Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brynjegatan 3

Österängen Jönköping

1 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på tidsbokad visning. Anmäl dig på hemsidan!

Söndag 16/5 12.00-12.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Brynjegatan 3

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 61,20 kvm
Föreningsinfo samt se allmänt
Ingl balkong med kvällsol ca 7 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1001
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 493 kr/mån Inkl värme, vatten & fasta avgiften till Wetternet.
Andel i föreningen: 9,82%
Andel av årsavgift: 9,82%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Ca uppgifter och baserad på två vuxna i hushållet.
Pantsatt Ja
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1960-61
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 9 september 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 78 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Förråd på vinden och i källaren. Cykelrum, wc i källaren, tvättstuga med 2 tvättmaskiner (Miele), torktumlare samt grovvask, mangelrum, stort torkrum med fläk, redskapsrum samt vind- insynsskyddad uteplats i trädgården.

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till höger. Därefter följer tre garderober med överskåp som tar hand om förvaringen. Plats ges för ytterligare förvaring. På golvet ligger ett laminat och väggarna är klädda i grön tapet kombinerat med en mönstrad matchande tapet.

KLÄDKAMMARE

Belägen i hallen precis innan sovrummet. På golvet ligger ett laminat och väggarna är vitmålade. Inredd med hyllor och rundstavar för upphängning. Går även används som hemmakontor för den som behöver det!

BADRUM

Helkaklat badrum som totalrenoverades i samband med stambytet 2017. Stilrent med mörkgrått klinker på golvet med golvvärme som värmer skönt samt vitt kakel på väggarna. Utrustat med vägghängd wc med praktisk hylla, kommod med lådor och handfat, överskåp med spegeldörrar och inbyggd belysning, högskåp, väggskåp, dusch med takdusch och handdusch, vädringsfönster, handdukstork samt spotlights i taket.

KÖK

Påkostat kök från Ballingslöv i beige ton. Gott om förvaring och smart förvaring! Rejäla arbetsytor i stenkomposit som tillsammans med det matchande stänkskyddet ger en fin helhetskänsla. Vitvaror från Siemens i form av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, mikro, varmluftsugn samt häll. Specialfärgad fläkt från Fjäråskupan i samma färg som luckorna ger en lyxig känsla. Flexibel möbeldel som kan tas fram och kan användas som bord eller ytterligare arbetsytor. På golvet ligger valnötsparkett och väggarna är klädda med en beige tapet. Fönster i österläge.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt rum genom stort fönsterparti och utgång till balkongen samt ett fönster på långsidan. Väl tilltaget, vilket gör rummet lättmöblerat och ger plats åt soffgrupp, matgrupp och ytterligare möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är klädda med rosa tapet samt en mönstrad matchande fondtapet.

BALKONG

En balkong som flödar av positiva egenskaper och som verkligen ger bostaden ett extra rum. Balkongen är på ca 7 kvm är belägen i bästa söderläge. Inglasad med skjutpartier och rullgardiner gör den anpassningsbar för alla väderlekar. På golvet ligget matta för skön komfort, belysning ger skönt ljus på kvällskvisten och eluttag finns för kanske en elgrill eller infravärmare.

SOVRUM

Tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Utrustad med stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger valnötsparkett och väggarna är klädda med en beige tapet samt en matchande fondtapet.

Stor gaveltvåa i toppskick med inglasad söderbalkong

Stor gaveltvåa med stambytt badrum, påkostat kök och inglasad balkong i soligt söderläge. Bostaden ligger bekvämt på första våningen på den fria södergaveln. Köket är påkostat när det totalrenoverades 2017. Inredningen kommer från Ballingslöv och den specialbeställda fläkten som matchar köksfärgen är från Fjäråskupan. Generösa arbetsytor och alla vitvaror är från Siemens. Det finns inte bara gott om förvaring utan även smart förvaring i skafferiet, skåpen och lådorna. Rikligt och påkostade arbetsytor i stenkomposit som samsas ihop med en flexibel induktionshäll och en stor diskho. Stambytt helkaklat badrum i vitt och svart med golvvärme. Vardagsrummet är lättmöblerat och avlutas med en rymlig inglasad balkong som genom sitt söderläge blir ett extra rum större delen av året. Den öppna ytan får rikligt med ljusflöde från de tre fönstren med utsikt mot naturen och trädgårdar vilket ger minimal insyn. Sovrummet är beläget längst fram och är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och ytterligare möblering utöver de stora skjutdörrsgarderoben som finns där idag. Ytterligare förvaring finns i hallen med tre garderober samt en klädkammare. Förråd på vinden och i källaren.

Brf Vapnet 5 är en otroligt välvårdad förening där i stort sett alla stora renoveringar är gjorda så som tak, fönster, stambyte, balkonger mm. Nere i källaren finns flertalet fräscha gemensamma ytor samt stor tvättstuga med mangelrum och ett stort torkrum. Ute i trädgården finns en fin uteplats med vindskydd och på grusplanen finns det plats att ställa bilen för en mindre hyra.

Ansluten till Fiber.

Boendemiljön på Brynjegatan 3 är lugn och skön med trevåningshus lite runt omkring på behagligt avstånd som varvas med trädgårdar och grönskande natur vid sidan.
I närheten finns bland annat god kommunikation, matbutik, närbutik, postombud, pizzeria.

Maybe it´s time to MOHV?

Förening

Brynjegatan 3

Förening

Brf Vapnet nr 5

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades -58 och förvärvade fastigheten -62. Föreningen äger tomten.
Otroligt välvårdad förening både vad det gäller ekonomi och fastigheten.

Gemensam yttre skötsel av fastigheten enligt rullande schema ca 2 ggr per år i 2 veckor.
Gemensam inre skötsel av fastigheten enligt rullande schema. Ansvarar för ett område i 3 månader.

Gemensamma utrymmen: cykelrum, wc i källaren, tvättstuga med 2 tvättmaskiner (Miele), torktumlare samt grovvask, mangelrum, stort torkrum med fläk, redskapsrum samt vind- insynsskyddad uteplats i trädgården.

Förråd till varje lägenhet finns i källaren och på vinden.

Tv och bredband

Ansluten till Fiber.

Parkering

Föreningen har 7 st parkeringsplatser med elstolpe på gården. Kostnad 50 kr/månad.
3 garage. Separat kö. Kostnad 250 kr/månad.

Renoveringar - utförda och planerade

GJORDA RENOVERINGAR
2020 Ny torktumlare och fläkt i tvättstugan.
2019 Installation av fiber - Wetternet. Installation av portkodlås.
2018 Byte av värmecentral - fjärrvärme
2017 Ventilationskontroll OVK
2016/2017 Stambyte - vatten och avlopp i kök och badrum, målning av golv i källaren
2016 Bytt ut utebelysningen samt eluttag i skyddsrummet.
2015 Målning av husgrund
2014 Förbättrad husgrund, reparerat takfot och målning av takfot, ny wc i källaren,
2010 Nya elcentraler i lägenheterna och mätare nere i källaren, Nya större inglasade balkonger
2005 Nya säkerhetsdörrar
2000 Nya fönster
1991 Omläggning av tak, målning av fasad
1987 Fjärrvärme

Överlåtelseavgift

1 138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Österängen är beläget cirka 5 kilometer från centrala Jönköping. Området är vackert beläget med natursköna omgivningar och promenad till Bondberget, Rosenlunds sandbankar, Vätterstranden, Elmia med mera. I området finns huvudsakligen flerfamiljshus.

Närservice

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud mm

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser där stadsbussarna nummer 1, 2 och 18 stannar. Till centrala Jönköping tar du dig på cirka 10-15 minuter med lokaltrafik. En promenad på cirka 15 minuter tar dig till Huskvarnas tågstation. E4an nås på endast ett par minuter med bil.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter