Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Veragatan 10

Gräshagen Jönköping

1 995 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Snart här

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta:

Veragatan 10

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 65,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2019-2-165-3
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 3 160 kr/mån I månadsavgiften ingår: värme, vatten, tv, telefoni och Internet.
Andel i föreningen: 0,43811%
Andel av årsavgift: 0,39427%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1959
Uppvärmning Fjärrvärme, vattenburen golvvärme i alla rum
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Navet 4
Bostaden har genomgående hög och stilren standard där inget lämnats åt slumpen. Takplattorna är bytta i samtliga rum, undantaget badrum, vilket har möjliggjort till infällda spotlights och en sömlös övergång mellan rummen. Enhetlig vinylpaket ger en mjuk övergång mellan de rum som har vinylplank. Tidlös färgsättning i grått och vitt gör att du här kan styra tonerna helt efter tycke och smak med hjälp av möbler och textilier. Sammanfattningsvis en bostad där det är enkelt att komma hem och trivas!

HALL

Välkommen in i hallen där ytterkläderna hängs av direkt till vänster. Gott om förvaringsmöjligheter finns i ett generöst garderobsparti med skjutdörrar som sträcker sig utmed nästan hela hallväggen. Plats för hallmöbel med förvarings- eller sittmöjlighet finns. På golvet ligger plankgolv i gråtonad vinyl, som återfinns i flera av bostadens rum, detta kombineras med ljusa väggar.

KÖK

Köket, av fabrikat Marbodal, genomgick en totalrenovering under 2020 och är i toppskick. Gråa, speglade luckor med beslag i mässing kombineras snyggt med bänkskiva i ljus kompositsten som får löpa vidare upp som stänkskydd. Utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Matplats finns för 4-6 sittande gäster. På golvet återkommer den gråtonade vinylplanken och väggarna är vita undantaget kortsidan vid fläkt som målats med grå mineralfärg, denna återkommer även i vardagsrummet.

BADRUM

Fräscht badrum med stilrena färgval. Utrustat med dusch, tvättställ med förvaring, spegelskåp med förvaring samt wc. På golvet ligger grå plastmatta och på väggarna sitter en ljus, mönstrad våtrumstapet.

VARDAGSRUM

Generöst tilltaget vardagsrum som känns extra luftigt tack vare generöst fönsterparti. Detta är den givna sociala samlingsplatsen och för den som önskar finns plats för soffgrupp modell större alternativt matsalsbord och soffa. Här har två av väggarna målats med samma levande, grå mineralfärg som kommer fram extra tack vare det fina ljusflödet och de strategiskt placerade takspotlightsen. Resterande väggar är vita och även här är golvet i gråtonad vinylplank. Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

SOVRUM 1

Till höger i hallen nås bostadens första sovrum. Här finns gott om rum för dubbelsäng med tillhörande möblemang, exempelvis sängbord. Förvaring finns i garderob med integrerad belysning. På golvet ligger grå heltäckningsmatta och väggarna går i en rogivande mörkblå ton undantaget ena kortsidan som är klädd med vit träpanel.

SOVRUM 2

Detta sovrum är något mindre och passar därför utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats finns för säng med tillhörande möblemang. Gott om plats för förvaring i garderob. På golvet ligger gråtonad vinylplank och väggarna är tapetserade.

BALKONG

Bostadens inglasade balkong är belägen i sydväst-läge vilket ger dig gott om sol från eftermiddagen fram till kvällen. Placeringen mot grönområde gör insynen minimal. Inglasningen förlänger nyttjandeperioden till större delen av året, med hjälp av en värmefläkt kan den nyttjas även de kallaste månaderna. Detta gör att rummet blir en naturlig förlängning av vardagsrummet och ger känslan av extra boyta. Här finns plats för mindre utemöblemang eller caféset. Upphängningsskena till spotlights ingår i köpet men spottar köpes separat.

Toppentrea i välskött förening!

På Gräshagen är det enkelt att växla mellan natur och citypuls - det bästa av två världar. På Veragatan 10, endast en halvtrappa upp, ligger denna trivsamma trerummare. Här får ljuset flöda fritt från nordöst till sydväst tack vare genomgångsläget med fönster i dubbla väderstreck. Trots att byggnaden stod färdig under sent 50-tal känns planlösningen modern och social med en fin fördelning mellan sociala och privata ytor. Vattenburen golvvärme i hela bostaden ger högsta komfort och en behaglig inomhusmiljö.

Här har nuvarande ägare de senaste åren gett bostaden ett rejält ansiktslyft med genomtänkta och påkostade materialval. Köket har bytts ut till ett klassiskt grått kök med snygga detaljer såsom bänkskiva och stänkskydd i komposit. Så gott som samtliga ytskikt, undantaget badrum, har bytts ut och optimerats. En extra exklusiv känsla till hemmet fås genom moderna belysningslösningar med appstyrning.

De generösa fönstren från vardagsrummet ger dig en panoramavy rakt ut mot det angränsande grönområdet, ingen dag är den andra då vyn förändras allteftersom årstiderna skiftar. Den inglasade balkongen blir en förlängning av vardagsrummet en större del av året, när vädret tillåter går det att öppna upp glasen och njuta av den friska luften. Stort plus i kanten för stabil och välskött HSB-förening där värme, vatten, TV, Internet och telefoni är inkluderat i månadsavgiften.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Förening

Veragatan 10

Förening

HSB Fornkullen

Allmänt om föreningen

Föreningens fastigheter Navet 1, 4, 5 och 6 bebyggdes 1959 och består av 243 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt. Mycket stabil bostadsrättsförening som förvaltas av HSB.

Trappstädning och trädgårdsskötsel ombesörjes av föreningen, inga sådana åtaganden för de boende.

Tv och bredband

Telias mediatjänst installerades i slutet på 2018 och levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. I detta ingår Internet 100/100 mbit/s, telefoni och TV med kanalpaket Lagom (18 kanaler) i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns 158 parkeringsplatser, samtliga upplåtna med hyresrätt. Parkeringsplats kan hyras via föreningens separata kö för 100 kr/månad.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Planerad avgiftshöjning om 1-2% från och med 20210101

Renoveringar - utförda och planerade

2003 Byte av el
2011-2012 Fönsterbyte (3-glas)
2012 Asfaltering av gångbanor och parkeringar
2013 Byte av kylsystem i matkällaren
2013 Målning av fasad
2014 Stamrenovering (relining)
2017 Renoveringoch besiktning av balkonger
2018 fiberinstallation
2019 kodlås dörrar
2019-2020 balkongrenovering

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Gräshagen är beläget söder om Jönköping city och tar vid där området Torpa slutar. Ett lugnt och naturskönt område med flerfamiljshus och villor. Här finns fina motionsspår som leder upp till Vattenledningsparken, Mariebo och Stadsparken samt ner till Munksjöstaden och Södra Munksjön. Här finns dessutom en idrottsplats med flera fotbollsplaner.

Närservice

I området finns en Icabutik, en kiosk och en pizzeria. Gång/cykelavstånd till bensinstationerna & hamburgerrestaurangerna vid Jordbron samt in till centrala Jönköpings rika utbud av service.

Kommunikation

En av stamlinjerna, nr 3, trafikerar området med täta avgångar. Busshållplatsen ligger en gata bort och med bil tar du dig lätt ut på riksväg 40.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

Gräshagsskolan F-6, Kyrkans öppna förskola, Junegården Servicehus Äldreboende, Stråga Fritidsgård

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter