Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rörstrandsgatan 31

Vasastan / Birkastan Stockholm

4 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rörstrandsgatan 31

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 51,00 kvm
SS 21054:2009

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0004
Våning 0,5, hiss finns
Kommentar Halv trapp
Ekonomi Pris: 4 695 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 1 408 kr/mån Inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband.
Andel i föreningen: 0,63223%
Kommentar Utöver månadsavgiften tillkommer kostnaden för hushållsel och hemförsäkring. Kostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Nej
Allmänt Enligt föreningens register är lägenheten 49kvm men enligt faktisk uppmätning 51kvm.
Säljaren disponerar båda ett vinds- och källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1927
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 7 januari 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 198 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
Fastighetsbet. Leran 8

Hall

Inbjudande luftig entré med generösa ytor och avhängningsmöjligheter invid ytterdörren. Här möts du av tidlösa materialval i form av vitmålade väggar, vitlaserade furutiljor samt spotlights i taket. Från hallen når du både lägenhetens badrum, sovrum samt köket som leder dig vidare till lägenhetens vardagsrum.

Kök

Minimalistiskt och smakfullt renoverat kök med vita släta skåpsluckor smyckade med beslag i rostfritt stål, samt silverfärgat kakel satt i tegelförband bakom den mattsvarta bänkskivan. Här bjuds det på generösa arbetsytor och tacksam förvaring i flertalet över- och underskåp. Fullt utrustad med spis, ugn, fläkt, mikro, integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket har berikats med vitmålade väggar, trägolv i form av vitlaserade furutiljor samt spotlights i taket.

Vardagsrum

Stort och tilltaget vardagsrum med plats för matsalsmöbel och större soffgrupp. Rummet som förses med en stor dos dagsljus via det tidstypiska fönstret har berikats med vitmålade väggar och trägolv i form av vitlaserade furutiljor. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder lätt in till sociala samspel under trevliga tillställningar!

Sovrum

Stillsamt sovrum med plats för stor dubbelsäng och annan möblering så som byrå eller avlastningsbänk. Ljusa ytskikt i form av duvblåmålade väggar och trägolv i from av vitlaserade furutiljor. Tacksamma förvaringsmöjligheter då rummet försetts med tre platsbyggda garderober.

Badrum

Rymligt badrum med mörkgrått klinkergolv och vita kakelklädda väggar. Utrustat med wc, dusch med glasvägg, kommod, spegelskåp samt spotlights i taket. Badrummet har även försetts med golvvärme och berikats med både tvättmaskin samt torktumlare.

Perfekt planerad 20-talstvåa med genomgående ljusinsläpp!

Belägen på Birkastans kanske mest åtråvärda gata återses denna sociala och smakfullt renoverade 20-talstvåa disponerad på 51 yteffektiva kvadratmeter! Bostaden har berikats med härligt ljusflöde från de tidstypiska fönsterna, kvalitativa materialval som genomgående och vitlaserat trägolv i form av furutiljor, ett fullt utrustat kök med flertalet över- och underskåp som smyckats med beslag i rostfritt stål samt målade väggar i ljusa nyanser! Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet bjuder lätt in till sociala samspel under trevliga tillställningar, medan det stillsamma sovrummet som försetts med tre platsbyggda garderober rymmer plats för stor säng! I det helkaklade badrummet med grått klinkergolv och vita kakelklädda väggar har tvättmaskin och torktumlare installerats för att underlätta vardagslivet! Här bor du i en trygg och stabil förening med mycket god ekonomi och låga avgifter. Föreningen får dessutom stora intäkter från lokaler och garageplatser!

Bostaden är belägen på Rörstrandsgatan i hjärtat av trendiga och populära Birkastan som ligger i den sydvästra delen av Vasastan. Området som ofta kallas för lilla Paris tack vare den franska atmosfären med flertalet restauranger, delikatessbutiker och caféer har blivit en av de mest älskade stadsdelarna i Stockholms innerstad. Serviceutbudet är som störst längs med Rörstrandsgatan där även många mötesplatser återses och som sommartid förvandlas till en gågata utan biltrafik! Här bor du med närhet till både Vasaparken, Karlbergskanalen med dess härliga grönområden och promenadstråk, Hagaparken som till city! Kommunikationsmöjligheterna är även förstklassiga med S:t Eriksplans tunnelbana och flertalet bussförbindelser med linjetrafiken som tar dig till Arlanda Airport! På nolltid når du även Odenplan och pendeltågstrafiken.

Förening

Rörstrandsgatan 31

Förening

Brf Rörstrand 29-37

Allmänt om föreningen

Brf Rörstrand är en s.k. äkta förening som äger marken. Byggnaderna uppfördes mellan 1927-29 och är grönklassade av Stockholms Stadsmuseum. Trapphusen har originalmålade tak och väggmålningar. Föreningen upplåter 113 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt. Man har även 10 lokaler samt ett garage med 26 platser. Lägenhetsytan uppgår till 8 074kvm och lokalytan till 2 300kvm.

Boende i föreningen disponerar en tvättstuga i källaren med elektronisk bokning, soprum som tar hushållssopor, matavfall, grovsopor och elskrot i begränsad omfattning. Det finns även tre barnvagnsrum samt garage. Fastigheten har tre gårdar. Den yttre gården med entré för nr 33/35/37 är asfalterad och har utemöbler. Innergården har nyligen totalrenoverats och har möbler och två grillar. Bakgården mot vattnet har järnutemöbler och grill.

Tv och bredband

Kabel-TV grundutbud och bredband 700–900 Mbit via ComHem som ingår i avgiften.

Parkering

I huset finns 26 garageplatser samt några motorcykelplatser som hyrs ut internt. F.n. kö. Platserna kostar ca 2000 kr/mån. Vid S:t Eriksplan finns ett större varmgarage.

Utöver det råder boendeparkering på närliggande gator och kan ansökas via Stockholms stad, (https://parkering.stockholm/boendeparkering/) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Stor välskött förening med mycket god ekonomi och låg belåning om 551kr/kvm. Avgifterna har sänkts i flera omgångar, 2013 med 10%, 2008 med 20% och 2006 med 10%. Föreningen har intäkter om ca 3,8Mkr/år och gjorde ett positivt resultat före avskrivningar om ca 2mkr för 2018. De 4 kvarvarande hyresrätterna är dolt kapital eftersom de kan säljas vartefter de blir lediga. Man diskuterar även att installera bergvärme vilket skulle sänka föreningens uppvärmningskostnader med ca 500 000kr/år.

Renoveringar - utförda och planerade

Sedan huset köptes år 2000 har större renoveringar och investeringar genomförts. Bla har fasaden och ytterfönster renoverats, man har lagt om två gårdar samt tak. Bytt el-stammar och successivt bytt ut rörstammar i samband med badrumsrenoveringar. Stammar byts allt eftersom medlemmar i föreningen renoverar kök och badrum. Syftet är att successivt höja kvalitén på husets stammar samt förhindra att renoverade kök och badrum senare behöver brytas upp för att byta bakomliggande avloppsrör.

Urval av utförda renoveringar
2018-2019 Innergården totalrenoverades.
2018 Ny sophantering.
2017 Omfattande arbete med ventilationssystemet.
2016 Renovering av resterande fönster i uppgång 35. Ombyggnation av 3 lokaler till lägenhet. Översyn av byggnadens brandskydd. Ommålning av utvändiga portar.

Övrigt

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Birkastan är ett av Stockholms mest älskade områden. Här finns en hemtrevlig atmosfär med mysiga små butiker med kläder, inredning, blommor och delikatesser. Många populära mötesplatser med trevliga restauranger och sköna caféer. Goda kommunikationer med T-bana och bussar vid S:t Eriksplan och pendeltåget vid Karlbergsstation.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter