Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brahegatan 93B

Gränna GRÄNNA

1 395 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på visning! Anmäl dig på MOHV.se, anmälan krävs!

Söndag 31/1

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Brahegatan 93B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 79,50 kvm
föreningens info, se allmänt
Balkong i västerläge, ca 6 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1102/8
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 4 417 kr/mån I månadsavgiften ingår, förutom parkeringsplats på innergården, uppvärmning, vatten samt ett grundutbud av TV-kanaler via Telia. Fiber via Telia, abonnemang bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Andel av årsavgift: 9,15%
Driftskostnad 4 398 kr/år
varav
El: 3 240 kr
Försäkring: 1 158 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på nuvarande ägares förbrukning.
Pantsatt Nej
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1979
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX och F
Energideklaration
Utfärdad den 27 augusti 2008
Energiklass: -
Primärenergital: 96 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Stjärnbilden 10
Övriga byggnader Förråd som tillhör bostaden finns i källaren, ca 4,1 x 1,7 m i storlek. I källarplan finns tvättstuga, snickarverkstad samt rum för cyklar och barnvagnar. 2 lånecyklar finns till förfogande för de boende.

HALL

Välkommen en trappa upp och in i denna öppna och ljusa hall med yta för avhängning av ytterkläder direkt till vänster innanför entrén. På golvet ligger ljusgrå klinkers, väggarna är vitmålade med en blommig fondtapet på ljusblå botten.

VARDAGSRUM

Till vänster, från entrén sett, ligger det generöst tilltagna vardagsrummet som känns extra luftigt tack vare gott om ljusinsläpp via fönster och balkong i väst. Detta är den givna sociala samlingsplatsen och för den som önskar finns plats för soffgrupp modell större alternativt matsalsbord och mindre soffa. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

BALKONG

Från vardagsrummet nås den härliga balkongen, insynsskyddad och belägen i perfekt västerläge, vilket ger dig sol större delen av dagen ända fram till solens nedgång. Här finns dessutom gott om plats för både el-grill och utemöblemang. 3 eluttag varav det ena högt placerat för t.ex. infravärmare. En markis finns att fälla ned för de hetaste dagarna och nylagda mönstrade klick-klinkers på golvet.

SOVRUM 1

Det större av de två sovrummen erbjuder gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaringsmöjligheter utmed ena väggen via rymlig och praktisk skjutdörrsgarderob med LED-belysning. Ekparkett på golvet samt ljus tapet och svartmönstrad fondtapet på väggarna.

BADRUM

Rymligt badrum utrustat med handfatskommod, överskåp med ledbelysning, spegeldörrar och 2 st. eluttag samt handdukstork med vattenburen värme (allt från -17) samt WC och badkar med dusch. En tvättmaskin är installerad som komplement till föreningens gemensamma tvättstuga (Electrolux -13). Ljusgrå målad våtrumsmatta på golvet och ljusmålad våtrumstapet på väggarna.

SOVRUM 2

Detta är det mindre av sovrummen och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Behagligt beläget mot nordost. Plats finns för säng och ytterligare möblemang. Garderob finns för klädförvaring. Ekparkett på golvet, ljus tapet och ljusgrå fondtapet med medaljonger på väggarna.

KÖK

Köket har gott om förvaring, bra arbetsytor och matplats för 6 sittande personer. Utrustat med spis (Electrolux -05), fläkt, diskmaskin (Asko -15) samt kyl och frys (båda Husqvarna -16). Profilerade skåpsluckor från Kolmårdskök i vitlaserad eklaminat på vita stommar och med kromade handtag. Mosaik i glas/spegel/vitt bakom arbetsbänk och spis. Rostfri arbetsbänk och ljusgrå laminatbänk. Ekparkett på golvet och mönstrad tapet på vit botten.

KLÄDKAMMARE

Smart och vackert inredd walk in closet med praktiska hyllor och gott om plats för hängande förvaring, skor, spegel och smyckesskåp.

Smakfull gaveltrea med insynsskyddad balkong!

Välkommen till denna välplanerade och ljusa trerumslägenhet på andra våningen vid Grännas Norrtull. Gavelläget bidrar till utsikt åt inte mindre än tre väderstreck med Brahehus, Visingsö och Vättern samt fantastiska solnedgångar i blickfånget. Lägenheten bjuder på genomgående ljusa och smakfulla materialval så du kan låta inredningen styra färgskalan. Bra förvaringsytor med flera garderober och en underbar "walk in closet". Ett klassiskt L-kök som tar 6 personer runt bordet utan problem.

Stabil och välskött förening som erbjuder tillgång till nyanlagd innergård med sittplatser i Paviljong, vackra stensättningar och grönytor. Här finns även parkeringsplatser utrustade med elstolpe och gästparkering. Verkstad för den pysslige, tvättstuga och cykelrum i källarplan. Närhet till affärer, restauranger, caféer och ca 250 meter till busshållplats.

En bostad för dig som söker ett centralt boende med alla bekvämligheter inom promenadavstånd.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information om aktuell bostad!

Förening

Brahegatan 93B

Förening

Brf Stjärnan i Gränna

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades -78 och fastigheten förvärvades -79. Föreningen äger marken.

Tv och bredband

Fastigheten är fiberansluten via Telia. TV-paketet Telia Lagom med ca 24 kanaler ingår i månadsavgiften. Internetabonnemang tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering

Till medlemmarnas förfogande finns 8 st. parkeringsplatser med elstolpar på gården (ej avsedda för elbil), varav 2 st. gästparkeringar. P-plats ingår i månadsavgiften. Ytterligare 5 st. garageplatser finns i fastighetens källarplan med utgång mot gården. Kostnad 150 kr/månad, separat kö.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Brf Stjärnan i Gränna är en välskött och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening. Man har en god ekonomi trots de senaste årens stora renoveringar. Inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

2020 Ny industritvättmaskin och industritorktumlare i tvättstugan.
2019 Byte av tak och fönster, målat fasad, installerat nya markiser till samtliga balkonger och persienner i samtliga fönster, nya entréportar med kodlås. Automower installerad i trädgården.
2018 Renovering av utemiljö: ny uteplats och inköp av nya utemöbler, pollare och nya elstolpar till samtliga parkeringsplatser samt asfaltering av del av gården. Ommålning källare samt OVK utförd.
2017 Radonmätning utförd u.a. Ommålning trapphus.
2016 Installation av Daloc säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2015 Kodlås till entréportar mot gatan, nya entrédörrar med tak mot gården, nya garageportar till samtliga garage, ny tvättmaskin i tvättstugan, spolat och genomlyst stående stammar samt rör från huset, installation av fiber via Telia.
2014/15 Besiktning av tak, fasad och fönster.

Övrigt

Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Källarplanet nås via trapphuset eller port utifrån. Här finns även cykel- och barnvagnsrum, en liten snickarverkstad, redskapsförråd, gemensamhetslokal och tvättstuga. Tvättstugan är fullutrustad med två industritvättmaskiner, 1 industritorktumlare, torkskåp, lakansträckare och elmangel. Föreningen har 2 gemensamma städdagar varje år, en på hösten och en på våren. Trappstädning och snöröjning sköts externt.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I norra delen av Jönköpings kommun, vid Vätterns sydöstra strand, ligger Gränna som är en urtypisk svensk idyll med vackra trähus, trädgårdar och kullerstensgator.

Närservice

I Gränna finns två livsmedelsbutiker, flertalet kaféer och restauranger samt en mängd specialbutiker. Här finns två förskolor, Ribbaskolan med år F-9 och fritidshem. Vårdcentralen är centralt placerad och här hittar du även apotek, tandläkare och familjecentral med bl.a. öppen förskola.

Kommunikation

Utanför samhället går E4 norrut mot Linköping-Stockholm och söderut mot Jönköping-Malmö. Rv 133 leder österut mot Tranås. Ett flertal busslinjer trafikerar Gränna: 120 mellan Gränna och Tranås, 121 mellan Gränna och Jönköping, 122 mellan Gränna och Jönköping via motorvägen. Från Gränna hamn utgår också färjetrafiken till Visingsö.

Parkering

Fri parkering på gatorna.

Övrigt

I hamnområdet finns förutom Visingsöfärjan även småbåtshamn, restauranger och en trevlig strandpromenad. Gränna har ett rikt föreningsliv. I Grenna Kulturgård visas biofilmer ett par ggr/vecka. Grännabergets naturreservat innefattar motionsslingor, MTB-bana och vintertid även skidspår. Här har Gränna orientering sin klubbstuga och sommartid sker många aktiviteter vid hembygdsstugan och dansbanan. Strax utanför Gränna ligger Röttle by med historisk bebyggelse, sitt hamnområde och Grännas golfbana.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter