Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Klarinettgränden 11C

Östra Torn Lund

2 095 000 kr

Se alla bilder

ShowHighestBid

3

Budgivning pågår

Budgivare 2: 2 200 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Klarinettgränden 11C

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1602
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 095 000 kr utgångspris
Avgift: 4 553 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, TV, fri parkering, BR-tillägg hemförsäkring
Andel i föreningen: 0,40558%
Andel av årsavgift: 0,40558%
Pantsatt Ja
Allmänt - Till lägenheten hör ett förråd om ca 4kvm (säljarens uppgift), finns i samma hus, en trappa upp.
- Samtliga eluttag är jordade och jordfelsbrytare är monterad.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969
Energideklaration
Utfärdad den 18 november 2019
Energiklass: -
Primärenergital: 199 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Musikanten 1

HALL M. KLÄDKAMMARE

Praktisk hall med avskild del till avhängning och garderob åt vänster. Genom att ha låtit ta ner en del av väggen mellan hall och vardagsrum ges vi ett mycket ljus och luftigt intryck, som märks redan innanför entrén. Infällda spotlights i taket mellan hall och vardagsrum, klinkers på golvet och tapetserade väggar. Längre in finns en riktigt rymlig och välinredd klädkammare, för att inte säger Walk-in closet, med hyllor, garderob och inbyggd skohylla.

KÖK

Köket är ljust placerat med fönster åt söder, där den tilltänka matplatsen är. Precis som på uteplatsen är det helt privat och insynsskyddat här. Bra arbetsyta och köksinredning med ljusa luckor. Väggar målade i naturnära färger och laminat på golvet. Vitvaror: Kyl (fullhöjd), dubbla frysar (låghöjd), spis/ugn, spisfläkt samt bänkdiskmaskin (syns ej på bild men ingår om man så vill)

BADRUM

Riktigt fint renoverat badrum i tidlös stil och med bra färgval. Mörk klinkers på golvet och vita helkaklade väggar med mörka inlägg för att matcha med golvet. Rymligt och med vädringsfönster. Bra utrustad med golvvärme (elburen), handdukstork (vattenburen), tvättkommod med utdragbar låda, stor spegel, WC, dusch med glasvägg samt två vägghängda förvaringsskåp.

VARDAGSRUM

Sällskapsrummet är i bra storlek och har stora fönster. Ni möblerar enkelt med både matsalsbord och stor soffa. Öppningen mot hallen gör att känslan av rymd växer och rummet känns luftigt. Originalparkett och tapetserade väggar med fondvägg.

SOVRUM 1

Det ena sovrummet ligger jämte köket och är det som idag används som "master bedroom". Rummet renoverades för några år sedan. Vid renoveringen lät man ta ner alla lager av gammal tapet och monterade ny fräsch gråblå tapet samt la in nytt laminatgolv. Rummet ligger insynsskyddat och tyst mot trädgården.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet är i princip lika stort och ligger med fönster mot innergården. Nymålade väggar (2020) och laminatgolv.

BALKONG/UTEPLATS

Uteplatsen är klädd med trätrall som är delbar för att enklare kunna sköta och tvätta den. Helt rätt väderstreck med nästan rakt söderläge! Detta ger er många soltimmar ända från förmiddagen långt in på eftermiddagen. Tack vare läget och den intilliggande grönskande vallen är läget mycket privat. Här kan ni skapa er egen oas då det finns en fin möjlighet att utöka uteplatsen med till exempel trädäck. För er som vill får man även glasa in balkongen - då kan ni både ha ett mindre uterum och en altan med trädäck! Vill man får man plantera växter och blommor här eller ha mindre odling, till exempel mot vallen där det idag finns bland annat vildvuxna jordgubbar. Att ha gräsmatta utanför är perfekt för barnen och det gör det enkelt att hålla uppsikt från köket eller sovrummet. Gräsmattan sköts av föreningen.

Ljus markplanstrea i populära Brf Östra Torn. Renoverat badrum och uteplats!

En trivsam bostad på ett av föreningens absolut bästa lägen är nu till salu. Tillhörande uteplats ligger helt insynsskyddat mot söder och ger er därför många soltimmar. Det skyddade läget gör att ingen passerar förbi uteplatsen, utan det är precis sådär privat som man vill ha det. Möjlighet att anlägga trädäck och utöka uteplatsen finns dessutom. Lägenheten är genomgående i fint skick med renoverat badrum, fräscha ytskikt och smart inredd klädkammare som rymmer mycket förvaring. Båda sovrummen är i riktigt bra storlek och i köket kan ni möblera med matplats vid fönstret. En annan bekvämlighet är förrådet, som ligger en trappa upp i samma trapphus, inrett med hyllsystem för maximalt utnyttjande av utrymmet. Närmsta tvättstuga ligger dessutom i samma huslänga.

Klarinettgränden ligger i hjärtat av Östra Torn och föreningen, som är under HSBs förvaltning, är gammal och välskött. I Brf Östra Torn bor ni i behaglig atmosfär med väldigt mycket grönska, lek- och sittplatser. Ett lugnt och barnvänligt område med skola och förskola alldeles intill. Med sina 80 kvm lämpar sig lägenheten både för paret eller familjen, eller för dig som vill ha gott om plats och möjligheten till att ha ett eget hemmakontor. Lägenheten är lugnt belägen mitt i området helt avskild från förbigående trafik.

Alldeles intill avgår stadsbussen som tar dig till centralstationen och universitetssjukhuset på ca 10 minuter. Du tar dig lika snabbt till stan via cykelbanan som leder hela vägen dit. Några hundra meter öster om lägenheten avgår regionsbuss 166. Om du pendlar med bil kan du nå närmsta påfart till E22an, vid Sony, på under 5 minuter.

Östra Torn ligger inte långt från det expansiva området Brunnshög där ett helt nytt centrum växer fram med butiker, spårvagnsstation mm. Detta kommer göra Östra Torn ytterligare attraktivt på sikt!

I avgiften ingår både bredband (fiber) & fri parkering.

Förening

Klarinettgränden 11C

Förening

HSB Brf Östra Torn i Lund

Allmänt om föreningen

Bostadsrättföreningen HSB Brf Östra Torn är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 252 lägenheter med 1-4 rum och kök. Lägenheterna är fördelade i 20 st tvåvåningshus på adresserna Klarinettgränden 1-11 och Musikantvägen 2-28. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Husen byggdes 1969.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Ownit. Hastighet upp till 1000/1000 Mbit ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Som medlem parkerar man gratis på föreningens utomhusplatser. Det finns även 126 st garageplatser för bil samt 5 st MC-platser att hyra - Garageplats kostar extra 300 kr/mån och mc-garage kostar 140 kr/mån. Separat kö tillämpas, det finns lediga platser per den 2020-12-14.

UNDERHÅLL
Planerade/pågående renoveringar :
- Byte av termostatventiler i lägenheterna.
- Spolning och filmning av avloppsstammarna pågår.

Utfört underhåll/renovering
2020- Renovering av dörrar/portar i förråden vid fotbollsplanen. Byte av armaturer på stolpbelysning utomhus samt belysning i trapphus och vid entréer.
2019 – Byte av LED-belysning utomhus såsom i stolparmaturer, i entréer samt i trapphus
2019 – Byte av slagportar i förråden vid fotbollsplanen
2019 – Byte av sand i sandlådorna
2018 – Åtgärdat brister angående trycksatta rör i kök
2016 – Ombyggnad av tak på förråden vid fotbollsplanen
2015 – Renovering och byte av lekredskap
2015 – Byte av tak på garage
2014 – Ommålning av trapphus
2014 – Byte och målning av fasadpanel
2012 – Omläggning av tak, byte av ventilationsfläktar
2009 – Renovering av balkonger: fasad, nya fönster & balkongdörrar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fräscha tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I föreningen finns gästlägenhet som går att hyra för 200kr/dygn då vänner eller familj är på besök. I föreningen finns också, barnvagnsförråd, cykelförråd, hobbyrum och bastu. Det finns också ca 70 kolonilotter som medlemmarna kan nyttja gratis. Ta kontakt med vicevärden för mer info. Via föreningen kan man låna trädgårdsredskap såsom skottkärra, spadar mm. Det finns även en tennisbana, boulebana och fotbollsplan.

FÖRENINGENS EKONOMI
Fr o m den 1 januari 2021 höjs årsavgiften med 3,5%. Höjningen beror på framtida underhåll. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

ÖVRIGT
Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida http://www.otorn.org/

Föreningen tillåter delat ägande men den som bor i lägenheten ska äga minst 10%

Mer information om föreningen finns på www.otorn.org. Föreningens vicevärd genomför i samband med in- och utflyttning en tillsyn i lägenheten tillsammans med säljaren. Tilläggsförsäkringen för bostadsrätt ingår i månadsavgiften till föreningen.

Uppgifterna är hämtade av berörd förening 2020-12-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgift om eventuella avgiftsändringar, kommande renoveringar och p-platser.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Området

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter