Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Munkebergsgatan 76

Mjölkudden/Munkeberg Luleå

1 395 000 kr

Se alla bilder

ShowHighestBid

3

Budgivning pågår

Budgivare 2: 1 410 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Munkebergsgatan 76

Antal rum 3 rum
Boarea 78,00 kvm
Bostadsrättsföreningen

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3111-1-135-1
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 425 kr/mån
Andel i föreningen: 0,58166%
Andel av årsavgift: 0,58166%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1964
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Matrosen 3

HALL

Stor och välkomnande hall med avhägningsmöjlighet via garderob och hatthylla.

KÖK

Fint kök som renoverades 2012, ljusa köksluckor med vitt kakel ovan bänkskiva i laminat. Maskinella utrustningen består av kyl och frys (2014), diskmaskin (2012), spis med ugn (2021) samt spisfläkt (2012).

VARDAGSRUM

Rymligt och ljust vardagsrum med utgång till bostadens balkong med högt och fint solläge! Här finns plats för soffgrupp och övrigt möblemang.

2 SOVRUM

2 sovrum i bra storlek med ljus golvmatta och tapetserade väggar. Ena sovrummet har egen klädkammare och utgång till balkongen.

BADRUM

Badrum med våtrumsmatta på väggar och golv, WC, handfat, badkar sa,t spegelskåp med belysning. Trivsamt ljusinsläpp tack vare ett fönster!

Trivsam och inbjudande trerummare med solfylld balkong på Mjölkudden!

Välkommen till Munkebergsgatan 76 och detta trevliga läge högst upp i huset med bra solläge! Välplanerade 78 kvadratmetrar med smart planlösning fördelat på separat kök med matplats, rymligt vardagsrum med plats för både soffa och övrigt möblemang samt utgång till den solfyllda balkongen med utsikt in mot föreningens innergård! Två sovrum i bra storlek, ena sovrummet har fransk balkong och det andra sovrummet har utgång till balkong och en praktiskt klädkammare. Badrum med badkar (möjlighet till dusch). Lägenheten kännetecknas av ett fint ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck.

Brf Matrosen är en stor förening med 193 bostadsrätter som ligger fint placerad i början av Mjölkudden. I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband och bostadsrättstillägg. I föreningen finns tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd samt en bastu och mindre gym. Tillhörande förråd finns i husets källare och på entréplan finns ett mindre "matkällarförråd". Dessutom finns det generöst med parkeringsplatser fördelat på både garage, p-platser samt gästparkeringar.

Mjölkudden är ett omtyckt bostadsområde med många fina strövområden längs vattenlinjen där badvikar finns och på vintern ansluts även området till isvägen som plogas upp runt centrumkärnan. Här bor du med gång- och cykelavstånd in till centrum och på området finns matbutik, gym, restauranger och vårdcentral. Storhedens handelsområde och dess stora utbud ligger bara ca 5 km bort och både centrumkärnan och Luleå tekniska universitet ligger ca 2,5 km bort.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse och för att boka visning!

Förening

Munkebergsgatan 76

Förening

Brf Matrosen

Allmänt om föreningen

Brf Matrosen är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016, då man förvärvade fastigheten Matrosen 3 i Luleå kommun. Föreningen förfogar över 193st bostadsrätter som är fördelade på 7st byggnader med adresser som sträcker sig längs med Munkebergsgatans jämna nummer 36-92. Gemensamma utrymmen som medlemmarna har till sitt förfogande är tvättstugor, cykel- och barnvagnsförråd samt bastu. Föreningen förvaltas av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna

Lägenhetsfördelning:
- 23 st 1 rum och kök
- 52 st 2 rum och kök
- 97 st 3 rum och kök
- 21 st 4 rum och kök

Tv och bredband

Kabel-TV via ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredband2 där 100mbit hastighet ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns det 45st garageplatser (600kr/mån) och 104st parkeringsplatser med motorvärmare (200kr/mån + kostnad för elförbrukning).
Gästparkeringen är fri att nyttja under max 24 timmar.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Senaste årsavgiftshöjning skedde 2019-04-01 och höjdes då med 3% I skrivande stund (2021-05-11) har inte någon avgiftshöjning presenterats.

Renoveringar - utförda och planerade

Senast utförda renoveringar är utbyte av dörrar till säkerhetsdörrar samt målning av trapphus (2018/2019).
Avloppstammarna relinades 2007/2008.

Övrigt

Tvättstugorna är placerade i nr 52 & nr 82.
Bastun återfinns i nr 84.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Mjölkudden består av delområdena Munkeberg, Guldkusten, Mjölkudden, Ankarkronan och Radiomasten. Detta bostadsområde är ett av Luleås största och är väldigt omtyckt för sin närhet till vattnet samt det behagliga cykel- och promenadavståndet till stadskärnan. Från början var Mjölkudden en viktig jordbruks- och betesmark. Själva namnet på bostadsområdet kommer från att man brukade ro mjölk från udden över Stadsviken till Luleå. Det moderna Mjölkudden började ta form i slutet på 50-talet och dess centrum kännetecknas av ett punkthus i klassisk 60-talsanda. Området kännetecknas av en stor blandning av villakvarter, bostadsrättslängor och hyreshus.

Närservice

Mjölkuddens centrum erbjuder livsmedelsbutik med generösa öppettider och postombud. Här finns även gym, restauranger, fotvårdsföretag, frisör och yogacenter. Vidare finns i anslutning till centrumet vårdcentral och apotek. I området finns även idrottsplats, fotbolls- och hockeyplan, fritidsgård och småbåtshamn. På Mjölkudden finns en L-skolor (F-3), en MH-skola (4-9) samt en förskola och ett vård- och omsorgsboende.

Kommunikation

Busslinjer som passerar och trafikerar Mjölkudden är linje 8, 9 och 10 som alla tar dig vidare till Storhedens handelsområde samt Karlsvik respektive Gammelstad. Ytterligare linjer som kan nyttjas är linje 1 och 2 mot Sunderbyn samt linje 6 mot LTU och Porsön, samtliga ansluts på Bodenvägen.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter