Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ellstorpsgatan 4G

Ellstorp Malmö

1 150 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning - anmäl dig på hemsidan eller via mäklaren. Varmt välkommen!

Söndag 18/4 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ellstorpsgatan 4G

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 47,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 298
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 150 000 kr utgångspris
Avgift: 3 677 kr/mån ink. värme, VA, kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,17146%
Andel av årsavgift: 0,17146%
Reparationsfond: 1 221 kr
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar över ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 28 februari 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år
På populära Ellstorp finner vi denna charmiga och kvadratsmarta 2:a en halv trappa upp. Ett hem som bjuder på en otroligt välplanerad och genomgående planlösning. Läget är optimalt för den som vill bo nära Malmö City som nås via en kort cykeltur. Värnhem finner vi på ett par minuters gångavstånd med dess stora utbud av bland annat restauranger, gym, shopping samt knutpunkt för busskommunikationer. Dessutom ligger Östervärn med den nyöppnade tågstationen på promenadavstånd. Om det är lugnet som eftersöks finns den fantastiska innergården med dess stora grönytor och lummiga Ellstorpsparken ligger en kort promenad bort. Varmt välkommen på visning.

Hall:
Innanför dörren möts du av en rymlig hall med gott om förvaring i form av flera garderober. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger det laminat.

Vardagsrum:
Ett rum med generös storlek och härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. På golvet ligger originalparkett och taket smyckas vackert av en lamprosett. Rummet ger plats till såväl soffmöblemang och matbord. Väggarna är tapetserade i ljus kulör.

Kök:
Ljust och praktiskt kök med gott om förvaring och ger även plats för mindre matbord. Vita skåpsluckor och rostfri bänkskiva matchas med ljust kakel i gråa toner. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ung, spis samt fläkt. Väggarna är målade i ljus kulör och golvet utgörs av samma laminat som hallen.

Sovrum:
Generöst sovrum med gott om förvaring. Sovrummet ligger på tyst läge in mot föreningens grönskande innergård. Väggarna är tapetserade och golvet utgörs av originalparkett liksom i vardagsrummet.

Badrum:
Fräscht renoverat badrum i neutrala färger, renoveringen utfördes av föreningen 2018 i samband med stambyte. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger grå klinker. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat samt handdukstork.

Genomgående tvåa på populära Ellstorp!

På populära Ellstorp finner vi denna charmiga och kvadratsmarta 2:a en halv trappa upp. Ett hem som bjuder på en otroligt välplanerad planlösning. Läget är optimalt för den som vill bo nära Malmö City som nås via en kort cykeltur. Värnhem finner vi på ett par minuters gångavstånd med dess stora utbud av bland annat restauranger, gym, shopping samt knutpunkt för busskommunikationer. Dessutom ligger Östervärn med den nyöppnade tågstationen på promenadavstånd. Om det är lugnet som eftersöks finns den fantastiska innergården med dess stora grönytor och lummiga Ellstorpsparken ligger en kort promenad bort. Varmt välkommen på visning.

Förening

Ellstorpsgatan 4G

Förening

HSB Brf Ellstorp i Malmö

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Ellstorp är en äkta förening som bildades i samband med att husen byggdes ca 1938. I föreningen finns 404 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 15 st lokaler, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Tillhörande adresser är Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningens mark är friköpt och föreningen äger därmed marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2020 Renovering av bottenavlopp
2019 Samtliga lägenheter har fått säkerhetsdörrar, samt renovering av trapphusen. Passersystem med taggar som går till entréer, källare, vindar, garage, miljöhus, tvättstugor och grindar. Digitalt bokningssystem för tvättstugor samt nya entré- och källardörrar.
2018 Stambyte av vatten -och avloppsstammar färdigställt.
2016 OVK-besiktning.
2014 Garage och gård renoverades.
2010 Tätning och justering av fönster.
2008 Nya miljöhus och spolning av avloppsstammar.
2001-2003 Tak renoverades.
Ca 1988 Samtliga fönster bytta.
1991-1993 Elstammar bytta.

Kommande renoveringar:
2021 Värmeanläggning.
2028 Fönster och fasader.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för mer information kring renoveringar.

EKONOMI
Föreningen höjde årsavgiften med 3% 2021-01-01. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna gällande avgiftsförändringar framåt.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns stora gårdar med fina grönområden, innergården utanför huset erbjuder parkkänsla, gräsytor och flera gemensamma grillplatser. Miljöhus för sopsortering finns på gården, även cykelförvaring under tak samt barnvagnsförråd finns i föreningen.

Föreningens tvättstugor ligger i källaren och nås via ingång längst ner i trapphuset. Samtliga maskiner i tvättstugorna är av nyare modeller och tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV: Levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Föreningen har ett avtal med Bredband2, där internet med 100/100 Mbit/s kostar 80 kr/månad och 1000/1000 Mbit/s kostar 99 kr/månad. Man kan även välja bredband från ComHem om så önskas.

PARKERING OCH GARAGE
Garaget är beläget under innergården och har 95 platser till bil och 13 MC-platser. Hyra för bilplats är ca 400 kr/mån och för MC-plats ca 200 kr/mån. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

Övriga förråd att hyra i föreningen:
ca 20 kr/månad cykelförråd med galler.
ca 40 kr/månad för cykelplatser inne i miljöhus.
ca 50 kr/månad för cykelförråd samt barnvagnsförråd i källare.
ca 75 kr/månad för boxar vid Åsgårdsgatan.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Föreningen accepterar delat ägande. Dock skall ena parten äga minst 10%.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.ellstorp.com

Ovanstående uppgifter är inhämtade av säljaren samt berörd förening 2021-03-15. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter