Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sagogången 34

Hisings Backa HISINGS BACKA

1 695 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sagogången 34

Antal rum 2 rum
Boarea 63,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 14
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Kommentar Halv trappa. Handikappanpassad ramp finns.
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 4 485 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband samt IP-telefoni
Andel i föreningen: 0,16768%
Andel av årsavgift: 0,16769%
Reparationsfond: 1 013 kr
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 2 700 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1968
Energideklaration
Utfärdad den 20 september 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 146 kWh/m² och år

Hall

I hallen finns flertal garderober och avhängningsyta finner du till vänster om entrén.

Badrum

Stambytt och renoverat badrum som inretts med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. I form av utrustning finner du dusch med infällbara väggar, wc, handfat i kommod och handdukstork. I taket sitter spotlights och badrummet är förberett för tvättmaskin.

Vardagsrummet

Stort och lättmöblerat vardagsrum. På golvet ligger nytt parkettgolv. Från vardagsrummet nås balkongen i västerläge.

Sovrum

Sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng och garderober alternativt skrivbord.

Kök

Köket består av vita luckor, kombinerat med vitt kakel. I form av utrustning finner du kyl/frys, spis med häll samt fläkt

Renoverat badrum och ny parkett i vardagsrum, hall och kök.

Rymlig tvåa på 63,5 kvm med ett renoverat/stambytt badrum och balkong i västerläge. Från lägenheten har du nära till busshållplats där buss 18 & 19 i täta intervaller tar dig in till centrum på cirka en kvart. Riksbyggen-förening där bl.a. bredband ingår i avgiften och med mycket gemensamma utrymmen.

Förening

Sagogången 34

Förening

RIksbyggen Brf Sagogången

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1972. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud), bredband samt IP-telefoni.

Tv och bredband

Kabel-tv levereras av ComHem, fiberbredband samt ip-telefoni levereras via Bredband 2.

Parkering

Parkering: Parkeringsplats utan el kan hyras för 155 kr/mån, garageplats (kallgarage) kan hyras för 275 kr/mån. MC-garage 230 kr/mån. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860.

Renoveringar - utförda och planerade

2013: Reparerades läckande vattenledningar, avloppsrör och trasiga golvbrunnar i källare och lägenheter. Nya garageportar sattes upp vid parkeringsdäcken vid Klintåsgatan och vid Backa kyrkogata, även garaget för traktorn och redskap fick nya portar. Flera tvättmaskiner, en centrifug och en mangel ersattes av ny utrustning. Samtliga lägenhetsdörrar målades om. Ommålning av en del källargolv och källardörrar står på tur. Utökad sortering av hushållssopor har införts, Behållare för insamling av förpackningar av plast, papp och metall har satts upp. 2014-2015: En renovering av föreningens tak startade. Hälften av taken renoveras 2014 och andra hälften 2015. Reparation av betongfundament samt ommålning av garage och p-däck vid Klintåsgatan och Backa kyrkogata har startades upp år 2014 och avslutades i början av år 2015. En utredning för kommande underhållsprojekt på värmesystemet har genomförts. Den utgör ett underlag för en värmeinjustering av samtliga radiatorer och värmecentraler. Arbete med förstärkning av grunden har skett i tre fastigheter, orsaken är förändringar i leran som utgör fastigheternas grundfundament. Huruvida det blir fler är beroende på de geotekniska undersökningar som sker efterhand. Föreningen har påbörjat pålning av tre fastigheter som har flytgrund. Arbete med stambyte påbörjades i januari 2019 och beräknas pågå till december 2020. Enligt kalkylen för stamrenoveringen kommer avgiften höjas med 12 % under en treårsperiod. Höjning av månadsavgifterna från 2019 med 4 % och en höjning med 4 % skedde i juli 2020. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida www.sagogangen.se och www.renoveringsagogangen.se

Övrigt

Gemensamhetslokaler: I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum (I samband med stamrenoveringen kommer gymmet hållas stängt fram till våren 2020) och vävkammare samt miljöhus för avfall. Till alla lägenheter hör ett källarförråd, bortsett från de lägenheter som har ett hobbyrum. Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra hobbyrum (extra förråd i storlek mellan 11-23 m²).

För mer information om föreningen, besök gärna föreningen hemsida: www.sagogangen.se samt www.renoveringsagogangen.se

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närservice

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. Backa kulturhus har en kulturskola med amatörteatergrupper. Kulturhuset tar ibland emot professionella teatergrupper på gästspel. Backateatern finns också som har en del aktiviteter. Bibliotek hittar man på Selma Lagerlöfs torg. Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Media Markt m.fl. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an, föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter