighet till förvaring, både på hatthylla och en hel garderobsvägg. Väggarna är stilrent målade i vitt och på golvet ligger ljust laminatgolv.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket är rymligt och i fint originalutförande. Målade luckor i trendig ljus kulör och vitt kakel pryder ytorna. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin. Här ges gott om förvaring i höga skåp och bra arbetsyta till köksbestyren. Trevlig plats för stor matgrupp invid fönster.

VARDAGSRUM
Gästvänligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp stora fönster. Rummet är lätt att möblera med variation och har utrymme för såväl soffa, tv-möbler och matsalsgrupp om så önskas. Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen med sol under dagen. Diskret tapet och klassiskt parkettgolv ramar fint in det sociala rummet.

SOVRUM
Rymligt sovrum med ingång från tidstypiska skjutdörrar. Sovrummet har plats för dubbelsäng och enklare möblemang. Väggarna är tapetserade i en dekorativ tapet och stilrent parkettgolv klär ytskikten.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum har bra storlek och nås från lägenhetens kök. Samma stilfulla parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
I anslutning till lägenhetens hall nås det helkaklade och stambytta badrummet med skön golvvärme. Badrummets inredning består av vägghängd wc, handfat, spegel och dusch. Toppmatad tvättmaskin underlättar vardagen och fönster släpper in härligt dagsljus.

BRA ATT VETA
2020: Målning hall, barnrum och kök
2019: Nytt golv barnrum .
2016: Nya golv och tapet i sovrum samt vardagsrum
Lägenheten kan tillträdas snabbt vid önskemål.

Välplanerad och stilrent inredd trea på attraktiva Berghem!

Kliv in i denna välplanerade och optimalt belägna gaveltrea med låg avgift på attraktiva Berghem! Lägenheten har bevarad tidstypisk karaktär i kombination med stilrena och moderna ytskikt. I harmoni fördelas stort kök med fint utrymme för matplats, rymligt vardagsrum med utgång till inglasad balkong och vackra dubbeldörrar, helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin, två sovrum med bra storlek och hall med mycket god förvaringsmöjlighet.

Här bor du i en solid förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och fina faciliteter som samlingslokal, gästlägenhet, hobbyrum, bastu och aktiviteter för de boende såsom tennisbana och boulebana. Trivsam utemiljö med grillplatser med utomhusmöbler. Tvättstuga, två tillhörande förråd och cykelförråd finns beläget i samma hus och parkeringsplatser finns lediga. På Berghem bor du bekvämt med promenadavstånd till Universitet, Sjukhus, IKSU och välsorterad mataffär. Varmt välkommen på visning!

Förening

Axtorpsvägen 29A

Förening

HSB Brf Skidbacken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Skidbacken är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 203 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 st lokaler upplåtna med hyresrätt samt 1 gästlägenhet och 1 samlingslokal, belägna på fastigheterna Skidbacken 7 och Skidbacken 8 på adresserna Rågången 6-8 A-C, 10-12 A-B (jämna nr), Axtorpsvägen 21-27 A-B (udda nr), 29 A-C och Skidspåret 4 A-B. Fastigheterna byggdes 1964. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Många renoveringar är på gång framöver så månadsavgiften kommer att höjas med 3% f o m 1/1 2021, enligt ordförande 2020-12-15.

HUSENS SKICK
Föreningen har en 30-årig underhållsplan.
2019: Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2019-09-03.
2018: Slutfört renovering av pannrum, byte av stamventiler och lägenhetsventiler, målning och ny belysning i trapphus, installation av postboxar, byte lägenhets-/entrédörrar samt nya lås och nytt smidesräcke vid nedfart till garage. 2016: Renoverat stödmur och nedfart vid garage Skidspåret 4.
2015: Tvättstugerenoveringar, renovering av bastu och hobbylokal, renovering lekplatser, OVK.
2014: Markplaneringar, ramp och byte av panel till cykelförråd.
2013: Takplåt byttes på Axtorpsvägen 29 samt Rågången 10–12, ombyggda soprum för avfallssortering.
2005: Fönsterbyte och balkonginglasning.
1999–2000: ROT-renovering utfördes.
1999: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2021: Byte av all asfalt och entréer
2022: byte av el och installation av laddstolpar
2023: byte av tre tak och installation av solceller
2024: relining av avloppsrör under husen, stambyte är gjort

GÅRDEN
Fin innergård med många aktiviteter. Här finns en tennisbana (i dagsläget krävs medlemskap i Berghems Tennisklubb), bouleplan, grillplats med bänkar, lekplats samt ett utomhusschack (för tillgång till pjäserna, kontakta fritidskommittén). Dessutom växer det rikligt med blåbär, vinbär och smultron på gården, som är fritt att plocka.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugorna är belägna i mittenuppgången i varje huskropp. Självdoserande maskiner med fosfatfria tvättmedel (f.n gratis).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Riksnet, som ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 80 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (155–215 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (329-454 kr/mån). 15 st gästparkeringar. Det är minst 4 år till garage men det finns möjligheter att få en mv-stolpe omgående, enligt ordförande 2020-12-18. Separat kö tillämpas.


GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Samlingslokal på Rågången 12 A som rymmer upp till 48 personer, går att hyra för 100 kr/tillfälle som medlem. Välutrustad gästlägenhet finns att hyra för 100:-/natt för medlemmar och är belägen på Rågången 6 C, där finns även ett hobbyrum. Bastun (f.n gratis) är belägen på Rågången 6 B.

ÖVRIGT
Förråd finns att tillgå för varje lägenhet. Föreningen äger 400 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Lägenheter med balkong har ett tillägg på 200:-/månad inbakad i månadsavgiften. Avgiften kvarstår tills finansieringskostnaden är betald efter 10–15 år. Debitering för el sker via avgiftsavin med tidigare förbrukning som debiteringsgrund. Avläsning sker en gång per år (månadsskiftet februari/mars) med efterföljande slutdebitering. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, i försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Bostadsrättstillägget ingår EJ i föreningens fastighetsförsäkring. Hemsida www.brf.skidbacken.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-12-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter