Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stenvinkelsgatan 11B

Centrum Halmstad

2 175 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Söndag 24/1 12.00-13.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stenvinkelsgatan 11B

Antal rum 2 rum
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1202B
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Kommentar Våning 4:a utgör vindsvåning.
Ekonomi Pris: 2 175 000 kr utgångspris
Avgift: 3 889 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen: 4,97%
Driftskostnad 5 820 kr/år
varav
El: 3 120 kr
Försäkring: 1 500 kr
Övrigt: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Posten övrigt avser kostnad för trappstädning (100kr/mån), kostnaden betalas in i samband med månadsavgiften.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår -1895
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 15 oktober 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan. 2020 - Hall, vardagsrum och sovrum målades om. Renoveringar av tidigare ägare: 2016 - Nytt golv i kök. 2012 - Större renovering med b.la. nytt kök, badrum, garderob i sovrummet.
HALL
Via det vackra trapphuset nås entréhall med ljusgrå väggar, svart trägolv och avhängningsmöjligheter till vänster. Hallen sammanlänkar lägenhetens samtliga rum och har en rejäl takhöjd, något som är genomgående för lägenheten.

VARDAGSRUM
Från entrén når ni genom ett par gedigna vikdörrar vardagsrummet. I vardagsrummet som vetter mot lugn gata ligger likadant tjusigt trägolv som i hallen och väggarna är ljusgrå. Det finns dessutom en enorm detaljrikedom, vilket också är genomgående för lägenheten. Vackra gjutjärnselement, djupa fönsternischer, rejäla socklar och karmar samt ett häftigt minnesmärke i golvet vittnar och tidens tand.

SOVRUM
Sovrummet når ni både från vardagsrummet, genom gedigna vikdörrar, och från hallen. Här kombineras vitlaserade trägolv, behagligt målade väggar och tidsenliga detaljer i en smakfull konstellation. Ett rejält plus är även den rymliga skjutgarderoben, som med hjälp av den stora takhöjden skapar möjlighet för avsevärd förvaring.

BADRUM
Badrummet är modernt och helkaklat med en behaglig golvvärme. Väggarna har stora rektangulära kakelplattor och golvet är belagt med fyrkantiga svarta klinkerplattor. Dessutom matchas övrigt kakel och klinker med ett läckert, mörkt och skimrande mosaik vid duschplatsen. Övrig utrustning består av WC, vikbara duschdörrar, tvättställ med kommod, spegelskåp samt tvättmaskin (2019)!

KÖK
Fräscht och fräckt kök (Kvik) som huvudsakligen går i svart och vitt. Färgerna bryts av och samexisterar väl med en vacker fondvägg i rött tegel samt ett färgglatt golv i Marockansk stil. Vita släta luckor och svart mosaik avdelas med ljus bänkskiva. Utrustning: induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mirco samt kombinerad kyl/frys.

Varmt välkommen till denna sekelskiftesvåning!

Underbar sekelskifteslägenhet mitt i centrum!

Underbar våning mitt i centrala Halmstad. En välrenoverad sekelskifteslägenhet där modernitet sammanförs med gammeldags charm i en enastående konstellation. Bland annat symbioserar läckra framtagna tegelväggar, eleganta takstuckaturer och tidsenliga dörrar med helkaklat badrum som erbjuder tvättmöjligheter, vitt modernt kök med svarta häftiga detaljer och en otrolig rymd. Tillsammans skapar detta en unik känsla. Tag chansen, välkommen på visning!

Förening

Stenvinkelsgatan 11B

Förening

Brf Gårdsbjörken i Halmstad

Allmänt om föreningen

Brf Gårdsbjörken ligger på ett utmärkt läge mitt i centrala delarna av Halmstad. Du har gångavstånd till allt som city har att erbjuda av restauranger, butiker, nöjen samt träningsanläggningar. Fastigheten bär historia och anor från 1895 vilket märks när du tar vägen upp i de rustika trapphusen. Föreningen har adresserna Stenvinkelsgatan 11A och 11B. Föreningen passar alltså dig som gillar den rustika fastigheten med en touch av sent 1800-tal blandat med modernt. Föreningen äger fastigheten Halmstad Backsippan 2.


GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan (11B) finns källarförråd samt tvättstuga.
Mysig innergård med sol större delen av dagen. Här finns gemensamma trädgårdsmöbler.

RENOVERINGAR:
Föreningen har tagit fram en underhållsplan.
Under 2020 - Projektering av fönsterbyte & renovering av trapphus. Bidrag, då huset har kulturhistoriskt värde, kommer sökas för att minska kostnaden för föreningen.
2018 - Takrenovering

PARKERING:
Parkering finns utmed gatan och i närområdet. Önskas parkeringshus finns Parkeringshus Radioplan. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & BREDBAND
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt TV- & Bredbandsabonnemang (ADSL).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar sin egna hemförsäkring samt bostadsrättstillägg. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2021-01-11: Efter samtal med föreningens ordförande: I dagsläget finns inga planer på att höja avgiften. Föreningen höjde avgiften med 2 % 2021-01-01. Föreningen har upphandlat ett städbolag för sköta trappstädningen. Tillsvidare tar föreningen ut en avgift för trappstädning på 100kr/mån per lägenhet för upphandlad trappstädning (anges som driftkostnad i objektbeskrivningen).

Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter som är av väsentlig betydelse för köpet med föreningens styrelse.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheten Halmstad Backsippan 2.

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter