Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Strandgatan 10

Limhamn

1 795 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Strandgatan 10

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 57,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1036
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Kommentar utan hiss
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 5 177 kr/mån inkl. Värme, VA och en parkeringsplats
Driftskostnad 8 912 kr/år
varav
El: 6 740 kr
Försäkring: 2 172 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnader enligt säljarens uppgifter
Pantsatt Ja
Allmänt Andelstal: 0,1530120
Andel av årsavgift: 14,82746%
Andelsprocent Kapital, 15,30120%

RENOVERINGAR
2019 fick vardagsrum och sovrum nytt laminatgolv, sovrummet tapetserades samt köket målades och tapetserades.

Säljaren upplyser köparen om att fästena till handdukstorken samt att handtaget till en fryslucka i frysen är sönder.

Lägenhetsinnehavaren disponerar i dagsläget ett källarförråd. Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.mohv.se, eller kan fås av mäklaren på visning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1902 ombyggnadsår 2005
Uppvärmning Gas
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 16 augusti 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 175 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 215 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Bergtungan 1
Belägen på attraktiv adress i Limhamn är nu denna tvårummare till salu. Här bor du med utsikt över takåsar och hav i en trevlig förening. Bostaden har fönster åt tre väderstreck, social planlösning samt ett stilfullt badrum med fönster. Detta är ett boende för dig som söker något unikt i vackra omgivningar. Limhamn har sällan varit så attraktivt som det är idag, med restauranger, badmöjligheter och en rustik känsla av havet. Här bor man verkligen mitt i historisk sjömansbygd.

HALL
Innanför dörren finns det plats för avhängning på krokar samt förvaring i rymlig klädkammare. Hallen har en öppen planlösning till vardagsrummet och golvet pryds av ett snyggt mörkt laminatgolv.

KÖK
Stilfullt kök med gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Fullutrustat med kombinerad kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. De vita luckorna bryter snyggt av mot den mörka bänkskivan i laminat och det vita kaklet över arbetsytorna. Köket har ett vackert, grått klinkergolv, snygg fondtapet samt ljusa väggar samt praktiskt takfönster

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om utrymme för en stor soffa samt kompletterande möbler. Vardagsrummet har ett mörkt laminatgolv som snyggt bryter av mot de vita väggar.

SOVRUM
Ett lugnt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och kompletterande möbler om man så vill. Förvaring finns det gott om i form av två stora inbyggd garderob längst ena väggen. Sovrummet har fönster i två väderstreck, ett vanligt fönster med djup nisch liksom ett takfönster. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är behagligt ljusa.

BADRUM
Det stilrena badrummet har ljusgrå mosaik på både golv och väggar samt ett stort fönster med havsutsikt. Badrummet är utrustat med duschhörna, Wc, handfat med vit kommod handdukstork och golvvärme(el) samt tvättmaskin Bosch (2018) och torktumlare Cylinda (2016). Ovanför handfatet finns ett badrumsskåp med spegel med plats för hygienartiklar.

URSPRUNG OCH NUTID
Huset uppfördes av den legendariske hamnkaptenen i Limhamn Edvard Persson (1864 – 1946) för sig och sin familj. Han och hans hustru Johanna bodde livet ut i lägenheten på andra våningen med balkong. På första våningen inrättades två hyreslägenheter på respektive två och fyra rum. På vinden fanns gästrum. Huset är ett rejält tegelhus, en av Strandgatans ”pärlor”.

Bostadsrättsföreningen bildades 2005 efter ändrad lägenhetsdisposition, nya moderna kök, dusch/toalett med tvättmaskin, nya avlopp, frånluftsventilation m.m. Den ursprungliga karaktären har bibehållits med fyrdelade fönster, 3 meter takhöjd, stuckaturer i taken och två av de ursprungliga kakelugnarna är bevarade. Ekporten mot Strandgatan är original.

Välkommen till den legendariske hamnkaptenen Edvard Persson hus i Limhamn

Belägen på attraktiv adress i Limhamn är nu denna tvårummare till salu. Här bor du med utsikt över takåsar och hav i en trevlig förening. Detta är ett boende för dig som söker något unikt i vackra omgivningar. Limhamn har sällan varit så attraktivt som det är idag, med restauranger, badmöjligheter och en rustik känsla av havet. Här bor man verkligen mitt i historisk sjömansbygd.

Förening

Strandgatan 10

Förening

Brf Sommarhagen 4

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Sommarhagen 4 är en äkta bostadsrättsförening belägen på Strandgatan 10 i Limhamn. Föreningen registrerades 2005 samtidigt som föreningen köpte fastigheten. Föreningens byggnad utgörs av ett trevåningshus med 6 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar marken med äganderätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

HUSETS SKICK
Service och underhåll av gaspannorna 2019
Reparation och målning av murarna runt trädgård 2019
Reparation av sockeln på huset 2019
Tätning av dörr 2019
Ny utomhusbelysning i trädgård och i passagen till cykelförråd 2018
El-installation i gårdshuset och i cykelförråd 2018
El-installation i källare 2018 – 2019
Reparation av tak på trädgårdshus 2016
Renovering av samtliga fönster 2010
Takfönster utbytta 2005
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 – 2021. Underhållsplanen uppdaterades 2019.

PLANERAT UNDERHÅLL
Målning av vissa delar i källaren 2020
Omläggning av yttertak (preliminärt 2022)

EKONOMI
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1183 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr/pant, båda dessa betalas av köparen.

TVÄTTSTUGA
Gemensam tvättstuga saknas. Samtliga lägenheter innehar egen tvättmaskin och torktumlare.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ej ansluten till kabel-TV eller internet/bredband.

PARKERING
Föreningen hyr parkeringsplatser på Dragörkajen. En parkeringsplats är inkluderat i månadsavgiften.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har en otroligt mysig innergård med grönska, utemöbler och grillmöjligheter samt ett cykelförråd med plats för två cyklar per lägenhet. Här finns också ett litet gårdshus som fungerar som ett uterum med ett stort glasat parti som vetter åt söder. I föreningens källare finns en gemensam bastu med dusch samt lägenhetsförråd.

ÖVRIGT
Bostadsrättshavare förväntas hjälpa till med den löpande skötsel av gården samt trappstädning.

VIKTIG INFORMATION
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-08-21. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I charmiga Limhamn möts du av varierande bebyggelse med både charmiga gatuhus byggda under 1800-talet och moderna nybyggnadsprojekt. Den genuina, småskaliga känslan har under många år lockat och tilltalat generationer av människor och kanske är det inte så konstigt med tanke på att du bor granne med havet. Här erbjuds en aktiv livsstil, liksom avkoppling och lugna turer längs med havet för den som önskar.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter