Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ormvråksgatan 46

Söderkulla Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, föranmälan krävs!

Torsdag 23/9 17.00-17.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ormvråksgatan 46

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 69,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2166-4-218-7
Våning 8 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr utgångspris
Avgift: 4 164 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv & bredband
Andel i föreningen: 0,13632%
Andel av årsavgift: 0,13632%
Reparationsfond: 491 kr
Pantsatt Nej
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 8 maj 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 146 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Parsifal 3

Entre

Vi välkomnas direkt utav av rymlig hall med ett laminatgolv och vita väggar. Här finns det gott om förvaring då en garderob finns i hallen, även goda avhängningsmöjligheter finns. Från entrén kan vi dessutom nå alla rummen i lägenheten.

Vardagsrum

Till vänster om entrén möts vi av det stora och rymliga vardagsrummet där ett nytt träfärgat laminatgolv har lagts in 2021, samt att väggarna är fixade och målade med en vitt färg. Detta gör att rummet blir väldigt fint och stilrent. I vardagsrummet finns det ett stort fönsterparti längs ena kortsidan som ger ett väldigt fint ljusinsläpp i rummet. Här finns det gott om plats för en stor soffgrupp och matgrupp om så önskas.

Badrum

Ett avlångt badrum med vitt klinker och kakel, samt vita väggar pryder rummet. I badrummet finner vi ett badkar, WC och tvättställ. Ett frostat fönster pryder rummet som ger ett naturligt ljusinsläpp.

Kök

I köket finner vi gott om förvaringsmöjligheter, samt att ugn, spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys är något som pryder rummet. Vit trä är det som är stommen av köket, med vita luckor och bänkskiva i rostfritt stål på vänster sida samt en vit bänkskiva på höger sida av rummet. Grått laminatgolv och vita väggar är det som pryder rummet. Ett matbord för 4-6 personer får plats i köket. Ett stort fönster finns dessutom i köket som ger ett väldigt stort och härligt ljusinsläpp och fin utsikt.

Sovrum

I sovrummet möter vi likaså som i vardagsrummet det ny belagda laminatgolvet i träimitation, samt fixade och målade vita väggar. I rummet finns det gott om förvaringsmöjligheter, då ena långsidan pryds av sex stycken garderober. Det finns gott om plats för en stor säng om så önskas. I rummet får vi även ett vackert ljusinsläpp som kommer från balkongen som du kan nå från sovrummet.

Balkong

Från sovrummet når vi den inglasade balkongen. Att bo högst upp i huset har sin fördel, då vi från balkongen får en vacker utsikt över Söderkulla-området och dess grönområden. Balkongen ligger i öster-läge, vilket innebär att du kommer att kunna njuta av morgonsolen från balkongen för att få den perfekta starten på dagen. Balkongen är rymlig så en liten soffgrupp alternativt matbord får plats.
Högst upp i huset på våning 8 ligger denna rymliga tvåa! Här bor man på fritt läge med minimal insyn och härlig utsikt. Lägenheten har nyinlagt golv i vardagsrum och sovrum där även väggarna är nymålade. Här är en lägenhet som är perfekt för dig som vill sätta egen prägel på kök och badrum. Varmt välkommen på visning!

Förening

Ormvråksgatan 46

Förening

HSB Brf Fosietorp

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosietorp på Söderkulla består av 543 st bostadsrätter och 11 st affärslokaler. Vid uppförandet 1967 byggdes dessutom två stora underjordiska garage och ett antal parkeringsplatser i markplan. Fastigheterna består av 5 st höghus med 8 våningar samt 7 st låghus med 3 våningar. Byggnaderna finns på Kungsörnsgatan 2-40,5-11, Ormvråksgatan 19-31, 44-64 och Tornfalksgatan 12-20. Föreningen innehar marken med tomträtt. I föreningen har man tecknat en obligatorisk tilläggsförsäkring till varje bostadsrätt. Bostadsrättsförsäkringstillägget är ett komplement till din egen hemförsäkring och innefattar inte lösöre mm. Föreningen rekommenderar alla att teckna en egen hemförsäkring för ett bra grundskydd.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas.
Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och ansökan görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html?rId=21. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om 1 190 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om 476 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

FRITIDSVERKSAMHET:
Inom föreningen finns en mångfald möjligheter till fritidsverksamhet. Lokaler finns för biljard, motion, bastu, snickeri, vävning, foto mm.
I en del fall drivs verksamheten genom föreningar. Du finner information i trapphusen, Fosietorps hemsida, utsedd fritidsansvarig eller genom styrelsemedlemmarna om du vill veta mer om fritidsverksamheterna i föreningen. Det finns dessutom en lokal att hyra för kalas eller liknande.

EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal för el vilket innebär att de boende faktureras för sin elförbrukning via månadsavgiften. Denna avläses mot den faktiska förbrukningen vilket innebär att den läggs utöver den redovisade avgiften.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Comhem och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen har gemensamt bredband 1000/1000 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Kontakta Bredband2 för eventuell uppkoppling.

Parkering

Garageplatser (189 st) kostar ca 400 kr/mån och p-platser (170 st) kostar ca 200 kr/mån för närvarande. Det är separat kö till båda.

Renoveringar - utförda och planerade

- Fasadrenovering med inbyggda balkonger skedde under åren 2002-2003
- Nya el-centraler är installerade 2002-2003
- Samtliga hustak och garagetak är renoverade 2010-2015
- Samtliga hissar är utbytta 2015-16
- Utemiljö och gårdar renoverade på Kungsörnsgatan under 2015.
- Parkering vid köpcentrum asfalterades om 2017

Planerade renoveringar
En renovering av vatten- och avloppsstammar (relining) ligger i närtid om ca 1-2 år.
Varje år utförs besiktningar för det löpande underhållets skull och därefter utförs underhåll för att hålla uppe standarden.
Byggande av Miljöhus - utredning pågår

Övrigt

Föreningen höjde avgiften med 2% 2021. Föreningens belåningsgrad ligger enligt senaste årsredovisning på 1784kr/kvm.

I höghusen finns två stycken tvättstugor i varje huskropp, i låghusen på Kungsörnsgatan finns endast en tvättstuga i varje huskropp.

Mer information finns på www.hsb.se/malmo/fosietorp. Fastighetskontoret nås på tel. 040-19 39 35.


Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar, lediga p-platser och eventuella avgiftsförändringar. Den slutgiltige köparen ombeds själv att bekräfta ovanstående information med föreningens styrelse.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter