Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Laholmsvägen 20

Centrum/öster Halmstad

1 595 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Laholmsvägen 20

Antal rum 2 rum
Boarea 54,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1011
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 177 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 4,16943%
Andel av årsavgift: 3,75%
Driftskostnad 3 900 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 3-vånings flerbostadshus
Byggnadsår 1929
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 7 mars 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 173 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.
HALL
Via det vackra trapphuset når du högst upp denna trivsamma tvåa. Direkt utanför dörren kan om önskas ytterkläder hängas av och även skor ställas undan. Inne i hallen finns en hatthylla för avhängning av kläder. På golvet ligger ett laminatgolv som sedan övergår till en ekparkett som följer med in i bostadens resterande rum. Väggar och tak är vitmålade.Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt till höger om entrén finns det fräscha och helkaklade badrummet. Klinker på golv och ljust kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med: wc, dusch med glasvägg, handfat samt spegelskåp.

VARDAGSRUM
Vardagsrum ligger med vy mot den vackra innergården. Två fönster sprider ett härligt ljus och ger rymd. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är vitmålade. I vardagsrummet finns det både plats för matbord och soffa, samt TV.

KÖK
Ljust och trivsamt kök med plats för ett matbord om så önskas. Rikligt med förvaring erbjuds i både över- och underskåp. Över arbetsbänken av laminat sitter ett snyggt kaklat stänkskydd i grå nyans. Kökets väggar är vitmålade och har ekparkett på golvet. Köket är utrustat med: spis med häll, spisfläkt och kombinerad kyl och frys.

SOVRUM
Sovrummet är placerat till vänster om entrén. Rummet är stort och rymligt samt har två fönster som sprider ljus. Fyra garderober till förvaring. Vitmålade väggar samt ekparkett på golvet.

Välkommen hem!

Ano 1929

Högst upp i denna vackra fastighet med anor från 1929 finner du denna ljusa tvårummare fylld av charm! Bostaden har moderniserats med stilrent kök, helkaklat badrum, genomgående ekparkett, utan att tumma på den karakteristiska känslan från tidigt 1900-tal i form av rymliga och ljusa rum, magnifik takhöjd och spröjsade fönster med generösa fönsterkarmar. I brf Domherren bor på ett utmärkt läge mellan city, resecentrum och Högskolan i Halmstad. Föreningen är välskött och erbjuder låga avgifter. Under sommaren kan kvällar med fördel spenderas på föreningens gemensamma träterrass med tillhörande inglasat uterum. Perfekt för grillkvällen! Välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Laholmsvägen 20

Förening

Brf Domherren

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 26 stycken lägenheter varav 21 upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. Föreningen har dessutom en lokal som idag hyrs ut till Morups glas. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om skötsel av teknisk och ekonomisk förvaltning. Föreningen äger fastigheten Domherren 36. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Halland och inkluderar ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen ombildades 2015 till bostadsrätter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns totalt tre nyrenoverade tvättstugor i föreningen, belägna i källarplan. Varje tvättstuga har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Till varje bostadsrätt följer även ett källarförråd. Cykelförråd finns även det i källaren. På innergården finns en trevlig gemensam uteplats med grillar och bord som de boende i föreningen har fri tillgång till.

Det finns dessutom ett övernattningsrum att hyra som finns i källaren (trapphus 20).

RENOVERINGAR
Utförda:
2020 - Nya fönster mot Laholmsvägen.
2019 - Uterum (gemensamt för föreningens medlemmar).
2018 - Nya fönster vardagsrum/sovrum.
2017 - Samtliga tvättstugor renoverades. Trapphus renoverade och ommålade.
2015 - Gemensam grillplats med utemöbler och paviljong. Staket runt föreningens mark.
Kommande
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.

TV & INTERNET
I avgiften ingår TV (Telia, grundutbud). Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Internet (Fiber via Telia) tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har tre parkeringsplaster. Betalas med 300 kr/mån. Separat kö.
I övrigt kostnadsfri parkering i kvarteret.

FÖRSÄKRING
Hemförsäkring tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter (behöver inte tecknas av den enskilde medlemmen i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-03-31 så planeras inga avgiftshöjningar. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi,

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger den snart helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter