Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nissabogatan 22

Nissastrand HALMSTAD

2 175 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nissabogatan 22

Antal rum 2 rum
Boarea 52,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 48
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 175 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 451 kr/mån Inkl. värme, TV (paket lagom), Internet (fiber 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 2,33797%
Andel av årsavgift: 2,33793%
Driftskostnad 2 814 kr/år
varav
El: 1 458 kr (1305 kWh)
VA: 1 356 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Kostnad för varm- samt kallvatten tillkommer via Riksbyggen på månadsavin. Elförbrukning betalas också via Riksbyggen där man slipper kostnaden för nätabonnemanget.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2017-2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluftsventilation m
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd på våning 6 (märkt med nr 48). Gemensamma utrymmen som bastu, relaxavdelning, festlokal samt takterrass samt övernattningslägenhet finns att tillgå efter bokning samt särskild ersättning. Läs mer under föreningsinformation.
HALL
Välkomnande ljus hall med ett trevligt inslag av extra fönster till vänster i hallen som endast denna storlek på lägenhet har. I hallen ligger ett snyggt klinkergolv i grått vidare in i hallen övergår golvet till ett stilrent ekparkettgolv som sedan är genomgående i resten av lägenheten. Till vänster finns möjlighet att hänga av sig jacka samt ställan undan skorna. Nuvarande ägare har tillfört ett spegelskåp i hallen där det finns plats för skor, ytterligare förvaringsmöjligheter finns i de befintliga garderoberna på vänster sida i hallen samt ett praktiskt städskåp. Väggarna är målade i vitt.

SOVRUM
Sovrummet nås från hallen via 2 ingångar på varsin sida om sängen. I sovrummet finns plats för dubbelsäng, sängbord samt skrivbord för den som önskar detta. Här finns en walk-in-closet som är unikt för denna storlek på lägenhet i föreningen. I klädkammaren finns mycket plats för kläder och annan förvaring. Men för den som hellre skulle vilja använda ytan som kontorshörna går detta utmärkt då det finns elluttag samt uttag för internet. I sovrummet på vänster sida finns ett stort fönster som släpper in mycket ljus även unikt för denna lägenhet är att det inte är någon som kan gå förbi utanför sovrummet som man gör på de andra mindre lägenheterna i föreningen. På golvet ligger samma snygga ekparkettgolv och väggarna är målade i en turkos färg.

BADRUM
Från hallen nås badrummet in till vänster efter sovrummet. Stilrent helkaklat badrum med gott om plats för allt man behöver och golvvärme för maximal komfort. Här finns mycket förvaringslösningar i de befintliga skåpen till vänster och även utrymme att tillföra ytterligare skåp för den som önskar. Till vänster finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, men även utrymme för att kunna ha både en tvättmaskin och torktumlare om man hellre skulle vilja ha det. Ovanför finns en praktisk arbetsbänk i ljusgrått laminat samt ett praktiskt eluttag. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och på väggarna sitter ett vitt kakel där nuvarande ägare gjorde ett tillval med grått kakel i duschen för att bryta av allt det vita i rummet och göra det snyggare och modernare. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, vikbara väggar i glas, kombinerad tvätt och torktumlare,speglskåp med belysning, handdukstork samt wc.

KÖK/ VARDAGSRUM
Längre ner i hallen till höger öppnar lägenheten upp sig med vardagsrum och köksdel. Ett härligt och ljust utrymme där den öppna planlösningen passar perfekt för en social samvaro. Längst med hela kortsidan av rummet finns fönster ut mot den egna balkongen. Till vänster i rummet har nuvarande ägare valt att ha vardagsrumsdelen, perfekt för en större soffa, soffbord samt tv-hörna. Till höger i rummet finns en perfekt yta för att kunna ha ett matbord för upptill 6 personer. På golvet ligger samma snygga ekparkettgolv och väggarna är här målade i vitt.

Kvalitetsköket från Marbodal sträcker sig längst den högra sidan, där ägarna valt rostfria vitvaror för att skapa ett modernare och snyggare utseende som bryter av fint mot det i övrigt vita köket. Köket är utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl- och frysskåp, fläkt, diskho med blandare, häll samt inbyggnadsugn. Stänkskydd i vitt kakel samt en laminatbänkskiva i ljusgrått.

INGLASAD BALKONG
Från vardagsrummet och köket nås den mysiga och stora inglasade balkongen. Här kan man öppna upp de stora skjutdörrarna och skapa en trevlig öppen utomhuskänsla mellan balkong och lägenhet. Hela balkongen är inglasad med helt öppningsbara fönster och tack vare hörnläget på lägenheten så finns inglasning även på kortsidan till vänster som också är öppningsbara. På balkongen finns det gott om plats för att loungemöbler, solsäng samt grill. För en mysigare och mer ombonad känsla är fasaden klädd i cederträ.

WALK-IN-CLOSET
I sovrummet in till höger finns öppningsbara skjutdörrar med spegelglas där klädkammaren göms bakom. Ett stort utrymme med plats för mycket förvaringsyta där nuvarande ägare valt att sätta in ytterligare byrå för att maximera ytan. För den som hellre vill använda detta till kontor så passar det även utmärkt som detta. Väggarna är även här målade i turkost.
Välkomna till denna unika lägenhet belägen på ett insynsskyddat gavelläge högst upp i huset dit man smidigt tar sig med hissen. Här bor man perfekt på Nissastrand med gångavstånd till centrum med en nyproduktionskänsla då huset stod färdigt så sent som 2018. En genomgående och ljus lägenhet där man tack vare planlösningen har ett större fönster i sovrummet samt extra fönster i hallen som skapar en ljusare och trevligare lägenhet. Lägenheten är yteffektiv med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stort badrum med tvättavdelning, stor inglasad balkong på ca 9 m2 med öppningsbara skjutpartier där det går att njuta av solen hela dagen och eftermiddagen samt en walk-in-closet som även kan användas som kontor. För maximal komfort finns vattenburen golvvärme i hela lägenheten. Som inte det vore nog så finns det i föreningen en stor takterass, bastu med relaxrum, övernattningsrum, festlokal samt garage under huset. I avgiften ingår värme, TV (paket lagom), Internet (fiber 100/100 mbits) samt bostadsrättstillägg.

Möjlighet till snabbt tillträde!

Varmt välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Förening

Nissabogatan 22

Förening

Riksbyggen BRF Salmo Salar

Allmänt om föreningen

Föreningen består av totalt 48 bostadsrätter. Föreningens äger fastigheten Jordskalvet 2 och dess hus uppfördes 2017. Föreningen har Riksbyggen som sköter ekonomisk och teknisk förvaltning av föreningens hus. Bostadsrättsföreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar där momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg ingår. Föreningen har separat debitering för varm- samt kallvatten och faktureras via Riksbyggen. Elförbrukning debiteras denna även via Riksbyggen och man slipper därför den fast nätkostnaden.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har inga renoveringar eller större kommande investeringar. Större reparationer går ännu på garantin från entreprenören.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen förfogar över en övernattningslägenhet (100kr/dygn), cykelförråd, miljöhus samt en gemensam tvättstuga. Det finns en stor festlokal (med pentry) med tillhörande takterrass som kan hyras för 300kr/dygnet. Föreningen har dessutom bastu med tillhörande duschar och relaxrum.

TV & INTERNET
Tv och Internet ingår i den annonserade avgiften. TV (Telia, paket "lagom") och Internet (Telia, Fiber 100/100mbits). Önskas fler kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garage i källarplan med totalt 15 platser (600 kr/månaden). 3 st av dessa är laddning för elbil. Separat kösystem gäller. I övrigt finns det parkering i närområdet samt utmed vägen. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse (2021-07-21): Föreningen anser sig ha en bra ekonomi. 2% i höjning i början av 2020 för att följa ekonomiska planen samt kunna amortera ner sin lån snabbare.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nissastrand är en nyare stadsdel på Gamletullsområdet i centrala Halmstad. Här finns en blandad arkitektonisk utformning av kvarteren som ger prov på olika stilar från olika tidsåldrar. Här finns lägenheter för alla smaker och behov. Längs Nissans östra strand har sedan tidigt 2000-tal byggts åtta kvarter med bostäder på tomten tidigare tillhörde Albany Nordiska filt AB. Av de gamla fabrikslokalerna finns bara det gamla huvudkontoret, en lagerlokal och det byggnadsminnesförklarade pumphuset kvar. Området omfattar cirka 1500 lägenheter. Utöver det finns ett kvarter med studentbostäder, två äldreboende (servicebostäder), Halmstads Stadsbibliotek och ett större parkeringsgarage. Via den gamla röda järnvägsbron eller nybyggda gångbron vid Stadsbiblioteket nås centrum och dess utbud. På Nissastrand bor du på stadens solsida, med kort promenadavstånd till allt vad stadskärnan har att erbjuda. Här finns flertalet trevliga och mysiga restauranger, Lilla torg med dess uteserveringar och Stora Torg med sitt utbud av torghandel. Naturligtvis erbjuds bra shopping. Längs med Nissan finns även den trevliga kvarterskrogen, träningsanläggning samt kroppsvård. Livsmedel kan inhandlas både i stan eller på den större närbutiken COOP. På kort promenadavstånd nås stadens pågående byggnation av Halmstads resecentrum med tågstation och terminal för regionsbussar. Inom kort är detta hjärtat för all kollektivtrafik i Halmstad kommun. Vid den gamla järnvägsbron startar strandpromenaden och sträcker sig längs Nissans östra strand, förbi Nissastrand, passerar Filtparken och mynnar ut i Kapsylparken. Under vackra sommarkvällar kan du avnjuta en promenad och folklivet utmed vattnet och småbåtar förbi åkandes. Linnéparken bjuder in till lek och rekreation och på andra sidan Nissan väntar Norre Katts park med sin trevliga parkmiljö samt en rotunda med caféverksamhet under sommartiden. På trevliga torget Ernst Wigforss plats hedras minnet av den Halmstadbördige ideologen som var finansminister i flera regeringar under början av 1900-talet. Här har ett modernt torg skapats med hjälp av befintlig växtlighet. Stora träbänkar har byggts och kuber av stål har ställts på plats. I kuberna har belysning placerats och på sidorna kan citat av Ernst Wigforss avläsas. På den södra delen av torget har det anlagts en boulebana. Torget har belönats med Halmstad Byggnadsnämnds Arkitekturpris. Nissastrand är ett område som växer och flertalet nyproduktioner pågår. Välkommen till Nissastrand om du söker livskvalité och njuta av livets goda utan alla måsten.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter