Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sven Jonsons Gata 2A

Nissastrand Halmstad

4 350 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sven Jonsons Gata 2A

Antal rum 4 rum
Boarea 112,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr A53
Våning 5 av 7, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 350 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 640 kr/mån Inkl: Värme, vatten samt TV (grundutbud).
Andel i föreningen: 2,4337%
Andel av årsavgift: 2,43378%
Driftskostnad 1 965 kr/år
varav
El: 1 965 kr (1009 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt vilket avtal som tecknas.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2003
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 19 november 2018
Energiklass: D
Primärenergital: 86 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Till lägenheten följer ett förråd i källarplan. Renoveringar av nuvarande ägare: Helrenoverat lägenheten under 2019/2020
HALL
I hallen till vänster finns en vägg med plats för flaskor (ca 200st) med en belyst slinga runt, rakt fram till höger finns en naturlig avhängningsyta för kläder samt skor. Belysningen i lägenheten är kopplad med Philips Hue system och styrs med app för den som önskar. Väggarna har en tapet i ljust med inslag av silver och ett snyggt klinkergolv i grått som sedan övergår till ett parkettgolv som sedan är genomgående i resten av lägenheten.

SOVRUM
Det första sovrummet in till höger från hallen har plats för en dubbelsäng, sängbord samt ytterligare möblemang med byrå eller liknande. Trevliga fönster i hörnan som sträcker sig från golv till tak. På väggen sitter en tapet i ljusa färger.

SOVRUM
Det mittersta sovrummet som idag används som kontor och spelrum har en ljus tapet på väggarna. En mörkare heltäckningsmatta på golvet som undertill har samma snygga parkettgolv som finns i övriga rum.

SOVRUM
Det tredje sovrummet och också det största har en fondvägg med en blommig tapet samt en vit tapet på övriga väggar. Längst vänster sida finns garderober för praktisk förvaring. I fönstret sitter en vit plisségardin.

VARDAGSRUM
I slutet av hallen öppnar lägenheten upp sig med ett härligt ljusinsläpp samt en fantastisk utsikt mot Nissan. Med en öppen planlösning mot köket är det perfekt för en social samvaro. I vardagsrummet finns en naturlig yta för att ha en större soffgrupp till vänster samt soffbord och ytterligare möblemang. Väggarna har en tapet i ljusa färger med inslag av silver. Från vardagsrummet nås balkongen via altandörren rakt fram.

KÖK
Med en öppen planlösning flödar ljuset vidare in i köket till höger. Närmast balkongen finns en naturlig matplatsdel där det finns plats för ett större matbord och perfekt utsikt mot centrum och Nissan. På väggarna finns en svart och vit tapet samt vita plisségardiner för fönsterna.

Köket är ett snyggt svart kök där allt är genomtänkt och naturligtvis uppkopplat för maximal bekvämlighet. Köksön till vänster har en inbyggd helautomatisk espressomaskin med mjölkfunktion. Under espressomaskinen samt micron finns värmelådor för att kunna hålla porslinet uppvärmt för bästa möjliga mat samt kaffeupplevelse. I mitten finns en kombinerad micro med ugnsfunktion. Varmluftsugn med ångfunktion samt pyrolysfunktion med självrengöring för optimal matlagning samt bekvämlighet. Ovanpå köksön finns en snygg bänkskiva i valnöt med infällda eluttag samt usb uttag.

Köket är i vinkel och har samma snygga valnötsskiva som köksön, detta bryter av fint mot det svarta köket. En stor induktionshäll med en snygg diskret fläkt i mitten som suger in luften neråt (kolfilterfläkt). Överskåp ovanför bänkskiva samt kyl och frys för maximal användning och mycket plats till förvaring. Köket är i övrigt utrustat med: kylskåp med vattenfunktion och frysskåp med isfunktion, integrerad diskmaskin från Bosch, svart diskho med blandare.En trevlig detalj i köket är utsikten mot Nissan tack vare fönsterna som sträcker sig från golv till tak.

TVÄTTSTUGA
Från hallen rakt fram nås den separata tvättstugan som är halvkaklad med kakel i vitt och svart. Här har man byggt upp tvättmaskin samt torktumlaren och installerat praktiska lådor undertill och ovanför finns en snygg valnötsskiva och två praktiska skåp i svart. Tvättmaskinen är en självdoserande Siemens Idos maskin och torktumlaren är också Siemens där bägge är uppkopplade via WIFI och smidigt går att använda via app.

GÄSTTOALETT
Från hallen in till första dörren på vänster sida finns gästtoaletten. Stilfullt inrett med beige klinkergolv, kommod med runt handfat samt blandare från NORO. Spegelskåp med belysning samt wc. På väggen sitter en ljus tapet med mönster.

BADRUM
Efter gästtoaletten på vänster sida kommer vi in i det snygga helkaklade badrummet. Med samma snygga gråa klinkergolv som i hallen som här bryter av fint mot det vita kaklet på väggarna. Badrummet är utrustat med handdukstork, vikbar duschvägg i glas, kommod med lådor, spegel med belysning.

WALK-IN-CLOSET
Från hallen efter badrummen in på vänster sida hittar vi denna stora Walk-in-closet som har bra förvaringslösningar i de befintliga systemen med klädstänger samt hyllor på höger sida samt hyllor och lådor på vänster sida. Här inne finns verkligen plats för att kunna ha alla kläder, skor samt annat man vill ställa undan. På golvet ligger en heltäckningsmatta och väggarna har en ljus tapet med mönster på.

BALKONG
Den fantastiska balkongen går att nå från vardagsrummet eller från matplatsdelen. Ett ljusgrått klinker för en snyggare och mer mysig känsla. Med frontview mot Nissan samt sol från lunch och resten av kvällen blir det inte bättre än såhär. Här kan man spendera många trevliga timmar på sommarhalvåret och bara njuta av tillvaron. Till vänster finns gott om plats att ha loungemöbler eller matplatsbord. På höger sida kan man med fördel ha grillen samt en relaxhörna. Möjligheterna är många för denna fantastiska balkong och med eluttag går det även att tillföra infravärmare för den som önskar. På vänster sida finns inglasning på en del av balkongen. Den fantastiska utsikten mot Halmstad city, slottet och Galgberget kan man inte få nog av!

WOW!!!

Modern, snygg samt uppkopplad 24/7 genomsyrar denna unika 4:a på ca 112m2 där känslan är att närmast bo på Nissan. Med en fantastisk obruten utsikt mot Nissan, City samt Galgberget bor du perfekt på våning 5 i denna helrenoverade bostad. Bostaden erbjuder en öppen planlösning med ett härligt ljusinflöde, tre rymliga sovrum, gästtoalett, separat tvättstuga, badrum samt en stor walk-in-closet. Missa inte din chans att bli ny lycklig ägare till denna fantastiska bostad, varmt välkommen!Förening

Sven Jonsons Gata 2A

Förening

Brf Spinnmästaren

Allmänt om föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Spinnmästaren ligger på vackra Nissastrand. Föreningen består av 49 lägenheter, 1 lokal samt en övernattningslägenhet. Föreningen äger fastigheten Jokern 1 och är fullvärdesförsäkrade genom Dina Försäkringar. Föreningen är del i en samfällighet tillsammans med BRF Vävmästaren och BRF Färgmästaren i samverkansföreningen Jokern. Föreningens andel i samfälligheten är 42%. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning där garage, gångvägar, belysning, sophus, dagvattenledningar, avloppsledningar, grönytor, cykelparkering och gästlägenhet (belägen på Sven Jonsons gata 2A).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I brf Spinnmästaren finns en övernattningslägenhet på bottenplan som medlemmarna kan hyra för 300kr/per natt. Övernattningslägenheten ingår i gemensamhetsanläggningen. Det finns totalt 4 sovplatser i gästlägenheten och den bokas via C&E Förvaltning.

RENOVERINGAR

Kommande:
Föreningen har påbörjat projektering av byte av fasad, under 2022/2023 planeras fasadbyte att utföras (fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information).

Utförda:
2019/2020 Skalskydd: tagsystem infördes vid entréer, källarförråd samt garage.
2020: Optimerat värmesystemet.

PARKERING
Föreningen förfogar över 35st parkeringsplatser i garaget under huset där platserna kostar 450 kr/ månad (separat kö tillämpas).
I övrigt finns tillgång till parkeringshus Gamletull samt boendeparkering. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
TV (kabel) via ComHem (grundutbud) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Halmstads stadsnät finns installerat i fastigheten men valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje medlem tecknar sin egna hemförsäkring samt bostadsrättsförsäkring då detta inte ingår i föreningens försäkring.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-05-21: Föreningen har en väldigt god ekonomi och har inte höjt avgifterna på över 10 år. Föreningen kommer 2022 att höja avgifterna med 2% för att möta framtida kostnader.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nissastrand är en nyare stadsdel på Gamletullsområdet i centrala Halmstad. Här finns en blandad arkitektonisk utformning av kvarteren som ger prov på olika stilar från olika tidsåldrar. Här finns lägenheter för alla smaker och behov. Längs Nissans östra strand har sedan tidigt 2000-tal byggts åtta kvarter med bostäder på tomten tidigare tillhörde Albany Nordiska filt AB. Av de gamla fabrikslokalerna finns bara det gamla huvudkontoret, en lagerlokal och det byggnadsminnesförklarade pumphuset kvar. Området omfattar cirka 1500 lägenheter. Utöver det finns ett kvarter med studentbostäder, två äldreboende (servicebostäder), Halmstads Stadsbibliotek och ett större parkeringsgarage. Via den gamla röda järnvägsbron eller nybyggda gångbron vid Stadsbiblioteket nås centrum och dess utbud. På Nissastrand bor du på stadens solsida, med kort promenadavstånd till allt vad stadskärnan har att erbjuda. Här finns flertalet trevliga och mysiga restauranger, Lilla torg med dess uteserveringar och Stora Torg med sitt utbud av torghandel. Naturligtvis erbjuds bra shopping. Längs med Nissan finns även den trevliga kvarterskrogen, träningsanläggning samt kroppsvård. Livsmedel kan inhandlas både i stan eller på den större närbutiken COOP. På kort promenadavstånd nås stadens pågående byggnation av Halmstads resecentrum med tågstation och terminal för regionsbussar. Inom kort är detta hjärtat för all kollektivtrafik i Halmstad kommun. Vid den gamla järnvägsbron startar strandpromenaden och sträcker sig längs Nissans östra strand, förbi Nissastrand, passerar Filtparken och mynnar ut i Kapsylparken. Under vackra sommarkvällar kan du avnjuta en promenad och folklivet utmed vattnet och småbåtar förbi åkandes. Linnéparken bjuder in till lek och rekreation och på andra sidan Nissan väntar Norre Katts park med sin trevliga parkmiljö samt en rotunda med caféverksamhet under sommartiden. På trevliga torget Ernst Wigforss plats hedras minnet av den Halmstadbördige ideologen som var finansminister i flera regeringar under början av 1900-talet. Här har ett modernt torg skapats med hjälp av befintlig växtlighet. Stora träbänkar har byggts och kuber av stål har ställts på plats. I kuberna har belysning placerats och på sidorna kan citat av Ernst Wigforss avläsas. På den södra delen av torget har det anlagts en boulebana. Torget har belönats med Halmstad Byggnadsnämnds Arkitekturpris. Nissastrand är ett område som växer och flertalet nyproduktioner pågår. Välkommen till Nissastrand om du söker livskvalité och njuta av livets goda utan alla måsten.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter