Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gröna gatan 18

Torpa/Söder Jönköping

2 200 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på öppen visning, anmäl dig gärna!

Söndag 8/8 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gröna gatan 18

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 58,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2022-1-43-3
Våning 2 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 200 000 kr
Avgift: 3 367 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, Internet och telefoni.
Andel i föreningen: 0,63466%
Andel av årsavgift: 0,63466%
Driftskostnad 4 000 kr/år
varav
El: 2 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Härlig balkong i västerläge som bjuder på kvällssol. Inglasningen gör att nyttjandeperioden sträcker sig över i stort sett hela året. Här finns plats för mindre utemöblemang alternativt caféset.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett förråd i källaren samt ett mindre matkällarförråd.

HALL

Välkommen in i hallen där ytterkläderna hängs av direkt till vänster. Plats för hallmöbel med sitt- eller förvaringsmöjlighet finns. Från hallen nås bostadens rymliga klädkammare som, förutom kläder, gör plats för större delen av ditt förvaringsbehov. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

KÖK

Till vänster i hallen nås bostadens kök. Här går luckorna i vitt och kombineras snyggt med arbetsytor i grått. Utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn samt fläkt. Matplats finns för 4-6 sittande gäster. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

VARDAGSRUM

I vardagsrummet finns plats för både soffa och matbord, alternativt större soffgrupp. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

INGLASAD BALKONG

Insynsskyddad balkong med plats för utemöbler. Västerläge ger dig sol hela kvällen. Inglasningen gör att du får sol större delen av dagen.

SOVRUM

I sovrummet finns plats dubbelsäng med tillhörande möblemang. För den som önskar finns plats för kontorshörna alternativt större garderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

BADRUM

Fräscht badrum med smakfull design. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar. spegelskåp med förvaring, tvättställ med förvaring, wc samt handdukstork. På golvet ligger svart klinker och väggarna är vitkaklade.

Smakfull hörntvåa i grönskande cityläge!

Punkthuset på Gröna gatan 18 har fått den lyxiga placeringen lite i hörnet på gården, vilket gör att du nästan får känslan av att befinna dig mitt i den angränsande parken Friaredalen. Hissen tar du upp till våning 1, men för den som är petig med placering blir det snarare våning 2 då plan 1 här klassas som bottenvåning och balkongen dessutom är belägen över soutterängplan.

Väl uppe i lägenheten möts du redan i hallen av det fina ljusflödet in i bostaden, att vara placerad på hörnet har sina fördelar - speciellt om det innebär ljusinsläpp från dubbla väderstreck. Bostaden präglas av klassisk färgsättning och stilrena materialval, vilket gör att du här kan låta inredningen styra färgsättningen om så önskas. Detta är ett socialt hem i dess rätta bemärkelse, mellan kök och vardagsrum finns en öppning så att du kan vara både social och sköta matlagningen när vännerna kommer över på besök. Oavsett om du har vänner över på besök eller ej så blir matlagningen alltid trevlig här, inte bara för att köket är fullutrustat och ytorna väl tilltagna, utan främst för att du alltid har en fri vy rakt ut mot Friaredalen.

Balkongen är placerad i västerläge, vilket innebär att du efter en lång dag på jobbet kan njuta av solen hela kvällen. Tack vare inglasningen av balkongen kan du nyttja den större delen av året, som ett extra litet rum. Husets fria placering ger dig minimalt med insyn, vilket tillåter både ombyte i sovrummet och badkläder på balkongen. Gott om förvaringsutrymme i både garderober, klädkammare och tillhörande lägenhetsförråd gör rum för såväl par som singelhushåll. Sammanfattningsvis en trivsam bostad i en stabil och välskött förening.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Förening

Gröna gatan 18

Förening

HSB Brf Karl i Jönköping

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Karl har haft sitt givna läge i centrala Jönköping alltsedan 1963. Den består av 156 lägenheter fördelade på tre hus. I varje trappuppgång finns även tillgång till hiss. Byggnaderna är grupperade kring en grön gård med grillplats och möjlighet till umgänge. Strax intill ligger Friardalen med större lekplats samt skate- , bmx-och parkouryta (information från föreningens hemsida: http://brfhsbkarl.se).
Det finns tre tvättstugor belägna på Gröna gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Finns även en grovtvättstuga på Kristinedalsgatan 5. Bokning görs på valfri informationstavla i fastigheternas entréer eller via appen. Dessa utrymmen är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Tvättstugan på gröna gatan 10 är utrustat med torkskåp, de andra har två torkrum var.

Tv och bredband

Anslutet till Fiber.
Lägenheter har TV, internet och telefoni från Telenor som ingår i hyran.
Bredbands TV: TV Bas. Även Telenor Stream ingår.
Följande kanaler ingår i TV Bas: SVT1, SVT2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, Eurosport, Discovery channel, SVT r.
Internet: Fiber 250/250 MBit/s.
Telefoni: Telefoni mini.

Parkering

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5. Föreningen har installerat flera laddstolpar. Månadsavgiften är 250:- för en utomhusplats (200:- för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 450:- för en enskild garageplats (400:- för garageplats i gemensamt garage). Parkerings- och garageplatser följer inte lägenheten vid försäljning utan fördelas via separat kö. Vid hyrning av garageplats erbjuds tillgång till billtvätthall.

Invändig cykelpakering finns i källarplan K1 Gröna gatan 18 respektive Kristinedalsgatan 5. På gården finns cykelparkering under skärmtak.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-05-11).

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
* 2006/2007 Ventilationsarbeten
* 2009 Stamrenovering - Inplastningsmetoden
* 2010 Installation av närvarostyrd belysning
* 2012 VVS-system - Ombyggnation
* 2013 Fiberinstallation
* 2014 Renovering av tvättstugor
* 2015-2016 Passagesystem med taggar och digitala anslagstavlor
* 2016-2018 Fasadrenovering, balkongrenovering samt fönsterbyte
* 2018 Nya säkerhetsdörrar från Daloc
* 2019 OVK och ventilationsarbeten, byte av avloppspump och pressostat
* 2020 Nytt avtal med Telenor ang tv, telefon och fiber
* 2020-2021 Renoveringar i garaget samt plantering och asfaltering av gården, renovering av tvättstuga (Gröna gatan 10 -16)

PLANERADE RENOVERINGAR:
* Årliga underhåll enligt plan
* Diskuterat behov av framtida stambyte

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter