Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Myntgatan 10

Torpa/Söder Jönköping

2 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Myntgatan 10

Antal rum 4 rum + kök
Boarea 107,00 kvm
Areakälla, se under allmänt
Balkong i västerläge, ca 9 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 069-069-006
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 695 000 kr
Avgift: 5 953 kr/mån (värme, vatten, kabel-tv, telefoni och internet)
Andel i föreningen: 3,7891%
Driftskostnad 6 000 kr/år
varav
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägarens förbrukning med två vuxna i hushållet.
Pantsatt Ja
Allmänt Uppgift om bostadens area baseras på säljarens uppgifter och har kontrollerats med föreningen. Av olika skäl kan arean vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2005
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Kabeln 4
Övriga byggnader Rymligt förråd tillhörande lägenheten finns i källaren och bokningsbart lusthus på innergården

Hall

Öppen hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare två garderober och en klädkammare till höger. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett genomgående i hela lägenheten.

Sovrum 1

Direkt till vänster från entrén finns idag arbetsrummet som likväl går att utnyttja som ytterligare sovrum tack vare de tre garderoberna i rummet. Alla bostadens sovrum har ljusa väggar och ekparkett.

Badrum 1

Till höger direkt vid entrén ligger bostadens första badrum som har ljusgrått klinker och vitt kakel. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med tillhörande spegelskåp samt golvvärme.

Badrum 2

Bostadens andra badrum angränsar vägg i vägg med det första badrummet och bostadens tvättstuga. Något rymligare med wc, dusch, handfat med kommod i ek från Svedbergs och tillhörande spegelskåp, handdukshängare samt infällda spotlights i taket och golvvärme.

Tvättstuga

I bostaden finns en uppskattad tvättstuga i anslutning till det större badrummet. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, ett torkskåp, grovvask samt städskåp/linneskåp. På golvet ligger ljust klinker.

Kök

Via vardagsrummet nås bostadens moderna kök i ek med mörkare bänkskiva, ljust mosaikkakel och svart klinker på golvet. Den rostfria maskinparken består av induktionshäll -15, fläkt -15, kombinerad kyl & frys -17, diskmaskin -18, inbyggnadsugn och mikro samt en vinkyl.

Vardagsrum

I slutet av hallen anträffas det rymliga och ljusa vardagsrummet som angränsar till två av bostadens sovrum och köket samt den inglasade balkongen. Med givmilda ytor och rikligt ljusinsläpp erbjuds här stort utrymme för sociala sammanhang och tillställningar med plats för både större matsalsbord och en soffgrupp.

Balkong

Den inglasade balkongen i västerläge agerar funktionellt som ett extrarum tack vare infravärmen som innebär att möblemanget behåller sin charm trots kyligare nätter. På golvet ligger grafitgrå klinker.

Sovrum 2

Används idag som bostadens huvudsovrum sett till ytan och garderobsväggen med skjutdörrar som tillhör rummet. Bra ljusinsläpp från innergården och gott om plats för en dubbelsäng.

Sovrum 3

Bostadens tredje och sista sovrum är placerat i anslutning till vardagsrummet. Vid behov finns det möjlighet att ta ned väggen mot vardagsrummet och på så sätt skapa en mer öppen planlösning.

Central fyra med två badrum och egen tvättstuga!

Välkommen till Myntgatan 10 eller "Svarta huset" som det också kallas i folkmun. Här erbjuds nu en möjlighet att flytta in i en rymlig lägenhet belägen mitt i Jönköping stad!

Lättåtkomligt en trappa upp påträffas denna välplanerade bostad med en genomgående hög standard och generösa ytor. Lägenheten upplevs väldigt ljus och trivsam tack vare de stora fönsterpartierna i vardagsrummet. Något som sticker ut är bostadens uppskattade tvättstuga, det är få förunnat i dagens utbud på marknaden. Givetvis går det inte heller att förbise den inglasade balkongen i västerläge med infravärme som blir ett praktiskt extrarum året om. För den som är intresserad av ett större vardagsrum så kan man med lätta medel riva ner väggen mot sovrummet för att på så vis göra om bostaden till en större trea.

Anslutet till lägenheten finns Com Hems kanalpaket TV Bas HD och TV Silver samt bredband med en hastighet på 100/10 Mbit/s. Perfekt för dig som uppskattar en lugn kväll framför favoritserien i soffan. Krävs det mer tidsfördriv så finns möjligheten att utöka kanalutbudet eller internethastigheten för den som önskar.

Redan runt hörnet utanför portarna hittar du matbutik och kollektivtrafik nära tillhands så att du snabbt kan köpa den bortglömda kaffemjölken eller spontant åka till vänner. Centrum finns en kort promenad bort ifall du vill ta svängen till stan när du känner för det. Missa inte heller chansen till de närliggande parkerna för en mysig picknick alternativt ta en runda runt Munksjön?

Låt nu inte det här drömhemmet glida dig ur händerna utan skriv upp visningstiden i din kalender och kom förbi på en titt, så berättar jag mer. Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem!

Maybe it's time to MOHV?

Förening

Myntgatan 10

Förening

Brf Berzelii Kloster

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Berzelii Kloster bildades år 2004 och består idag av 28 bostadsrätter samt en lokal i markplan som idag är uthyrd till Kock & Bar Restaurang. Lägenheterna är fördelade i en byggnad även känd som Svarta huset. Byggnaden uppfördes 2005 och är välunderhållen och har under senare år fräschats upp ytterligare. Föreningens innergård är mycket trivsam och välskött med både gräsyta och stensättning. Adresser till byggnaden är Myntgatan 10 och Berzeliigatan 8. Den totala bostadsarean är 2778 kvadratmeter och lokalarean 199 kvadratmeter.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv, telefoni och bredband med 100/10 Mbit/s.

Parkering

Föreningen tillhandahåller uthyrning av garageplats. Tilldelning sker via kösystem. Totalt finns 22st garageplatser om 600 kr/mån.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

I nuläget finns inga avgiftshöjningar planerade (2020-09-29)

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA
* 2020 Lusthus byggt på innergården
* 2018 Renovering av vägg på innergård
* 2015 Nya ventilationsfläktar
* 2013 Renovering av fasad
OVK-besiktning sker vartannat år.

KOMMANDE
* Föreningen har diskuterat om att installera solceller

Övrigt

I källaren finns gemensamt cykelförråd och sopsortering.
Trappstädning och trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen och ingår i avgiften.
Bostadsrättstillägg tecknas av föreningen.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter