Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lillekärr Södra 192

Hisings kärra Hisings Kärra

1 795 000 kr

Se alla bilder


Visning

Lördag 13/3 14.30-16.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Lillekärr Södra 192

Antal rum 2 rum
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1204
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Kommentar Högst upp
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr
Avgift: 4 375 kr/mån inklusive värme, vatten, el och kabel-TV.
Andel i föreningen: 0,20547%
Andel av årsavgift: 0,2063%
Reparationsfond: 150 kr
Driftskostnad 1 500 kr/år
varav
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftskostnader är individuella och beror på avtal med leverantörer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1975
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 24 mars 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 150 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kärra 55:1

Hall

Här möts du av ett snyggt klinkergolv, här har du även avhängningsmöjligheter. Ingång via loftgång där det finns plats för mindre sittgrupp.

Kök

Köket är renoverat och med snygga interiörsval, här finns en köksö där ni kan avnjuta er måltid tillsammans. Vita köksluckor med mjukstängande lådor ifrån Härjedalskök och en mörk bänkskiva som är snygg och tålig. Här finns allt du behöver för att lyckas med er måltid. Spis, fläkt ,kyl och frys samt diskmaskin.

Vardagsrum

Ett fint parkettgolv som är genomgående genom hela lägenheten. Vardagsrummet är stort och med fönsterpartier som vetter ut mot balkongen. Ett socialt rum som rymmer både soffgrupp samt matsalsmöbel. Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Balkong

Från vardagsrummet når du bostadens stora härliga balkong i soligt söderläge. Här får man plats med möblemang och grill.

Badrum

Badrummet är i toppskick och självklart helkaklat och med stor dusch. Spotlights i taket som ger det lilla extra. Här finns kommod, spegelskåp samt toalett. Allt är förberett och klart för tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Rymligt sovrum med stor garderob, här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang. Rummet är vitmålat och har en snygg modern fondvägg.

Smakfull tvåa med rymlig balkong i bästa solläge MOHV-IN

Välkommen till denna genomgångslägenhet med generös balkong.
Här finner du ett renoverat kök och ett badrum som är helkaklad, stort vardagsrum och rymligt sovrum.
Som om detta inte vore nog så har ni sol här hela dagen.


I Hisings kärra har du närhet till allt och bostaden ligger bara ett stenkast från Kärra centrum.
Skola och förskola finns i närheten och det är goda bussförbindelser in till city.
Bäckebol som har Ikea, stadium, Coop, och mycket annat ligger endast 8 minuter ifrån med bil.
Perfekt boende med närheten till city men ändå i ett lugnt naturskönt område.

Förening

Lillekärr Södra 192

Förening

Brf Göteborgshus 38

Allmänt om föreningen

RB Göteborgshus 38 består av 431 lägenheter. Husen byggdes under 1974-75 och vi har flera medlemmar som har bott här från begynnelsen. Vår förening har en förvaltare som heter Riksbyggen. De förvaltar vårt underhåll och vår ekonomi, föreningen betalar för dessa tjänster. De har även en plats i vår styrelse som ledamot. Det är styrelsen som tar beslut i föreningen. Styrelsen består av ett antal ledamöter och suppleanter, detta styrs av stadgarna. Dessa väljs på årsmötet. Efter årsmötet konstituerar sig styrelsen och fördelar de olika posterna (ordförande, vice ordförande, sekreterare osv). Föreningen har brutet räkenskapsår så årsmötet hålls på hösten (november).

Tv och bredband

Föreningen har Comhem som kabeltv-leverantör. Där ingår ett analogt grundutbud som ingår i boendet.

I föreningens hus finns fiber-LAN kopplat till Telia i de flesta lägenheter. När detta blev installerat fick medlemmarnas själva välja om detta skulle installeras. Om du inte har det i din lägenhet, kontakta styrelsen för mer information.

För digital-tv eller ytterligare tjänster tecknas avtal av medlemmen själv mot leverantör.

Parkering

Till varje lägenhet erbjuder vi också en parkering med avgift. Man kan sätta upp sig i kö för att få hyra en extra parkering eller byta till carport. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra finns också möjlighet till att parkera MC och moped under tak på särskild plats, dessa är gratis. Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar både på Prilyckegatan och Lillekärr Södra, till dessa är det kö. Om du vill sätta upp dig i kö kontakta föreningen.

Kostnad för de olika parkeringarna är som följer: Öppen parkering utan elstolpe, 125 kr/månad. Öppen parkering med elstolpe, 175 kr/månad. Carport med elstolpe, 250 kr/månad. Mc-parkering i låst utrymme, 175 kr/månad.
Husvagnsparkering, 250 kr/månad.


Laddstationer
Medlemmar kan kontakta fastighetsskötaren via Dag & Natt på telefon 0771- 860 860 eller via www.riksbyggen.se för tidsbokning av elbilsparkering.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda renoveringar
2009 byttes fönster och dörrar i samtliga lägenheter och tvättstugor renoverades.
2011 renoverades fasaden på Prilyckegatan och likaså carportar tillhörande samma adress och man renoverade samtliga lekplatser samt dränerade radhusen på nummer 95-97.
2011-2012 utfördes elarbete i källaren (el flyttades då från mark till tak i samtliga källargångar). Samma år sattes rörelsecensorer in i källare och tvättstugor och alla låssystem i källargångar och tvättstugor byttes till tags. Föreningen slutförde även värmejustering så alla boende skulle få en god inomhustemperatur.
2012 byttes samtliga elcentraler ut och takfläktar på höghusen byttes ut.
2012-2013 gjordes kontroll av föreningens stammar och en takutredning genomfördes. Dränering samt tätning av gavlar genomfördes.
2013-2014 byttes V/A-stammar mellan husen och en stamrenovering med metoden relining genomfördes av de vertikala och horisontala stammarna. Arbeten utfördes för att förbättra takavrinning och under samma period renoverades samlingslokalen Kajutan.
2014 renoverades källartrappor.
2015-2016 slutfördes stamrenovering med relining.
2016-2017 byttes fönster i källare, radhus och tvättstugor. Även pålning och förstärkning av trapphus på Prilyckegatan 87-89 samt 103-105. Även bastun renoverades.
2017 påbörjades betongrenovering av samtliga hus.
2018 totalrenoverades 8 radhusförråd på gavlarna och betongrenovering av samtliga hus slutfördes.
2019 utfördes ventilationskontroll i vissa lägenheter.

Under 2020-2021 byter föreningen samtliga tak och installerar solceller klart snart.

Övrigt

El och vatten ingår i månadsavgiften. Detta betalar vi gemensamt i föreningen. Värmen (bränsleavgift) specificeras på avgiftsavin beräknat på boyta.

Till varje lägenhet hör ett förråd. Nummer på förråd ska stämma överens med det nummer som står på dörren. I radhus med källarplan finns förrådet i lägenheten. Föreningen har ett antal extra förråd som man kan hyra. Om du vill sätta upp dig i kö kontakta föreningen.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, ett avtal som gäller oförändrat t.o.m. 2024.

Området

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra som är en grön och expanderande stadsdel med en blandning av bostadsrätter, radhus och villor. Här kombineras lantliv och storstadsliv med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med bl.a. skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. I Kärra centrum, som är den naturliga samlingspunkten för boende i området, arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, fritidsgård och vårdcentral. Till Göteborgs stadskärna tar du dig enkelt med buss eller bil. Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF (handboll) och Kärra KIF (fotboll) är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området. Det naturnära läget är en stor tillgång för de boende i området där skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Vill man hellre bada är det inte långt till havet och badsjöar.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg

Parkering

Finns besöksparkering. Sms-park eller easy park

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter