Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Egon Östlunds Gata 2

Centrum Halmstad

3 250 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning

Torsdag 4/3 16.00-17.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Egon Östlunds Gata 2

Antal rum 3 rum
Boarea 93,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr A12
Våning 1 av 7, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 250 000 kr utgångspris
Avgift: 4 836 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (100/100 mbits), IP-telefoni och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,34115%
Andel av årsavgift: 1,34%
Driftskostnad 6 090 kr/år
varav
El: 4 590 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden kan variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 2010
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 6 februari 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.
HALL
Via entrén når du hallen som erbjuder en glimt av Nissan. Hallen är ljus och rymlig och erbjuder på höger sida två stycken dubbelgarderober och en enkel garderob för förvaring. På vänster sida kan ytterkläder och skor ställas undan. På vänster sida finns dessutom möjlighet till ytterligare förvaringslösningar, eller kanske ett hemmakontor? På golvet ligger ett stilrent vitt klinkergolv, väggarna är vitmålade. Varmt välkommen in.

KÖK/VARDAGSRUM
Med en öppen planlösning och vy mot Nissan erbjuds det stilrena köket. Det finns plats för ett stort matbord, eller varför inte en köksö? Det finns rikligt med förvaring i både under- och överskåp. Köksluckorna är i vitt utförande med beslag av borstat stål. Mellan bänkskivan och överskåpen sitter ett mörkt kakel som stänkskydd. Köket har utrustats med kapitalvaror från Siemens: spishäll, spisfläkt, diskmaskin (Asko, 2020), inbyggd ugn, inbyggd micro, kyl och frys.

Vardagsrummet är stort, luftigt och med ljusinsläpp som vackert träffar det ljusa klinkergolvet och de vita väggarna. I den del som idag används som TV-hörna kan du enkelt sätta upp en vägg för ytterligare ett sovrum eller för kontor. Möjligheterna är stora att anpassa ytorna efter just ditt behov.

BALKONG
Den underbara inglasade balkongen ligger med vy mot Nissan och vackra Norre Katts Park som bakgrund vilket inger ro! Infravärme ger extra värme under de kyligare årstiderna.

BADRUM
Modernt och helkaklat badrum med tvättmöjligheter! Över arbetsbänken sitter fyra skåp för förvaring. Grå nyans på klinker och vitt kakel.
Badrummet är utrustat med: wc, dusch med vikbara dörrar av glas, kommod samt spegel, tvättmaskin (ASKO, 2020) samt torktumlare (ASKO, 2020).

GÄSTTOALETT
Praktisk gästtoalett med klinker på golvet och ljust målade väggar. Toaletten är utrustad med: wc, kommod samt badrumsskåp.

SOVRUM
Sovrummet ligger till höger om entrén och är stort nog för en dubbelsäng. Ett fönster sprider ljus i rummet. En stor walk-in-closet erbjuder bra förvaring. Önskas kan fler garderober placeras i rummet om så önskas. På golvet ligger ett stilrent laminatgolv och väggarna är målade i mörk kulör.

Välkommen till ett boende utöver det vanliga.
Mot Nissans blänkande vatten och vackra Norre Katts Park i bakgrunden erbjuds nu detta kvalitativa boende. Här bor du på 93 m2 som idag nyttjas som nyttjas som en stor tvåa, men som enkelt kan göras om till en trea om så önskas. Under stor del utav året kan du sitta på den inglasade balkongen och njuta av vyn mot Nissan i 180 grader. Läget är optimalt med absolut närhet till centrum, Stadsbiblioteket, sköna promenadstråk samt närhet till strand och bad. Brf Bron vid Nissan är dessutom en aktiv och välskött förening och i den låga avgiften om 4836 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), internet (100/100 mbits), IP-telefoni samt bostadsrättstillägg. Föreningen erbjuder dessutom mervärden såsom gästparkering, övernattningslägenhet samt trivsam innergård. Bostaden upplevs bäst på plats, varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Egon Östlunds Gata 2

Förening

Brf Bron vid Nissan

Allmänt om föreningen

Brf Bron vid Nissan ligger på populära Nissastrand, ett stenkast från staden med vy mot Norre Katts Park och Nissan. Föreningen äger fastigheten Järnbanan 1 och består av 2 huskroppar uppförda 2010 med adresserna. Totalt finns 77 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 59 garageplatser. Egon Östlunds Gata 2,4,6 samt Esaias Thoréns gata 3 och 7. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa som även innefattar ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter.

Föreningen är delaktig i en gemensamhetsanläggning tillsammans med Brf Järnbanan. Gemensamhetsanläggning omfattar plattsatta ytor, grönytor, lekyta, belysningsarmaturer, ledningar, el, garage inkl. nedfartsramp, körytor, port med automatik, ventilation, belysning samt sopsugsanläggning. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning rörande ekonomisk och teknisk förvaltning. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.brfbron.se/.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostadsrätten följer ett förråd i källarplan. Föreningen förfogar även över en gästlägenhet (Egon Östlunds gata 2) som hyrs ut mot en kostnad av 200 kr/natten och är mycket uppskattad av föreningens medlemmar. Cykelrum och barnvagnsrum finns samt gästparkeringar direkt utanför entrén.

RENOVERINGAR:
Inga större renoveringar än sedvanligt underhåll. Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs.
2017 - Nytt låssystem entré (taggsystem).

TV & INTERNET
Föreningen har sk. tripple-play tjänst från Telia.
TV via Telia (grundutbud) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas detta av den enskilde medlemmen.
Internet (100/100 mbits fiber, Telia) ingår i avgiften.
Abonnemang för IP-telefoni tecknas och samtal bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 59 garageplatser i källarplan mot en kostnad om 600 kr/månaden. Separat kö tillämpas (2020-02-23: 3 st i kön).
Föreningen har dessutom 5 st gästparkeringar (tillstånd erfordras).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2020-02-23: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Inga avgiftsändringar finns planerade. Föreningen har sedan starten aldrig höjt avgifterna. Fokus ligger på att amortera ner lånen för att bli mindre räntekänsliga.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nissastrand är en nyare stadsdel på Gamletullsområdet i centrala Halmstad. Här finns en blandad arkitektonisk utformning av kvarteren som ger prov på olika stilar från olika tidsåldrar. Här finns lägenheter för alla smaker och behov. Längs Nissans östra strand har sedan tidigt 2000-tal byggts åtta kvarter med bostäder på tomten tidigare tillhörde Albany Nordiska filt AB. Av de gamla fabrikslokalerna finns bara det gamla huvudkontoret, en lagerlokal och det byggnadsminnesförklarade pumphuset kvar. Området omfattar cirka 1500 lägenheter. Utöver det finns ett kvarter med studentbostäder, två äldreboende (servicebostäder), Halmstads Stadsbibliotek och ett större parkeringsgarage. Via den gamla röda järnvägsbron eller nybyggda gångbron vid Stadsbiblioteket nås centrum och dess utbud. På Nissastrand bor du på stadens solsida, med kort promenadavstånd till allt vad stadskärnan har att erbjuda. Här finns flertalet trevliga och mysiga restauranger, Lilla torg med dess uteserveringar och Stora Torg med sitt utbud av torghandel. Naturligtvis erbjuds bra shopping. Längs med Nissan finns även den trevliga kvarterskrogen, träningsanläggning samt kroppsvård. Livsmedel kan inhandlas både i stan eller på den större närbutiken COOP. På kort promenadavstånd nås stadens pågående byggnation av Halmstads resecentrum med tågstation och terminal för regionsbussar. Inom kort är detta hjärtat för all kollektivtrafik i Halmstad kommun. Vid den gamla järnvägsbron startar strandpromenaden och sträcker sig längs Nissans östra strand, förbi Nissastrand, passerar Filtparken och mynnar ut i Kapsylparken. Under vackra sommarkvällar kan du avnjuta en promenad och folklivet utmed vattnet och småbåtar förbi åkandes. Linnéparken bjuder in till lek och rekreation och på andra sidan Nissan väntar Norre Katts park med sin trevliga parkmiljö samt en rotunda med caféverksamhet under sommartiden. På trevliga torget Ernst Wigforss plats hedras minnet av den Halmstadbördige ideologen som var finansminister i flera regeringar under början av 1900-talet. Här har ett modernt torg skapats med hjälp av befintlig växtlighet. Stora träbänkar har byggts och kuber av stål har ställts på plats. I kuberna har belysning placerats och på sidorna kan citat av Ernst Wigforss avläsas. På den södra delen av torget har det anlagts en boulebana. Torget har belönats med Halmstad Byggnadsnämnds Arkitekturpris. Nissastrand är ett område som växer och flertalet nyproduktioner pågår. Välkommen till Nissastrand om du söker livskvalité och njuta av livets goda utan alla måsten.

Övrigt

Förskolor Furets förskola, Laxöns förskola, Nicolaigårdens förskola, Sömntutans förskola Engelbrekts förskola och Rödhaken förskola Skolor Furulundsskolan och Slottsjordsskolan

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter