Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 29

MALMÖ

1 275 000 kr

Se alla bilder


Visning

Premiärvisning, anmäl er via hemsidan eller till mäklaren!

Söndag 16/5 15.00-15.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 29

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 160
Våning 17 av 17, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 275 000 kr
Avgift: 4 413 kr/mån inkl. VA, kabel-TV (obligatoriskt tillägg 861 kr/mån som avser värme, bredbandsavgift, samt mätning enligt IMD)
Andel i föreningen: 0,17009%
Andel av årsavgift: 0,16905%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning (FTX)
Energideklaration
Utfärdad den 17 februari 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 175 kWh/m² och år

Hall

Vi välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaring tack vare den stora och praktiska inbyggda skjutdörrsgarderoben. Ljusa väggar och på golvet vilar ekparkett.

Kök

Ett stort och välplanerat kök med goda arbets- och förvaringsytor. Här ryms en matplats om 4-6 personer. Köksinredningen består av över- och underskåp i ribbad ek med bänkskiva i grå laminat tillsammans med stänkskydd i rostfritt stål. Utrustningen består av diskmaskin, inbyggd ugn, glaskeramikhäll, spisfläkt och kyl/frys. Alla vitvaror är i borstat stål för en enhetlig känsla. Ljusa väggar och plastmatta i schackrutemönster på golvet.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matplats om 6 personer. Stort fönsterparti i västerläge med härligt ljusinsläpp och spektakulär utsikt. Optimalt vardagsrum för härliga middagsbjudningar och socialt umgänge. Härifrån tar vi oss till både balkongen i västerläge och bostadens större sovrum. Även här har vi ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 1

Med ingång från vardagsrummet tar vi oss in i bostadens större vardagsrum. Här finns det plats för stor dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Härifrån når vi den härliga balkongen. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 2

Det andra sovrummet med ingång från hallen erbjuder plats för enkelsäng alternativt mindre dubbelsäng samt ytterligare möblemang i form av extra förvaring eller arbetshörna. Ljusa väggar samt parkettgolv även här för en enhetlig känsla. Härifrån har vi en härlig utsikt över större delarna av Malmö och på en bra dag ser man bortom Lomma och Lund.

Badrum

Ljust badrum med våtrumstapet på väggarna och plastmatta på golvet. Utrustningen består av handfat med kommod, spegelskåp, wc-stol, duschkabin samt egna tvättmöjligheter tack vare praktisk kombimaskin.

Balkong

Underbar inglasad balkong i bästa västerläge. Här erbjuds ni en häpnadsväckande milsvid utsikt över delar av Malmö, Hyllieområdet, Öresundsbron och även Danmark på en klar dag!
Varmt välkomna till denna stora och ljusa 3:a i populära Högaholm med optimal planlösning! Med en rymlig inglasad balkong på högst uppe i huset på våning 17 av 17 i västerläge kan man avnjuta solnedgångarna med havsvy och vacker utsikt över Öresundsbron och Hyllie, vilken lyx! Bostaden genomsyras av ljus och härliga utsikter från alla fönster. Här erbjuds ett stort vardagsrum med utrymme för soffgrupp, mediamöbel samt matplats om 6 personer. I vardagsrummet har vi stora fönsterpartier även dessa i västerläge med häpnadsväckande utsikt. Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. Hall med goda förvaringsmöjligheter och praktiskt badrum med egna tvättmöjligheter. Och inte minst det stora köket som erbjuder gott om förvaringsutrymme och stora arbetsytor samt plats för matgrupp om 4-6 personer även här.

Vi befinner oss i ett grönskande och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönområden. Vi kan snabbt ta oss ut på ringvägen för att ta oss vidare till kranskommunerna och på få minuter med bil eller buss nås också Hyllieområdet med både Emporia shoppingcenter och tågstation som tar oss till Köpenhamn på 20 min. Ett boende Ni inte får missa!

Förening

Serenadgatan 29

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 23

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

2021 (pågående) Renovering av hissar som beräknas vara klar i maj
2019/2020 planerat byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 byttes taket.
1986 byttes fönstren.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar pågår. Se vidare på föreningens hemsida för mer information.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2020-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften omkring 3-5% ett par år framåt pga kommande renoveringar som planeras. (2020-03-13) I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

TV/INTERNET
Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.

PARKERING
I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-03-13 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter