Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Helmfeldtsgatan 53

Centrum Halmstad

2 775 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Helmfeldtsgatan 53

Antal rum 3 rum
Boarea 86,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1102
Våning 2 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 775 000 kr utgångspris
Avgift: 5 427 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber 100/100) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 4,661%
Andel av årsavgift: 4,66097%
Driftskostnad 3 750 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 1 250 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2020
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.
Via hiss når du detta moderna boende med riktig hotellkänsla! Här är allt noga genomtänkt för att skapa ett bekymmersfritt och hemtrevlig hem. Till och med föreningens trapphus har genomarbetats noggrant med gedigna material med b.la. hotell liknande dörrar och kraftfulla beslag.

HALL
Hallen är välkomnande och har försetts med en slitstark klinker på golvet som sedanövergår till ett stilrent ekparkett på resterande ytor i bostaden. I den inre delen av hallen finns en garderob och städskåp till förvaring. Utrymmet är försett med en hatthylla - allt för slippa se ytterkläderna från vardagsrummet. Dessutom finns en stor klädkammare! För den klädintresserade är detta rena drömmen. För den med behov kan du använda utrymmet som hemmakontor. Bostadens samtliga väggar är målade i en behaglig ljusgrå ton. Direkt innanför dörren kan du hänga upp jacka samt ställa undan skorna om så önskas. Välkommen in.

BADRUM
Lyxigt badrum med granitkeramik av marmorimitation på golvet och stående kakelplattor i vitt utförande på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort och i taket sitter infällda spotlights. En arbetsbänk av laminat finns över tvättmaskin och torktumlare. Dessutom finns två överskåp till förvaring. Badrummet har försetts med en extra stor kommod för erbjuda mer förvaring. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel, dusch med vikbara dörrar av glas, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare.

KÖK/VARDAGSRUM
Det fullutrustade köket är L-format med en halvö och erbjuder gott om arbetsytor. Köket ligger med delvis öppen planlösning mot vardagsrum och matplats. Halvön är det perfekta platsen för umgänge vid matlagning och här frukosten intas i farten. Arbetsbänken är av ljusgrå laminat och ovanför sitter ett marmormönstrat kakel som stänkskydd. Köket är från Marbodal och erbjuder gott om förvaring i både under- och överskåp och kapitalvaror från Cylinda som integrerats för att ge en stilrent intryck.

Vardagsrumsdelen inbjuder till möblering efter behov och på olika vis. Önskas får du plats med en större mat- och soffgrupp. Härifrån når du den soliga balkongen mot sydväst och erbjuder därför sol från lunch till tidigt kväll. Härifrån njuter du av vyn mot hotellets trevliga parkområde. Rummet har målats i ljusgrå toner.

SOVRUM
Det första av totalt två sovrum möbleras efter behov och erbjuder tre garderober till förvaring. Du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Önskas ytterligare förvaring kan garderober eller en byrå placeras mot långsidan. Önskar du istället ett skrivbord i rummet får det plats. Även här har väggarna målats med ljusgrå toner.

SOVRUM
Det andra och något mindre sovrummet nyttjas efter behov. Idag nyttjas rummet som kontor, men går likaväl att använda som tonårsrum eller gästrum (föreningen har en mycket trevlig övernattningslägenhet som kan lånas vid längre besök).

Välkommen hem!

Ett hem att trivas i - som på hotell!

Att få bo i en helt nyproducerad lägenhet är något alldeles extra. Brf Piccolon stod klar år 2020 och med inspiration av hotellet vid sin sida har föreningen byggts med en känsla av hotell. Hela föreningen har noga genomarbetats och lägenheterna håller en mycket hög kvalité, allt för du ska kunna koppla av som på hotell - hemma. Vad sägs som lyxigt kök, modernt helkaklat badrum med tvättmöjligheter, stor klädkammare och generösa umgängesytor. Addera den mysiga och soliga balkongen mot sydväst och detta blir perfekt! Som det vore nog? Tänk dig då att föreningen har en egen takterrass och lyxig övernattningslägenhet som kan abonneras mot en billig peng. För den sociala når du centrum för puls inom loppet av några minuter, och grannhotellet erbjuder även dem en takterrass och bar. Möjlighet till parkering är god både hos föreningen och utmed vägen. För pendlaren når du tågstationen och Halmstads Resecentrum på 1 min. Detta är ett toppenboende som passar alla i olika skeden av livet. Varmt välkommen på din personliga visningstid.

Förening

Helmfeldtsgatan 53

Förening

Brf Piccolo i Halmstad

Allmänt om föreningen

Piccolo är ett hus med hotellkänsla och strålande läge i Nya Stationsstaden i Halmstad. Här finns 26 stycken lägenheten allt från kvadratsmarta 2:or till rymliga 5:or. Till huset hör även en gemensam takterrass där du kan duka upp till fest eller slå dig ner i en solstol och bara vara. Föreningen förfogar även över en hyreslokal (i dagsläget uthyrd) samt en övernattningsrum som kan hyras till en fördelaktig kostnad. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Läs gärna mer på https://brfpiccolo.se/

RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar. Då huset är nybyggt skall inga större kostnader för underhåll föreligga första 5-10 åren.

TV & BREDBAND
TV & Internet ingår i avgiften (fiber, Telia). Önskar fler kanaler eller högre hastighet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Har du gäster på långväga besök? Då kan du hyra husets mysiga övernattningsrum. Det finns dessutom cykelförråd och soprum.

PARKERING
Fri parkering i närområdet utmed vägen. Boendeparkering finns på "Resenären" mot debiterad kostnad.
Föreningen har även ett avtal med hotellet om parkering mot 1250 kr/mån. I huset mitt emot kan en parkeringsplats hyras i garage för ca 650 kr/mån. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

FÖRSÄKRING
Varje medlem tecknar egen hemförsäkring samt tillhörande bostadsrättstillägg.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med företrädare för föreningen: Föreningen har omförhandlat några lån vilket gör att räntan är lägre än i den ekonomiska planen. Detta gör att föreningen troligtvis kan amortera mer kommande år än budgeterat. Inget beslut finns om att förändra avgifterna.

Slutlig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor: Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola. Skolor: Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter