Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Enslövsvägen 7

Centrum Halmstad

1 795 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Lördag 25/9 10.00-11.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Enslövsvägen 7

Antal rum 2 rum
Boarea 50,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Kommentar En trappa upp!
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr utgångspris
Avgift: 2 884 kr/mån inkl. värme, vatten TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,56129%
Andel av årsavgift: 1,59411%
Reparationsfond: 47 kr
Driftskostnad 3 500 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1948
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 19 november 2020
Energiklass: C
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 69 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2/3-glas
Övriga byggnader Till lägenheten följer ett förråd på vinden samt ett mindre matkällarförråd.
HALL
En halvtrappa upp når du denna moderna tvåa i välskött HSB-förening. Tack vare att bostaden just ligger en halvtrappa upp är insynen minimal trots det goda ljusinsläppet från fönsterpartierna. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. Väggar och tak bär vit kulör i hallen och på golvet ligger ett laminatgolv med ton av valnöt. Samma golv återfinns i bostadens sov- och vardagsrum. Bostaden har en utomordentligt bra planlösning som gör att kök, sovrum och vardagsrum ligger avskilt från varandra, varför bostaden är därför mycket rymlig. På vänster sida kan du hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Välkommen in!

KÖK
Det vackra och påkostade KVIK-köket (2015) har vita köksluckor och kapitalvaror i rostfritt utförande. Rikligt med förvaring erbjuds i flera under- och överskåp samt städskåp. Bra arbetsytor erbjuds för den matlagningsintresserade! Ovanför arbetsbänken sitter ett svart kakel som stänkskydd och avskiljer bänkskiva mot överskåpen som har försetts med infällda spotlights. Även taket har sänkts och försetts med infällda dimringsbara spotlights. Vid fönstret finns ett platsbyggt barbord med plats för två till fyra personer. Önskar du istället ha ett vanligt köksbord finns denna möjlighet för upp till sex personer. Köket är utrustat med: induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys.

SOVRUM
Det rymliga sovrummet erbjuder plats för en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas. Förvaring av kläder görs i garderober bakom skjutdörrarna av spegelglas. För den som studerar kan ett skrivbord med fördel placeras i ett av hörnen nära fönstret! Väggarna är vitmålade samt bär en mönstrad fondtapet.

BADRUM
Fräscht badrum med klinker på golv och delvis kaklade väggar i ljus kulör. Ytorna som inte bär kakel är vitmålade. Badrummet erbjuder tvättmöjligheter i kombinerad tvätt/tork (2021) och avlastningsyta finns på bänkskiva av laminat. Under 2021 har även viss rördragning gjorts om för estetikens skull. Badrummet är utrustat med: wc, kommod (2017), spegelskåp (2017), dusch med vikbara dörrar av glas (2021), handdukstork samt kombinerad tvätt/tork (2021).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet inbjuder till möblering efter behov. Önskas fås både en större mat- samt soffgrupp. Väggarna är målade i behaglig grön kulör. Fönster ut mot innergården där även den trevliga balkongen är belägen i syd/väst läge - Perfekt för sena sommarkvällar!

Välkommen att flytta rakt in.

Endast 2884 kr/mån!

Nu ges möjligheten till att förvärva denna välrenoverade tvåa i populära HSB:s brf Kapsågen. Bostaden erbjuder ett modernt KVIK-kök, kaklat badrum med tvättmöjligheter samt balkong mot den lugna innergården i soligt syd/väst läge. Här bor du på ett optimalt läge med absolut närhet till Halmstad Resecentrum. Med en kort promenad når du dessutom Högskolan i Halmstad och city för puls. Likaså flera träningsanläggningar samt matbutiker. HSB brf Kapsågen är välskött och aktiv förening med låg skuldsättning och låga månadsavgifter. Avgiften för denna bostad är ynka 2884 kr/mån, vilket borgar för en låg månadskostnad. Varmt välkommen på visning.

Förening

Enslövsvägen 7

Förening

HSB:s Brf Kapsågen

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Kapsågen ligger på ett utmärkt läge, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Ett stenkast ifrån byggs just nu Halmstads nya resecentrum. Resecentrumet kommer bli hjärtat för all kollektivtrafik i kommunen och är därmed perfekt för dig som pendlar! Förutom sitt utmärkta läge finns i närområdet flertalet träningsanläggningar, matbutiker, restauranger och frisörsalonger.

Föreningen äger fastigheten Kapsågen 2 och bebyggdes med föreningens hus 1948. Fastigheten har adresserna Hammars gata 10, 10A-C, 12, 14, Enslövsvägen 5-7 samt Repslagaregatan 1. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har två lokaler uthyrda till två olika verksamheter vilket inbringar extra inkomster till föreningens kassa.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren på Hammars Gata 10A.

RENOVERINGAR
Kommande:
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda:
Tvätt av tak och fasader 2021
Källarfönster utbytta 2019
OVK 2019
Miljöhus (2018)
Målning av trapphus och nya säkerhetsdörrar.
Föreningen har sedan tidigare renoverat stammar (slutet av 90-talet), bytt fönster samt renoverat tvättstugan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud) genom Telenor ingår i månadsavgiften.
Abonnemang för bredband (fiber) via Telenor tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/mån (Till dessa är det separat kö). Det finns även flertalet parkeringar utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2021-09-15efter samtal med representant för styrelsen: I dagsläget förs inga diskussioner om att höja avgiften. Senaste föreningen höjde avgiften var 2015-01-01.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor: Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola. Skolor: Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter